To project LiquID του designer Σπύρου Κοντάκη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Το πρώτο exclusive design installation πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, σε ελληνικό ξενοδοχείο. Ο designer Σπύρος Κοντάκης εγκαινίασε, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το LiquID, ένα project διεθνών προδιαγραφών. Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν επιχειρηματίες, πολιτικοί, πρέσβεις, δημοσιογράφοι, influencers και επιφανείς προσκεκλημένοι από όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της χώρας.

Η πρώτη εκδήλωση, το installation “Afternoon tea”, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου και φιλοξενήθηκε στο Royal Room του ξενοδοχείου. Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα (20 Νοεμβρίου), 20 κορυφαίοι δημοσιογράφοι απόλαυσαν την ιεροτελεστία του Afternoon tea, χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα σερβίτσια τσαγιού, που έχει σχεδιάσει ο Σπύρος Κοντάκης, ειδικά για την περίσταση και ένα “Afternoon tea menu”, από τους top chefs και pastry chefs της Μεγάλης Βρεταννίας. Παράλληλα, και ο σκηνογραφημένος χώρος, περιελάμβανε αντικείμενα, έπιπλα και φωτιστικά, που αποτελούν σχέδια και υλοποιήσεις του Σπύρου Κοντάκη.

liquid, kontaki, design, event

Στο πρώτο installation, ο designer εμπνεύστηκε από το “Afternoon tea”, που αποτελεί το σταυροδρόμι των ανατολικών και δυτικών πολιτισμών. Το LiquID ανιχνεύει τις διαδρομές από το διαλογισμό στην κοινωνικότητα και αντιστρόφως επιβεβαιώνοντας ότι εδώ και αιώνες, το τσάι βρίσκει την αυθεντική θέση του ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες.

liquid, kontaki, design, event

Την επόμενη ημέρα, στην εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου, στο GB Corner του ξενοδοχείου, παρουσιάστηκαν ξεχωριστά στο ευρύτερο κοινό τα αντικείμενα του installation “Αfternoon tea”.

Στο πλαίσιο του LiquID θα ακολουθήσουν, τον Ιανουάριο installation με θέμα “Cocktail”, και τον Μάρτιο, installation με θέμα “Dinner”, όπου και πάλι, ο Σπύρος Κοντάκης θα είναι υπεύθυνος για τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό των αντικειμένων και την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

liquid, kontaki, design, event

Τα αντικείμενα του installation “Afternoon tea” διατίθενται στο GB Corner του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρεταννίας και στο showroom της Kontaki, Μουρούζη 10, Κολωνάκι – Αθήνα.

Βασικοί χορηγοί του πρώτου μέρους των εκδηλώσεων του LiquID, ήταν οι εταιρίες: Σαρλάς , Kanelli, INOMO  και το τσάι Matcha Ninja.

liquid, kontaki, design, event liquid, kontaki, design, event


Η ιδέα του LiquID

Η ιδέα του LiquID βασίζεται στην ανάπτυξη μίας νέας διεθνούς πλατφόρμας, που έχεις ως στόχο να ενισχύσει και να ενθαρρύνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση θεματικών συνεργατικών projects στην κατηγορία Art & Design. Πρόκειται για έργα στα οποία με εύγλωττο και εύσχημο τρόπο η τέχνη συγκλίνει με την πραγματικότητα και το βιομηχανικό σχεδιασμό.

liquid, kontaki, design, event

Το LiquID έχει στόχο:

α) να αναπτύξει νέες ιδέες και τάσεις στο διαπολιτισμικό διάλογο

β) να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση και τη δραστηριοποίηση πολλών ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders)

γ) να δημιουργήσει σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό και ειδικότερα στον τουρισμό πολυτελείας.

liquid, kontaki, design, event

Η τσαγιέρα, από χειροποίητη πορσελάνη faience με χρυσή γραμμή 24 καρατίων, είναι το πρώτο αντικείμενο που σχεδιάστηκε από τον designer Σπύρο Κοντάκη για το concept LiquID Afternoon Tea.

liquid, kontaki, design, event

Γνωστές αφορμές για κοινωνική συνεύρεση, μας προσφέρουν το τσάι, τα ποτά (spirits), η κοινωνική και γαστρονομική εμπειρία ενός φιλικού δείπνου. Τα ποικίλα χαρακτηριστικά, που διακρίνουν κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ενέπνευσαν τον designer Σπύρο Κοντάκη για το σχεδιασμό μια νέας καλλιτεχνικής πρότασης: Τρεις (3) διαδραστικές Art & Design εγκαταστάσεις -μία για κάθε “αφορμή”-, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο επιβλητικό Royal Room του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρεταννίας, σε 3 διαφορετικές περιόδους.

liquid, kontaki, design, eventliquid, kontaki, design, event

Μέσα από το LiquID, οι ειδικά σχεδιασμένες δημιουργίες του Σπύρου Κοντάκη συναντούν τη διαχρονική κομψότητα του κλασικού στυλ και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες εκλεκτικισμού και high end αισθητικής στους ξεχωριστούς καλεσμένους.

liquid, kontaki, design, eventliquid, kontaki, design, event

Ενώ το περιβάλλον της εγκατάστασης λειτουργεί ως dialogue box: Οι απλοί επισκέπτες το εμπλουτίζουν με την παρουσία και τον διάλογο που αναπτύσσουν, ενώ οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι το βιώνουν ως εμπειρία μαζί με άλλους συνδαιτυμόνες και ομοτράπεζους, οι οποίοι απολαμβάνουν το απογευματινό τσάι, το ποτό ή το γεύμα τους αντίστοιχα.

liquid, kontaki, design, event

Οι Δίσκοι High Tea (τριπλοί) και μονοί, σχεδιασμένοι από το Σπύρο Κοντάκη ειδικά για το concept LiquID Afternoon Tea, είναι κατασκευασμένοι από συνδυασμό ξύλου laminate με όψη μαρμάρου και μπρούτζινα μεταλλικά στοιχεία.

liquid, kontaki, design, event

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Κοντάκη

Ο Σπύρος Κοντάκης είναι designer και ιδρυτής της Kontaki, που σχεδιάζει αποκλειστικά και παράγει χειροποίητα αντικείμενα και έπιπλα. Όλα τα αντικείμενα και τα έπιπλα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό αντιγράφων. Ο Σπύρος Κοντάκης αντιλαμβάνεται το αντικείμενο ως έργο τέχνης που δεν χάνει τον λειτουργικό του σκοπό, ενώ συγχρόνως χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά για την κατασκευή του. Η δραστηριότητα του ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια ιδρύοντας την Kontaki. Γνώρισε τη διεθνή αναγνώριση σχεδόν αμέσως με αφορμή ένα σετ τσαγιού με τίτλο ”Conical”, η οποία «πρωταγωνίστησε» στο promotion των ταινιών Spinderman και Skyfall-JamesBond.

Έπιπλα και αντικείμενα της Kontaki διατίθενται σε πωλητήρια και gallerie sστη Βηρυτό, στο Λονδίνο στο Παρίσι, στην  Καντόνα της Κίνας, στο Κουβέιτ και στην Κύπρο. Σημείο αναφοράς της εταιρίας στην Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό showroom της Kontaki, στο κέντρο της Αθήνας στη Μουρούζη 10.

Όλα τα αντικείμενα του LiquID, πωλούνται στο GB Corner του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρεταννίας και στο showroom του Σπύρου Κοντάκη, στη διεύθυνση Μουρούζη 10.


RELATED ARTICLES