Η ομάδα της South Constructions+Design ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό ενός κέντρου περιποίησης άκρων στην περιοχή της Αργυρούπολης. Σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού όπως μας αναφέρει η ομάδα αποτέλεσε η τζαμαρία κατά μήκος του καταστήματος, η οποία λειτούργησε ως βιτρίνα, με το κατάστημα να είναι αυτό που χρησιμοποιείται ως σημείο προβολής.

-text by the authors

Κεντρική ιδέα για το design του χώρου ήταν η δημιουργία ενός bar, που θα λειτουργήσει ως χώρος για την reception αλλά και για την περιποίηση των άκρων των χεριών. Πίσω από το bar, δημιουργήθηκε ένας κρυφός χώρος, διαχωρίζοντας τον από το υπόλοιπο κατάστημα με κουρτίνες, ώστε να μπορεί να απομονωθεί ο επισκέπτης για το pedicure.

 

Ο Δημήτρης, υπεύθυνος σχεδιασμού της South αναφέρει πως επαναχρησιμοποιήθηκαν στοιχεία που προϋπήρχαν στο κατάστημα, όπως οι μεταλλικές κρεμάσεις στο ταβάνι, όπου τοποθετήθηκαν φυτά όπως μέντα, φασκόμηλου και σιτηρά, ώστε να δοθεί μια boho αισθητική.

 

Το ταβάνι γυρίζει στους τοίχους σε dusty pink απόχρωση, μεταβάλλεται σε λευκό καμβά και τελειώνει σε μια λαδί γήινη απόχρωση. Οι χρωματισμοί αυτοί εναλλάσσονται μέσα στον χώρο, στα υφάσματα αλλά και στα αντικείμενα. Το μαύρο χρώμα στις μεταλλικές επιφάνειες, επιλέχθηκε για να δώσει μια ένταση πιο αυστηρή στον χώρο.

  

Ακόμα επιλέχθηκαν pampas, χαλιά με γεωμετρικά μοτίβα, ξύλινες επιφάνειες και χρώματα μπεζ και γήινα, ώστε να δώσουν την αίσθηση της ζεστασιάς και της χαλάρωσης.Έντονη αντίθεση, προκαλεί η reception, που είναι από καθρέφτη και ζωγραφισμένη με graffiti, ώστε να δοθεί η abstract διάθεση στον χώρο.

Τέλος η ομάδα μας αναφέρει πως ο βασικός στόχος του σχεδιασμού, ήταν η αυτοπροβολή του καταστήματος, ώστε να λειτουργεί ως βιτρίνα από μόνο του και να προκαλεί την περιέργεια στον χρήστη να το ανακαλύψει. 

Credits & Details

Τίτλος Allure Nail Lab

Interior design South Constructions+Design

Τοποθεσία Αργυρούπολη, Αθήνα

Τύπος Κέντρο περιποίησης άκρων

Έτος 2022

Φωτογραφίες Venelin Atanasov


RELATED ARTICLES