Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την διακόσμηση μιας τριώροφης μεζονέτας στην Ανάληψη Χερσονήσου, ανέλαβε το γραφείο Manousos Leontarakis & associates. Ο σχεδιασμός της κατοικίας έγινε με κύριο γνώμονα την άνεση, την μέγιστη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου.

-text by the authors

Βασική προϋπόθεση, η οποία καθόρισε και την σχεδιαστική γραμμή την οποία ακολούθησε η ομάδα μελέτης και σχεδιασμού του έργου ήταν η διατήρηση μια συνεχούς οπτικής επαφής με το φυσικό περιβάλλον, αναπτύσσοντας μια αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου σε σχέση με την φύση, δημιουργώντας μεγάλα ανοίγματα, που θα εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό.

Η κατοικία αποτελείται από πέντε ευρύχωρα υπνοδωμάτια, εκ των οποίων 3 με ιδιαίτερο μπάνιο, με το σύνολο τους να διατηρούν το προνόμιο της άμεσης σχέσης τους με τον περιβάλλοντα χώρο, διαθέτοντας ιδιωτικές βεράντες και υπαίθρια καθιστικά. Δυο πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, καθιστικοί και βοηθητικοί χώροι και χώροι ψυχαγωγίας συμπληρώνουν το σύνολο της κατοικίας.

Ο περιβάλλων χώρος περιλαμβάνει ανοιχτού τύπου καθιστικά, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί και ένα μεγάλο υπαίθριο BBQ, όπου εξυπηρετεί στην κοινωνικοποίηση και την αναψυχή των επισκεπτών.

Την σύνθεση των εξωτερικών χώρων ολοκληρώνουν δυο μεγάλες πισίνες, οι οποίες λειτουργούν με αντλία θερμότητας. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο σύνολο της κατοικίας με την πέτρα, το δρύινο ξύλο και το αντικέ μάρμαρο sinai να είναι οι πρωταγωνιστές.

Με την χρήση αυτών των υλικών δόθηκε στο περιβάλλον μια αίσθηση πολυτέλειας, δοσμένη μέσα από μια μοντέρνα και σύγχρονη οπτική. Μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια έχει δοθεί και στον σχεδιασμό των επίπλων με ειδικές custom made κατασκευές από ξύλο, μέταλλο και τεχνογρανίτη καθώς και στην επιλογή των υφασμάτων στο σύνολο της κατοικίας με ακριβά και πολυτελή υφάσματα, να ντύνουν τις πλάτες των κρεβατιών ειδικής κατασκευής, συνθέτοντας έτσι ένα περιβάλλον που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Credits & Details

Έργο: Villa Aqua

Αρχιτεκτονική και διακοσμητική μελέτη: Manousos Leontarakis & Associates 

Τυπολογία: Εξοχική κατοικία

Τοποθεσία: Ανάληψη Χερσονήσου, Ηράκλειο

Έτος: 2022

Photos: Yannis Fais


RELATED ARTICLES