Coating forum στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 03.11.2023

Το Coating Forum 2023 αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση για τη βιομηχανία των χρωμάτων και οικοδομικών υλικών στην Ελλάδα, που διοργανώνεται από το Institute of Coating Technologies (IoCT).

-text by the authors

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα “Νίκος Σκαλκώτας”).

Στο συνέδριο θα δώσουν το παρόν καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου που θα παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στη βιομηχανία των επιχρισμάτων και των δομικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών, των τάσεων της αγοράς, της βιωσιμότητας και των κανονισμών.
Στο Coating Forum 2023, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν με επαγγελματίες από όλο τον κατασκευαστικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών, προμηθευτών, ερευνητών και ακαδημαϊκών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ | TSOLAKIS ARCHITECTS
TSOLAKIS ARCHITECTS | COPMETITION PROPOSAL-OFFICES & SHOPS COMPLEX ON KIFISSIA

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης εταιρίες που θα παρουσιάσουν τα τελευταία προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. To συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των χρωμάτων και επιχρισμάτων στην Ελλάδα. Μηχανικοί και αρχιτέκτονες, τεχνικές εταιρείες & εργολάβοι, εταιρείες μηχανικών, συμβούλων και επενδύσεων, εταιρείες παραγωγής οικοδομικών υλικών, προμηθευτές και διανομείς πρώτων υλών, προμηθευτές εξοπλισμού για τη χημική βιομηχανία, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και εναρμόνισης με το ρυθμιστικό πλαίσιο, ειδικοί αδειοδοτήσεων, φορείς πιστοποίησης, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και ερευνητικά εργαστήρια.

MARIA PAPAFIGOU | OOAK ARCHITECTS
OOAK | VIEWPOIN IN KARPATHOS | PHOTO: YIORGOS KORDAKIS

Τo Institute of Coating Technologies (IoCT) αποτελεί μία καινοτόμα πρωτοβουλία στην Ελλάδα, ακαδημαϊκών και ανωτάτων στελεχών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των χρωμάτων. Η ανάγκη εκπαίδευσης, αναβάθμισης και έρευνας στον τομέα αυτό αποτελεί κινητήριο μοχλό του Ινστιτούτου.

Μέσα από τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία σε κάθε τομέα των χρωμάτων, από τη χρήση των πρώτων υλών έως την εφαρμογή και την επιθεώρηση, το Ινστιτούτο αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε απαίτηση. Ως εκ τούτων, μία από τις βασικότερες δράσεις είναι η κατάρτιση των επαγγελματιών, με άμεση ή έμμεση σχέση με το συγκεκριμένο κλάδο καθώς στοχεύει να λειτουργεί ως αρωγός σε κάθε επαγγελματική και εξειδικευμένη εφαρμογή χρώματος.

ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ | URBAN SOUL PROJECT
URBAN SOUL PROJECT | ERGON AGORA EAST IN THESSALONIKI | PHOTO:  KIMBERLEY POWELL

Επιπλέον, η συνεργασία με καταξιωμένους επιστημονικούς φορείς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο οδηγεί χρόνο με το χρόνο σε διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ | POINT SUPREME
POINT SUPREME | ISLAND HOUSE

Στο φετινό coating forum θα συμμετάσχουν αρχιτέκτονες που θα μιλήσουν, με συντονίστρια τη Δανάη Μακρή σε panels γύρω από τις θεματικές: 

ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ | HEAD OF CONTENT ΤΗΣ DESIGN AMBASSADOR
 1. Μateriality & wellbeing in the hospitality, residential & working environment με ομιλητές: τον Mιχάλη Μαυρολέων: A&M Architects, τον Τάσο Γεωργαντζή: Urban Soul Project, την Ρία Βογιατζή: Elastic Architects, τον Γιάννη Αρμεύτη: Armeftis + Partners και τον Γιώργο Μπάτζιο: Georges Batzios Architects. Η συζήτηση θα διαρκέσει από τις 17:00 έως τις 17:30.

  ΡΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ | ELASTIC ARCHITECTS
  NOBU HOTEL SANTORINI | ELASTIC ARCHITECTS
 2. Design trends, aesthetics & experiences όπου θα συνομιλήσουν από τις 17:35 έως τις 18.05: Ο Κωνσταντίνος Πανταζής: Point Supreme, η Κατερίνα Καραγιάννη: ΚΚΜΚ Architects, ο Ρήγας Ποτηρόπουλος: Potiropoulos + Partners και η Μάρα Παπαβασιλείου: Micromega Architects

  KATE KARAGIANNI | KKMK ARCHITECTS
  KKMK | PRIVATE HOUSE IN KIFISSIA

 3. Sustainability & green architecture με συνομιλητές από τις 18:10 έως τις 18:40: Τη Μαρία Παπαφίγκου: OOAK Architects, τον Γιώργο Τσολάκη: Tsolakis Architects, τη Στέλλα Πιερή: Pieris Architects, τον Θωμά Δοξιάδη: Doxiadis+ και τον Στάθη Τρυφωνόπουλο: Diarchon.

MICROMEGA | MALETIRA SLOW LIVING RETREAT IN CRETE

4. Cultural sensitivity, identity & sense of place με συνομιλητές από τις 18:45 έως τις 19:15: Το Γιώργο Μητρούλια: Area office, τον Αριστείδη Ντάλλα: Aristides Dallas Architects, το Σωτήρη Ανυφαντή: Α2 Αrchitects, τον Μιχάλη Σκίτσα: Κ-Studio, την Aude Mazelin: Mykonos Architects.

Κλείστε τα εισιτήριά σας για το συνέδριο εδώ


RELATED ARTICLES

ΕΣΩ 2024 // DOWN TO EARTH // Archisearch Lifetime Achievement Awards_Ελένη Βερναδάκη | Συνέντευξη με την συγγραφέα της μονογραφίας της Ευγενία Αλεξάκη: "Η αφή είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόσληψη των έργων της, προσφέροντας έναν ιδιαίτερο υλικό, απτικό αισθησιασμό."