Οι πούδρες Interpon D2525 και το αστάρι BPP 600 Barrier της AkzoNobel επιλέχθηκαν για τον ναό Westminster Abbey στο Λονδίνο

Ο ναός Westminster Abbey προστίθεται στο μεγάλο κατάλογο με έργα – ορόσημα της πόλης του Λονδίνου, όπως το London Eye, ο ουρανοξύστης Shard, το κτίριο Gherkin, το κτίριο Lloyd’s Building, το στάδιο Wembley κ.α., στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί οι πούδρες Interpon της AkzoNobel.

To Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, ναός γοτθικού ρυθμού υπό τον έλεγχο του βασιλικού οίκου από το 1450  και τόπος στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου, επεκτάθηκε πρόσφατα με την ανέγερση νέου πύργου. Είναι η πρώτη επέμβαση που πραγματοποιείται στον ναό από το 1745. Μέσω του νέου πύργου δημιουργήθηκε πρόσβαση στους χώρους Queen’s Diamond Jubilee Galleries, που πρώτη φορά ανοίχθηκαν για το κοινό.  Περιλαμβάνουν περισσότερα από 300 εκθέματα που ανήκουν στην βασιλική οικογένεια καθώς και εκκλησιαστικά είδη τέχνης.

Akzonobel, Interpon, Westminster Abbey, Weston Tower, London, 2018
©ALAN WILLIAMS

Ο νέος πύργος Weston Tower, η κατασκευή του οποίου ανήλθε στα 23 εκ.€, περιλαμβάνει 500 παράθυρα. Για την προστασία των μεταλλικών προφίλ επιλέχθηκε το διπλό σύστημα βαφής με αντιδιαβρωτικό αστάρι πούδρας BPP Interpon Barrier Primer και  υπερανθεκτικό χρώμα Anodic Bronze Interpon 2525. Έτσι, διασφαλίστηκε η απόλυτη αρμονία της απόχρωσης με τα υφιστάμενα δομικά στοιχεία του μνημείου, αλλά και η μακροχρόνια προστασία των κουφωμάτων της νέας προσθήκης.

Akzonobel, Interpon, Westminster Abbey, Weston Tower, London, 2018
©ALAN WILLIAMS

Το αντιδιαβρωτικό αστάρι BPP 600 Barrier της AkzoNobel λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα που απομονώνει το μέταλλο από το επιθετικό οξειδωτικό περιβάλλον. Είναι πιστοποιημένο κατά Qualisteel για διαβρωτικό περιβάλλον C5H. Οι superdurable πούδρες Anodic Interpon D2525, με πιστοποίηση Qualicoat Class 2 και GSB Premium, ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ΑΑΜΑ 2604 και περνούν με επιτυχία την δοκιμή Florida 5 ετών. Συνοδεύονται από περιβαλλοντική δήλωση EPD και Project Guarantees έως και 25 χρόνια.


Photography
  Alan WilliamsΔείτε ακόμα τις Πούδρες Anodic III AkzoNobel στο Dubai Arena, εδώ!


RELATED ARTICLES