O 12os  Διεθνής Διαγωνισμός για την ανάδειξη των καλύτερων κατασκευών του Ομίλου SAINT –GOBAIN διεξάγεται φέτος στην Αθήνα!

Η Αθήνα του 2020, γίνεται κέντρο της Κατασκευαστικής Καινοτομίας. 

 

Η Saint-Gobain Hellas, φιλοξενεί στην Αθήνα την διεθνή διοργάνωση “Trophy”, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε παγκόσμια κλίμακα, του Ομίλου SAINT – GOBAIN, για την βράβευση των κτηριακών κατασκευών στον σχεδιασμό, την καινοτομία, και τον οικολογικό  προσανατολισμό.  

Η ιστορία του διαγωνισμού ξεκινά στο Παρίσι το 1998. Από τότε και κάθε δύο χρόνια, εργολάβοι και κατασκευαστές από όλο τον πλανήτη υποβάλλουν προς αξιολόγηση στον διαγωνισμό αυτό τα πιο εντυπωσιακά έργα, που κατασκευάστηκαν κατά κύριο λόγο με συστήματα ξηρής δόμησης, καθώς και άλλες περίτεχνες κατασκευές που έχουν ως βάση τους το γύψο.  Ο διαγωνισμός αναδεικνύει και βραβεύει τους καλύτερους κατασκευαστές που χρησιμοποιώντας τα υλικά, λύσεις & συστήματα της Saint-Gobain έχουν συμβάλλει στην δημιουργία κτιρίων υψηλών προδιαγραφών σε άνεση, ασφάλεια, αισθητική και αειφορία και διαμορφώνουν εν τέλει έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

ROYAL ATLANTIS RESORT & RESIDENCES  United Arab Emirates – Link

Η SAINT-GOBAIN στην Ελλάδα κατέχει σημαντικότατη θέση στον τομέα των κατασκευών, προωθώντας και υποστηρίζοντας στην Ελληνική αγορά μια  ευρύτατη γκάμα υλικών και προιόντων με βάση των γύψο, τον ελατό χυτοσίδηρο (PAM), κονιάματα, μονωτικά, τελευταίως τα χημικά MARIS POLYMERS, καθώς και τα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας προιόντα υαλοπινάκων Saint-Gobain Glass που με τα τζάμια αυτοκινήτων Autover, αποτελούν την κύρια δραστηριότητα του Ομίλου ανά τον κόσμο 

 

Ο διαγωνισμός Trophy αναφέρεται στις κατασκευές με υλικά και συστήματα υψηλής ποιότητας που διακινούνται κάτω από τα εμπορικά σήματα RIGIPS, WEBER, ISOVER, ECOPHONE, EUROCOUSTIC, υλικά με τα οποία ή εταιρία έχει πραγματοποιήσει έργα  ξεχωριστής σημασίας, όπως το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON, ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, CΟSTA NAVARINO κ.ά. με αποκορύφωμα το εμβληματικής σημασίας για τον πολιτισμό στην χώρα μας έργο «To Κέντρο Πολιτισμού ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

 

WOONGEBOUW PONTSTEIGER NETHERLANDS – LINK

 O 12οs  λοιπόν κατά σειρά Διεθνής Διαγωνισμός που φιλοξενείται στην χώρα μας  θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 3 Απριλίου του 2020.
Από την Αμερική μέχρι την Ασία, από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική, 79 υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής έργα από 32 χώρες, θα διαγωνιστούν σε 6 θεματικές κατηγορίες κατασκευών προκειμένου να κερδίσουν ένα από τα 14 βραβεία. Οι μετέχοντες κατασκευαστές – δημιουργοί συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και δημιουργικότητά τους, με τα συστήματα και τα υλικά της Saint-Gobain, κατάφεραν  να πραγματοποιήσουν εκπληκτικά έργα υψηλού τεχνολογικού και αισθητικού επιπέδου. Ο Διεθνής Διαγωνισμός ‘’Saint-Gobain Gypsum Trophy’’, αποτελεί πλέον ένα γεγονός παγκόσμιας αναφοράς, συγκεντρώνοντας τα πιο εντυπωσιακά έργα ενώ καθορίζει παράλληλα τα παγκόσμια πρότυπα δεξιοτεχνίας όσο αφορά τις κατασκευές με γύψο και γυψοσανίδες.

 Η SAINT-GOBAIN, η αρχαιότερη εταιρία στον κόσμο , γεννιέται πριν από 355 χρόνια. Οι ρίζες της που φτάνουν βαθιά στους αιώνες, στον Οκτώβριο του 1665 στη Γαλλία, όπου με διάταγμα της αυλής του Λουδοβίκου IXV συστήνεται από μια ομάδα μηχανικών και αρχιτεκτόνων με βασική αποστολή την κατασκευή των υαλοπινάκων της αίθουσας των καθρεπτών στα ανάκτορα των Βερσαλλιών. 

 Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Ο Ομιλος SΑΙΝΤ-GOBAIN, με παρουσία σε 68 χώρες και πάνω από 180.000 υπαλλήλους, κατέχει πλέον ηγετική θέση παγκοσμίως, με κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό, παραγωγή και τη διανομή υλικών που  βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων στους χώρους διαβίωσης και εργασίας τους. 

Η δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, η οποία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της στρατηγικής της SAINT – GOBAIN, φέρνει την εταιρία στην κατάταξη ‘Climate Change A list’ του Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμό CDP εξαιρετικά τιμητική θέση μεταξύ των εταιρειών που μάχονται κατά της κλιματικής αλλαγής.

 Η SAINT-GOBAIN αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες εταιρίας στον κόσμο. Η έρευνα και η καινοτομία, μαζί με τον προσανατολισμό στο περιβάλλον και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου. Στα 12 ερευνητικά κέντρα που διαθέτει, παράγει και πιστοποιεί 400 περίπου πατέντες κάθε χρόνο επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στην Ερευνα και Ανάπτυξη νέων προιόντων. Είναι γεγονός ότι το 23% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας αφορά προϊόντα και υλικά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια! 

Αναλογιζόμενοι το μέγεθος της εταιρείας και την αξία των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει στην καθημερινή μας ζωή, αντιλαμβανόμαστε ίσως τι ακριβώς σηματοδοτεί η επιλογή του Ομίλου, να πραγματοποιήσει το φετινό διαγωνισμό «Saint Gobain Gypsum Τrophy» στην Αθήνα.

PHOTO 1
Project Credits:Building owner: Investment Corporation of Dubai & Kerzner International
Architect: DEC Dynamic Engineering Consultant
Main contractor: Besix
Photographer: Wish Jayaraj Kalarani
Saint-Gobain Team: Sarath Nair, Rayson Rameshan, Gary Condon, Zaid Suleiman, Zanoon Jamal el din, Jovita Fernandes

PHOTO 2
Building owner: Bouwinvest Dutch Residential Fund, Amsterdam
Architect: Arons & Gelauff Architecten, Amsterdam
Main contractor: Dura Vermeer & De Nijs
Photographer: Bas Stoffelsen / TImeWriters ; Pieter-Bas Doornebal / Eyelike
Saint-Gobain Team: Mark Verhoeven, Stephan Vlaanderen


RELATED ARTICLES