Το εμβληματικό και ιστορικό κτίριο του Post de Louvre στο Παρίσι ανεγέρθηκε το 1888 και λειτουργεί από τότε συνεχώς, 7μέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα. Σήμερα εξυπηρετεί 3,000 πελάτες καθημερινά. Το 2018 ολοκληρώθηκε η πολυσυζητημένη μεταμόρφωση του για την οποία επιλέχθηκαν οι υπερανθεκτικές πούδρες Structura της Interpon D2525 από την AkzoNobel.   

Η ιστορική μεταμόρφωση αυτού του τεράστιου Hausmannian κτιρίου, που ολοκληρώθηκε το 2018,  είναι δημιουργία του διάσημου αρχιτέκτονα Dominique Perrault, γνωστού και για το design της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας.

Post de Louvre, Interpon D2525, Structura, AkzoNobel, Dominique Perrault, Paris, Παρίσι

Το project αξίας 200 εκ. € οδήγησε στην δημιουργία ενός ακινήτου πολλαπλών χρήσεων. Στους τρείς πρώτους μεγάλου ύψους ορόφους διατηρήθηκε  η χρήση των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Στα υψηλότερα τμήματα του κτιρίου στεγάζεται το πολυτελές luxury boutique ξενοδοχείο του ομίλου Elegancia με 80 δωμάτια. Περιλαμβάνει αίθριο στην οροφή με πανοραμική θέα στο Παρίσι. Στην εσωτερική κεντρική πράσινη αυλή στεγάζονται χώροι εστίασης και καταστήματα. Η πράσινη οροφή με πέργκολα περιλαμβάνει μονάδες παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

Οι υπερανθεκτικές πούδρες Structura σε τόνους γραφίτη (RAL 9011 Structura) επιλέχθηκαν για τις μεταλλικές επιφάνειες στα δομικά στοιχεία και τις προσόψεις του έργου, ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις για μακροχρόνια αντοχή, χωρίς την ανάγκη επισκευών και αντικαταστάσεων. Παράλληλα, οι οικολογικές επιδόσεις τους με την περιβαλλοντική δήλωση EPD συνέβαλαν στον αειφόρο χαρακτήρα της ανακαίνισης του κτιρίου.

Βασισμένη στην δοκιμασμένη τεχνολογία Interpon D2525, η συλλογή υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας Structura έχει σημειώσει ραγδαία εξάπλωση και στην ελληνική αγορά των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Με την εγγύηση του μεγαλύτερου παραγωγού χρωμάτων πούδρας στον κόσμο, αποτελεί την ποιοτική πρόταση για τις χρωματικές επιλογές υπερανθεκτικού RAL και προσφέρεται πλέον σε 75 αποχρώσεις, τις πιο δημοφιλείς RAL στην αρχιτεκτονική.Διαβάστε επίσης, εδώ, για την τοποθέτηση προϊόντων Interpon D2525 της AkzoNobel στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου στην Κωνσταντινούπολη!


RELATED ARTICLES