Πως το Biophilic Design μπορεί να βελτιώσει την ξενοδοχειακή εμπειρία? | ΕΚΑ Ελλάς

H EKA Hellas και η Interface μας ενημερώνουν για τις τάσεις στο design του well-being, και τα προϊόντα που προάγουν τις αξίες του biophilic design.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί η τάση της προώθησης ενός βιοφιλικού τρόπου ζωής. Η τάση αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και να παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία δόμησης ή ανακαίνισης πολλών ξενοδοχειακών μονάδων. Αν το σκεφτούμε καλύτερα σίγουρα όλοι θα προτιμούσαμε ένα δωμάτιο με θέα, ειδικά αν πρόκειται για πανοραμική θέα σε θάλασσα ή φυσικό τοπίο με πράσινο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα βιοφιλίας – η σύνδεση του ανθρώπου με την φύση – αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους, μέσω του σχεδιασμού, μπορούμε να εντάξουμε την φύση στον χώρο και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη εμπειρία στον επισκέπτη.

Η δύναμη του βιοφιλικού σχεδιασμού στα πλαίσια των χώρων των ξενοδοχείων

Η Interface μέσω μακροχρόνιων ερευνών και διαφόρων επιστημών προσπάθησε να καταλάβει τις ανάγκες των ανθρώπων και να τις εντάξει στον σχεδιασμό των δαπέδων της.

Πιο συγκεκριμένα μέσω της έρευνας TerrapinBrightGreen’s ’14 PatternsofBiophilicDesign, κατηγοριοποίησε αυτά τα 14 Patterns σε 3 κατηγορίες:

Nature in the Space

Nature Analogues

Nature of the Space

Με βάση λοιπόν αυτές τις κατηγορίες η Interface δημιούργησε διάφορες σειρές μοκετών οι οποίες έχουν ως επίκεντρο το Biophilic Design, όπως είναι:

Composure collection

Global change collection

Human Connections collection

Urban Retreat Collection

Net Effect Collection
     

Δείτε ακόμα: Bolia x Steelcase – Creating luxury interiors | EKA Hellas εδώ!


RELATED ARTICLES