Μια κομβική χρονιά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και η συντακτική ομάδα του Archisearch.gr την αποχαιρετά συνοψίζοντας τα καλύτερα έργα του 2020 σε μια σειρά επιμέρους κατηγοριών. Το Top10+1 Ιnteriors 2020 παρουσιάζει δέκα και ένα επιλεγμένα διαμερίσματα στην Ελλάδα και την Κύπρο που κατάφεραν να ξεχωρίσουν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους προσέγγιση.

1.  Apartment in “Blue Polykatoikia” in Exarcheia, Cadu Architects

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu Architects ανακαίνισε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην θρυλική Μπλέ Πολυκατοικία, ένα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια του ελληνικού μοντερνισμού, τοποθετημένο στην πλατεία Εξαρχείων. 

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ


2. The den: a residential metamorphosis, Studiomateriality

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Studiomateriality μετέτρεψε ένα κατάστημα σε μία πολύπλευρη κατοικία, γεμάτη διάθεση, καλλιτεχινκή φλόγα και χρώμα.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ


3. The Slender Apartment in Thessaloniki, Greece, Urban Soul Project

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project σχεδίασε το Slender Apartment, ένα διαμέρισμα για μια τετραμελή οικογένεια, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ορίζοντας τη διαχείριση της θέας ως τη βασική παράμετρο του σχεδιασμού.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ

4. Loft in City Hall Square in Athens, FLUX office

Στον χώρο μίας παλιάς βιοτεχνίας, που καταλαμβάνει τον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου γραφείων, στην καρδιά του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας, το αρχιτεκτονικό γραφείο FLUX office σχεδίασε εκ νέου μία κατοικία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νέων χρηστών δημιουργώντας έναν διαμπερή, ανοιχτό, φωτεινό χώρο ελεύθερης κάτοψης.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ


5. Kolonaki Apartment, Cluster Architects

Τοποθετημένο σε μία από τις πιο κομψές συνοικίες της Αθήνας, το ανακαινισμένο διαμέρισμα από τους Cluster Architects αποτελεί παράδειγμα για το πώς συνδυάζεται η λειτουργικότητα με την πτοσωπικότητα και εκκεντρικότητα του πελάτη.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ6. Lycabettus Hill Studio apartment in Athens, Greece, SOUTH architecture

Το αρχιτεκτονικό γραφείο SOUTH architecture επανασχεδίασαν ένα άδειο και αχρησιμοποίητο διαμέρισμα, ένα παρατημένο υπόγειο ενός Αθηναϊκού συγκροτήματος διαμερισμάτος στο βόρειο τμήμα του λόφου του Λυκαβυττού.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ

7. Pangrati Apartment, Hiboux Architecture

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Hiboux Architecture ανακάινισε το Pangrati Apartment στο Καλλιμάρμαρο, με κεντρική ιδέα την διατήρηση των τυπικών λειτουργικών στοιχείων ενός διαμερίσματος της δεκαετίας του ’60 σε συνδυασμό με την υιοθέτηση λεπτομερειών και αντικειμένων του μεσοπολέμου.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ

8. Polychrome Flat in Athens, Greece,  Amalgama Architects

Το γραφείο Amalgama Architects σχεδίασαν το Polychrome Flat σε ένα κτίριο του 1930 στην Αθήνα, αντλώντας έμπνευση από τη χρωματική παλέττα του Wes Anderson. 

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ


9. Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Γλυφάδα, Επίκυκλος και την Έλενα Κρινή

Ένα ξεχωριστό και απόλυτα λειτουργικό διαμέρισμα στη Γλυφάδα. Μία πλήρης ανακαίνιση, σχεδιασμένη από την Έλενα Κρινή, με βασικό στοιχείο την απόλυτη επανασύνθεση της αρχικής δομής και την ευελιξία των χώρων από την Επίκυκλος 

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ


10. Hellinikon Apartment, KKMK Architects 

Οι KKMK Architects ανακαίνισαν το διαμέρισμα ενός ζευγαριού μουσικών στο Ελληνικό δημιουργώντας ένα άνετο και εμπνευστικό χώρο κατοίκησης για την κοινή ζωή του ζευγαριού.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ


11. A “scrupulous” renovation of a 1977 apartment in Kaisariani, EC Interiors

Η αρχιτεκτονική του παρελθόντος ή τα περιορισμένα τετραγωνικά αποτελούν εν δυνάμει εμπόδιο στην περίπτωση μιας ανακαίνισης. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Φορμίωνος στην Καισαριανή.  

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το έργο εδώ


RELATED ARTICLES