Το Bon Bar από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project, βρίσκεται στην οδό Βογατσικού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο σχεδιασμός του είχε ως αφετηρία το κλασικό μπιστρό, με εφαρμογή σε ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

-κείμενο από τους δημιουργούς

Η γραμμικότητα του χώρου προέβαλε την ανάγκη γραμμικής χωροθέτησης του bar στο κεντρικό, στενότερο τμήμα του, έτσι ώστε να προκύψουν δύο πλατύτεροι χώροι μπροστά και πίσω. Η είσοδος μετακινήθηκε στο κέντρο της όψης, πάνω στον άξονα που διατρέχει όλο τον χώρο.

Οι καμπύλες κυριαρχούν στον χώρο, τόσο σε δομικά στοιχεία όσο και στην επίπλωση.

Ο συνδυασμός του μωσαϊκού στο δάπεδο με το ροζ μάρμαρο στο μπαρ, το μέταλλο, το ξύλο, οι επιλογές στα υφάσματα, η περιμετρική μπορντούρα και οι κρυφοί φωτισμοί δημιουργούν έναν χώρο ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα φιλόξενο.

Στην κατάληξη του χώρου, η οποία είναι διπλού ύψους, βρίσκεται υπερυψωμένος χώρος καθισμάτων, ο οποίος καλύπτεται από μεταλλική θολωτή κατασκευή ώστε να μειώνεται οπτικά το ύψος του. Στην οροφή του μπροστινού τμήματος, έχει χρησιμοποιηθεί λευκή γυαλιστερή βαφή ώστε οι αντανακλάσεις να δημιουργούν αίσθηση ευρυχωρίας.

Στοιχεία έργου
Τίτλος έργου  BonBar
Τυπολογία  Εστίαση, Αναψυχή
Τοποθεσία  Θεσσαλονίκη
Έτος  2020
Σχεδιασμός  Urban Soul Project
Φωτογραφία  Kimberley PowellΔείτε, ακόμα, το Epicure bar restaurant από το γραφείο Urban Soul Project, εδώ!


RELATED ARTICLES