Η ΙΝΟΜΟ κατασκευάζει στο παρόν τις φουτουριστικές ιδέες των Αρχιτεκτόνων του μέλλοντος | Archisearch

Με κατασκευές φουτουριστικές βγαλμένες απο το μέλλον, η ΙΝΟΜΟ παρουσιάζει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο, με έργα Ειδικής Κατασκευής αλλά και Επιπλών χονδρικής για σημαντικούς  οργανισμούς και ξενοδοχειάκων όμιλων , όπως η Lamda Development, ΤΕΜΕΣ Group, Daios Cove, Media Monks, Diageo κ.α.

-text by the authors

Έργα της βρίσκονται σε δημοσίους χώρους όπως η Κεντρική Reception για το The Ellinikon Experience Park, το Info Desk στο Τhe Mall Athens  αλλά και σε πολυτελή ξενοδοχεία όπως στο W Hotels Worldwide στο συγκρότημα της Costa Navarino, στο OnceinMykonos, στο Parilio Design Hotels, Canaves Oia, Andronis, Rocabella, Amarande Cyprus κ.α. Kαταξιωμένη απο έμπειρους σχεδιαστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό υλοποιεί τα όνειρα του καθε αρχιτέκτονα πέραν απο το όριο της συντηρητικής προσέγγισης απελευθερώνοντας την δημιουργικότητα τους με τα ευέλικτα υλικα που διαθετει με σκοπο την πληρέστερη απόδοση της ελευθερίας του σχεδιασμού.

Οι κατασκευές της ΙΝΟΜΟ ξεχωρίζουν καθώς υλοποιούν πιστά τον ψηφιακό σχεδίασμο του αρχιτεκτονίκου γραφείου και αποδίδουν το τελικό αποτελέσμα με εξαιρετικά φινιρίσματα χωρίς αρμούς όπως μας λέει ο κο Ανδρέας Παράσχος, CEO της εταιρείας ΙΝΟΜΟ. Με την ΙΝΟΜΟ έχουν συνεργαστεί σημαντικά Αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας όπως Elastic Architects, Omniview, InteriorDesignLaboratorium, F Studio Designers, Area Design Office κ.α.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε δύο χωριστές αλλά αλληλένδετες δραστηριότητες, την INOMO Collections: Σχεδιασμός και κατασκευή επίπλων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου από ενισχυμένο GRP. 2. INOMO Studio: Ad hoc σχεδιασμός και παραγωγή κατόπιν παραγγελίας high-end προϊόντων και ειδικών κατασκευών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για επαγγελματίες. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι ο συνδυασμός του high-end σχεδιασμού των συνεργατών της ΙΝΟΜΟ και οι μοναδικές ιδιότητες του υλικού που ξεπερνούν οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη λύση σε ευελιξία, αντοχή και κόστος.

Η εταιρεια έχει εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στον κλάδο του τουρισμού και δη των ξενοδοχείων, με εξατομικευμένες προτάσεις. Όλα τα προϊόντα ανεξαιρέτως μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εσωτερικό είτε εξωτερικό χώρο. Συγκεκριμένα όσον αφορά τα ξενοδοχεία σε περιοχές κοντά στη θάλασσα όπως στα ελληνικά νησιά και κυρίως στις Κυκλάδες όπου έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της ΙΝΟΜΟ αποτελούν μία ανταγωνιστική λύση καθώς δεν διαβρώνονται και αντέχουν σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο προκύψει

Οι συλλογές της ΙΝΟΜΟ απευθύνονται σε επιχειρηματίες όπου η αισθητική και το design του χώρου πρωταγωνιστούν όπως σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης και αναζητούν αυτόν τον συνδυασμό που έλειπε, ανθεκτικότητα, τιμή, design. Οπως μας εξηγεί η Βίβιαν Παράσχου, founder της ΙΝΟΜΟ, “Διαθέτουν γλυπτική χροιά χωρίς να χάνουν την οικιστικής τους ταυτότητα”, ενώ στόχος της ΙΝΟΜΟ είναι να είναι πάντα ενα βημα μπροστα και να φέρνει μία νέα αντίληψη για τα έπιπλα και τον χώρο.

“Η αποστολή μας είναι ο πελάτης μας – είτε αναφερόμαστε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου είτε γενικό διευθυντή, είτε σε αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει το σχεδιασμό – να υλοποιήσει μαζί μας κάθε σχέδιο και ιδέα που έχουμε φανταστεί”. Μερικά από τα προϊόντα περιλαμβάνουν τη “Signature Floating Colection” που περιλαμβάνει αιωρούμενες πλωτές ξαπλώστρες και πλωτά αξεσουάρ που μπορούν να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα υπηρεσία σε ένα ξενοδοχείο όπως το “Floating Breakfast” που δημιουργήσε πρωτη στην Ελλαδα με ελληνικό σχεδιασμό η εταιρεια. Τα πλωτά επιπλα της ΙΝΟΜΟ “Waves Collection” είναι μοναδικά σε όλη την Ευρώπη και φέρουν την πιστοποίηση EUIPO.

