Διακοσμητικά δάπεδα με μονολιθική επιφάνεια και όψη σύγχρονου μωσαϊκού από την ISOMAT

Το μωσαϊκό δάπεδο επιστρέφει δυναμικά στις τάσεις της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης αφενός γιατί προσφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα συνδυάζοντας χρώματα και σχέδια και αφετέρου γιατί η μονολιθική του επιφάνεια μπορεί να ακολουθήσει κάθε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Τα ενιαία δάπεδα, χωρίς αρμούς και ενώσεις, πάντα αποτελούν αγαπημένη αρχιτεκτονική λύση, καθώς “μεγαλώνουν” τους χώρους ενώ δίνουν πολύ ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα.

Η ISOMAT, ανταποκρινόμενη στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των κατασκευαστών και παρακολουθώντας τις αρχιτεκτονικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει αναπτύξει μία νέα σειρά καινοτόμων διακοσμητικών δαπέδων με όψη σύγχρονου μωσαϊκού, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα υψηλής ποιότητας της εταιρείας. Πρόκειται για τα δάπεδα Terrazzo και Flake flooring, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα επιλογής απεριόριστων χρωματικών συνδυασμών και αποτελούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στην αισθητική του μωσαϊκού.

TERRAZZO: Διακοσμητικό δάπεδο με όψη σύγχρονου μωσαϊκού

Το διακοσμητικό δάπεδο Terrazzo αποτελεί κυρίαρχη τάση στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση και επαναφέρει τη vintage αισθητική του μωσαϊκού σε πιο μοντέρνα εκδοχή, με χρήση σύγχρονων υλικών υψηλής ποιότητας από την ISOMAT. Αποτελεί την ιδανική λύση για νέες κατασκευές και ανακαινίσεις, καθώς προσδίδει μονολιθικές επιφάνειες με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για χυτό δάπεδο, το οποίο διαμορφώνεται στην επιθυμητή μορφή του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού χωρίς αρμούς και ενώσεις.

Εφαρμόζεται σε πάχος 1-2 cm σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, σε οικίες, καταστήματα, χώρους εστίασης, ξενοδοχεία κ.α.. Αποτελείται από το λευκό τσιμεντοκονίαμα υψηλών αντοχών DUROCRET-TERRAZZO, το οποίο χρωματίζεται σε πλήθος αποχρώσεων με τις χρωστικές σε μορφή σκόνης ISOMAT DECO-COLOR, και τις έγχρωμες φυσικές ψηφίδες ISOMAT NATURAL COLORED STONES. Ο συνδυασμός λευκού ή χρωματισμένου κονιάματος και έχρωμων φυσικών ψηφίδων προσφέρει ένα μεγάλο εύρος χρωματικών επιλογών, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση και να δώσουν στο έργο ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Για σφράγιση και προστασία του συστήματος, χρησιμοποιούνται τα διαφανή, πολυουρεθανικά, ανεπηρέαστα από τη UV ακτινοβολία, βερνίκια της ISOMAT, σε γυαλιστερό ή σατινέ-ματ φινίρισμα. Η αντοχή του δαπέδου στη UV ακτινοβολία και την τριβή εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια στον χρόνο, ενώ η μη απορροφητική τελική του επιφάνεια το καθιστά ιδανικό και για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους.

Τα συστήματα διακοσμητικών δαπέδων Terrazzo και Flake Flooring αποτελούνται από πιστοποιημένα προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, και είναι ιδανικά για έργα που αποσκοπούν σε «πράσινες πιστοποιήσεις».

FLAKE FLOORING: Μοντέρνο διακοσμητικό δάπεδο με νιφάδες, ιδανικό για ανακαινίσεις

Το διακοσμητικό δάπεδο Flake Flooring της ISOMAT αποτελεί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα μοντέρνα πρόταση επίστρωσης δαπέδου σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Μπορεί να εφαρμοστεί εσωτερικά ή εξωτερικά με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα, ενώ το μικρό πάχος του το καθιστά ιδανικό για ανακαινίσεις καθώς δύναται να εφαρμοστεί και πάνω από παλιές, σταθερές στρώσεις πλακιδίων, ξύλινα δάπεδα κτλ. Δίνει δυνατότητα μεγάλης επιλογής διαφορετικών αποχρώσεων (τόσο της επίστρωσης του δαπέδου όσο και των νιφάδων), μεγέθους νιφάδων και πυκνότητας της εφαρμογής τους, ώστε να επιτύχετε ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις ανάγκες του έργου σας.

Για την εφαρμογή του απαιτείται η επίπαση των νιφάδων ISOMAT DECO FLAKES σε νωπές εποξειδικές ή πολυουρεθανικές στρώσεις και εν συνεχεία η σφράγιση του συστήματος με διαφανείς πολυουρεθανικές ή πολυασπαρτικές επικαλύψεις, ειδικής σύνθεσης ώστε να παραμένουν ανεπηρέαστες από τη UV ακτινοβολία, σε γυαλιστερό ή σατινέ-ματ φινίρισμα. Η ελαστικότητα και η αντοχή στο σκίσιμο και την τριβή καλύπτουν τις προϋποθέσεις ακόμη και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Παράλληλα, η αντοχή του δαπέδου στην ηλιακή ακτινοβολία εξασφαλίζει ανθεκτικότητα στον χρόνο ακόμη και σε εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους. Η λεία τελική του επιφάνεια είναι εύκολη στο καθάρισμα, ενώ, συγκριτικά με μονόχρωμες επιφάνειες, δεν φαίνεται αν λερωθεί ή χαραχθεί. Ανάλογα με την επιλογή της βασικής στρώσης του δαπέδου προσφέρεται για κυκλοφορία πεζών ή/και οχημάτων και δίνεται και δυνατότητα στεγάνωσης. Οι νιφάδες ISOMAT DECO FLAKES μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιπλέον ως επίπαση πάνω σε συνήθεις στεγανωτικές στρώσεις ή ρητινικά δάπεδα προσδίδοντας τους ένα μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα.


RELATED ARTICLES