Το συγκρότημα One Anger Square στην Αγγλία αναπτύχθηκε για να στεγάσει 2000 εργαζομένους από 12 διαφορετικές υπηρεσίες του Northamptonshire Country Council. Καταλαμβάνει εμβαδό 22,000.00 m². Ο στόχος του συμβουλίου της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν να παρέχει ένα περιβάλλον που ευνοεί την συνεργασία και παραγωγικότητα, και να λειτουργήσει σαν καταλύτης για την αναγέννηση της τοπικής κοινωνίας. Η είσοδος του συγκροτήματος βρίσκεται σε νέα πλατεία και οδηγεί σε ένα τετραόροφο atrium με εσωτερικό δρόμο. Τα κτίσματα αγκαλιάζουν την κεντρική εσωτερική αυλή και στεγάζουν γραφεία και χώρους συναντήσεων.

AkzoNobel, BDP, One Anger Square, Interpon D2525
©HUFTON+CROW

Σε απόλυτη αρμονία με τα γειτονικά ιστορικά κτίρια της πόλης, οι προσόψεις του συγκροτήματος ανταποκρίνονται σε υψηλά standard τεχνολογίας. Οι μεταλλικές επιφάνειες κυριαρχούν και αναδεικνύουν μία πυκνή ποικιλία χρωμάτων από τον διακοσμητικό πλούτο των φυσικών συστατικών: χάλκινα και bronze, γήινα καστανά, υφές sable με παραπομπή στον ορείχαλκο, λεία εφέ με εκλεπτυσμένη μεταλλική λάμψη.

Το έργο βραβεύθηκε με το βραβείο, RIBA East Midlands Award 2018.  

Το One Angel Square σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε περιβάλλον εργασίας BIM. Η μεθοδολογία Building Information Modeling  χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό μοντέλο που ενσωματώνει πληροφορίες και παραμέτρους που σχετίζονται με την μορφή, τη δομή και τα συστήματα του πραγματικού κτιρίου. Μετά την ολοκλήρωση της σχεδίασης, το ΒΙΜ ψηφιακό μοντέλο αντιπροσωπεύει την ακριβή γεωμετρία και τα δεδομένα που απαιτούνται για την κατασκευή του κτιρίου. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, το ψηφιακό μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαχείριση και συντήρηση του πραγματικού κτιρίου. Ένα μοντέλο BIM αποτελεί μια σταθερά διαθέσιμη πηγή πληροφοριών, δημιουργώντας έτσι μια αξιόπιστη βάση για λήψη βελτιωμένων αποφάσεων σε όλο τον κύκλο ζωής του κτιρίου.

AkzoNobel, BDP, One Anger Square, Interpon D2525
©HUFTON+CROW

Οι υπερανθεκτικές αρχιτεκτονικές πούδρες βαφής Interpon D2525 της AkzoNobel είναι διαθέσιμες για χρήση στο ΒIM από τον πάροχο Polantis σε ποικιλία formats, συμβατά με τα περισσότερα λογισμικά CAD που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί.

AkzoNobel, BDP, One Anger Square, Interpon D2525
©HUFTON+CROW

Στοιχεία έργου
Αρχιτεκτονικό γραφείο  BDP
Χρώματα Πούδρας  Interpon D2525 AkzoNobel
Anodic Bronze Y2214F
Bronze YW283F
Steel Bronze 2 Y2217F
Ordos Sable YW387I
Patah YW267I
Mars Sable YX355F Δείτε ακόμα την μεταμόρφωση του Post de Louvre στο Παρίσι με Structura Interpon D2525, εδώ!


RELATED ARTICLES