Project: Reception the Ellinikon experience park

Η Κεντρική Reception έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στην είσοδο τoυ κτηριου του The Experience Park στο Ellinikon.To έργο σχεδιάστηκε απο την διεθνή εταιρεία Media Monks για λογαριασμό της Lamda Development και κατασκευαστήκε απο την εταιρεία ΙΝΟΜΟ.

Φουτουριστικός σχεδιασμός με ιδιαιτέρες καμπύλες. Το έργο έχει γυαλιστερό φινιρίσμα από συνθετικές ρητίνεςμήκους 9 μέτρων, δημιουργώντας μια μοναδική αίσθηση ομοιομορφίας με τον υπολοίπο περιβάλλοντα χώρο. Ενα ιδιαίτερο design που πρεσβεύει την αισθητική που θα επικρατήσει στην πόλη του αύριο.

Credits & Details

Client: Lamda Development

Construction: Inomo

Architectural design: Media monks

Location: Athens, Greece

Status: Completed

Project: Spa Reception Kepos by Gogo at Daios Cove

Η Κεντρική Reception για το SPA  Kepos by Goco του ξενοδοχείου Daios Cove αποτελει μια ωδή στην Αρχαία Ελληνική Εποχή καθως όλο το interior είναι εμπνευσμένο από τον πραγματικό κήπο και κοιτίδα μάθησης όπου ο Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος διάβασε και δίδαξε τις αρχές της ευημερίας και της ευδαιμονίας.

Στην ίδια σχεδιαστική γραμμή κατασκευαστικέ και η 6 μέτρη Reception με ομοιομορφο όγκο και απαλές καμπύλες σε ήρεμους τόνους και φίνίρισμα ματ απο την ΙΝΟΜΟ.

Credits & Details

Client: Daios Cove 

Construction: Inomo 

Architectural Design: Elastic Architects

Location: Crete, Greece

Status: Completed

Λίγα λόγια για την ΙΝΟΜΟ
Η INOMO είναι μια εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής επίπλων νέας γενιάς, η οποία προσφέρει ad hoc λύσεις σε design professionals χρησιμοποιώντας κυρίως το υλικό fiberglass.

Μετρώντας πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στις πολυεστερικές κατασκευές, επικεντρώνεται  στην καινοτομία, με μοναδικές ιδέες και με εξελιγμένα συνθετικά υλικά. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι ο συνδυασμός του high-end σχεδιασμού μας με τις μοναδικές ιδιότητες του υλικού, που ξεπερνούν οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη λύση σε ευελιξία, αντοχή και κόστος.

H INOMO δραστηριοποιείται στοn χώρο της φιλοξενίας και κυρίως στον εξοπλισμό contract πολυτελών ξενοδοχείων. 

Απευθύνεται σε:

  • αρχιτέκτονες, interior designers και σχεδιαστές που αναζητούν ελευθερία σχεδιασμού με οικονομικά ελκυστικό τρόπο.
  • σε επιχειρήσεις όπου η αισθητική και το design του χώρου πρωταγωνιστούν, όπως σε πολυτελή ξενοδοχεία και χώρους εστίασης που αναζητούν αυτόν τον συνδυασμό που έλειπε, ανθεκτικότητα, τιμή και design.

Το Brand DNA της ΙΝΟΜΟ είναι εκείνο που την καθιστά και τόσο μοναδική στο κλάδο του design: ο συνδυασμός αειφόρων υλικών με καινοτομική σχεδίαση, όπως στα floating sunbeds μας, και η εξατομικευμένη εμπειρία. ΙΝΟΜΟ σημαίνει «μέσα από τον άνθρωπο» και αποτελείται από δυο λέξεις, In + Homo. Το motto μας είναι “Form Redefined” και αντικατοπτρίζει όλη την κατασκευαστική μας ιδιαιτερότητα, καθώς μέσα από τα έργα και τα προϊόντα μας μετατρέπουμε τις φόρμες σε κάτι καινούριο, εντελώς μοναδικό. Όπως υπογραμμίζουμε και στην ιστοσελίδα μας, η INOMO επικεντρώνεται στον άνθρωπο και στην εμπειρία που του προσφέρει, μέσα από τις δημιουργίες και τις φόρμες της.

*Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της INOMO στο Facebook, στο Ιnstagram και στο site.

Founder – Partner Vivan Paraschou

CEO Andreas Paraschos


RELATED ARTICLES

Η πρώτη τεχνική και επιστημονική ημερίδα στον κλάδο της κεραμοποιίας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε από την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ) και υπό την αιγίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