Η Gruppo Cucine συνεργάζεται με την Design Ambassador και δημιουργούν το “Κitchen Τheory”, ένα workshop που θα επιχειρήσει να ενώσει τον κόσμο της αρχιτεκτονικής με αυτόν της μαγειρικής. Σε αυτή τη δράση, που θα λάβει χώρα στο κατάστημα της Gruppo Cucine στο Χαλάνδρι, θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για το σχεδιασμό μιας κουζίνας – υλικότητες, συσκευές και νέες τεχνολογίες. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με μια μοναδική και ειδικά σχεδιασμένη wine tasting εμπειρία.

Το νέο event από την Design Ambassador για την Gruppo Cucine ενορχηστρώνει και προτείνει συναισθήματα από τον κόσμο της κουζίνας, στη αρχιτεκτονική. Κάθε session του “Kitchen theory” περιλαμβάνει μία περιήγηση σε ατμόσφαιρες και νέα μοντέλα της Gruppo Cucine, σε συνδυασμό με wine and food tasting στο κατάστημά της στο Χαλάνδρι.

Στις αρχές της δεκαετίας του’90 ο Marc Bretillot μίλησε για “μαγειρικό σχεδιασμό”, που ξεπερνούσε την παρουσίαση του πιάτου και έφτανε μέχρι τη σκηνοθεσία του χώρου που θα πραγματοποιούνταν το γεύμα.


Η αρχιτεκτονική έχει να παίξει μεγάλο ρόλο στην ενορχήστρωση της απόλαυσης των αισθήσεων που προσφέρει ένα καλό φαγητό.

“Oι πρόοδοι του πολιτισμού πάνε μαζί με αυτές της κουζίνας” έλεγε η Fannie Meritt Farmer.

Η διαφορά της αρχιτεκτονικής με την μαγειρική είναι ότι η πρώτη αντιμετώπιστηκε ως επιστήμη από τα πρώτα της βήματα ενώ η δεύτερη άρχισε να αντιμετωπίζεται επιστημονικά από τα τέλη του 18ου αιώνα. Αν και από το 1621 ο Robert Burton έλεγε “η μαγειρική έγινε τέχνη, μια ευγενής επιστήμη”(απόσπασμα από την “Ανατομία της μελαγχολίας”). Έτσι σιγά-σιγά, η κουζίνα μετατράπηκε από χώρο τροφής και ικανοποίησης της αίσθησης της πείνας, σε τοποθεσία έκφρασης συναισθημάτων τα οποία πλέον μοιράζονται και γίνονται αντικείμενο επικοινωνίας στο τραπέζι. Για αυτό άλλωστε ο όρος μαγειρική τέχνη ξεπερνά τα όρια της κουζίνας, συγκεντρώνοντας το σύνολο των αρχών που εφαρμόζονται στην κουζίνα, όπως: η παρουσίαση, η επιλογή των ιδιαίτερων υλικών ακόμα και το είδος των σκευών που θα επιλεγούν, παίζουν ένα ρόλο στη διαμόρφωση της “μαγειρικής τέχνης”.


O χώρος της κουζίνας δεν έχει μόνο “εκτελεστές” αλλά και σκεπτόμενους δημιουργούς όπως ο Ferran Adria ή ο Heston Blumenthal για να αναφέρουμε λίγους.


Όταν για παράδειγμα, ο Ferran Adria μιλάει για ένα πιάτο βάζει σε πρώτη θέση το συναίσθημα, το ταξίδι των αισθήσεων που προκαλεί και εν συνεχεία το concept ή την ιδέα που κρύφτηκαν πίσω από αυτό.


Το kitchen theory, έρχεται να ενώσει αυτούς τους δύο κόσμους, της αρχιτεκτονικής και της μαγειρικής που έχουν τόσα πολλά να μοιραστούν.


Στο σύντομο αυτό workshop θα ανακαλύψουμε τα βασικά σχεδιασμού της κουζίνας, τα υλικά, θέματα εργονομίας και ποιότητας αέρα, τα κριτήρια επιλογής συσκευών και θα δούμε την χρήση τεχνολογιών όπως AUGMENTED REALITY στην δημιουργία εμπειρίας. Η ομάδα σεφ από το Δειπνοσοφιστήριο θα μοιραστεί μαζί μας μυστικά μαγειρικών συνταγών και ο Wine Experience Designer Αρτέμιος Λάινας, θα μας ταξιδέψει σε οινοποιεία της Ελλάδας και της Ιταλίας με τον δικό του μοναδικό τρόπο σε ένα wine tasting ειδικά για το event αυτό!


Κλείστε θέση εδώ 

ΠΟΥ: Κηφισίας 244 Χαλάνδρι / Κατάστημα Gruppo Cucine


RELATED ARTICLES