Η Damask μας περιγράφει την προσέγγισή της στην αγορά της τσιμεντοκονίας και του μωσαϊκού, λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες των υλικών αυτών που από πρωτοπορία,κινδυνεύουν να μετατραπούν σε πολύ κοινά λόγω της πολλής χρήσης και της έλλειψης τεχνογνωσίας.

 

H Damask αγαπά τα χυτά μωσαϊκά. Ωστόσο, οι προτάσεις Damask σε έτοιμες πλάκες μωσαϊκού είναι πρακτικές και ασφαλείς.

Υπάρχει μεγάλη παρακαταθήκη αδρανών, που μπορούν να καλύψουν έργα χιλιάδων μέτρων, όπως στην περίπτωση του έργου του μετρό του Λονδίνου, συνολικής επιφάνειας 40,000μ2.

Οι πλάκες μωσαϊκού της Damask κατασκευάζονται σε κενό αέρος, αποκλείοντας την ύπαρξη φυσαλίδων, που ευθύνονται για τις συχνές ρηγματώσεις των χυτών μωσαϊκών. Τοποθετούνται πολύ γρήγορα, χωρίς να δημιουργούν αναστάτωση στο έργο, καθώς η τοποθέτηση είναι η ίδια με αυτή των πλακιδίων, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για μεγάλα έργα, υψηλών προδιαγραφών.
Οι μωσαϊκές πλάκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν υπερυψωμένο δάπεδο. Είναι κομμένες με λέιζερ, και δίνουν ελάχιστο αρμό 1mm.
Προτείνονται και για έργα ανακαινίσεων, χάρη στο ελάχιστο πάχος του 1,5εκ. που επιτρέπει τη χρήση τους σε χώρους με μικρό ύψος και δύσκολη πρόσβαση όπου η μεταφορά υλικών  είναι δύσκολη ή και αδύνατη.   
Τέλος αναφέρουμε τη δυνατότητα χρήσης των πλακών μωσαϊκού σε κατακόρυφες επιφάνειες.

Η αδιαμφισβήτητη αισθητική τους αναδείχθηκε από την επιλογή τους από το γραφείο του David Chipperfield για το showroom του Valentino στην 5η λεωφόρο.  
Δείτε και άλλα project στα οποία ξεχώρισε η χρήση του μωσαϊκού εδώ!

Σε ό,τι αφορά τις τσιμεντοκονίες, η Damask προειδοποιεί για μια πιο έλλογη χρήση υλικών.
 
Οι σύγχρονες συνθήκες στο χώρο της κατασκευής με τους περιορισμούς στα κόστη κατασκευής, καθώς και η σύνθετες απαιτήσεις στην εφαρμογή των υλικών από τα συνεργεία, υπαγορεύουν μια σύνθετη προσέγγιση του χώρου, για να επιτευχθεί μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του υλικού, αλλά και αρτιότερα αισθητικά αποτελέσματα.


Χρησιμοποιήστε την τσιμεντοκονία εκεί που πρέπει και όπως πρέπει: Η τσιμεντοκονία έχει υγρομονωτικές δυνατότητες, ιδιαίτερα σκληρή επιφάνεια, στοιχεία ιδιαίτερα και όχι αναγκαία σε κάθε περίπτωση. Οι επιφάνειές της αναδεικνύονται όταν συνδυαστούν με άλλες υλικότητες και υφές.

Η τσιμεντοκονία είναι γι΄ αυτούς που αγαπούν τις μονολιθικές επιφάνειες και έχουν ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις.

Η κατάχρηση της τσιμεντοκονίας σε πολλές, μη αρμονικές επιφάνειες ευθύνεται για την κακόβουλη σύνδεσή της με μη άρτια αισθητικά αποτελέσματα. 

 Η τσιμεντοκονία θέλει την πρέπουσα προσοχή, φροντίδα και συντήρηση για να δώσει το αποτέλεσμα που σχεδιάσατε και, κυρίως, θέλει αγάπη για το προϊόν και τον τρόπο ζωής που προσφέρει.

Αντίστοιχη μέριμνα πρέπει να δίνεται και στη χημική σύσταση του υλικού, λόγω των σοβαρών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν οι χημικές προσμίξεις σε χρήστες και τεχνίτες.

Η οικολογική νοοτροπία και φιλοσοφία θα πρέπει να πάρει τη θέση της και στη χρήση αυτών των υλικών.

   

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα και τα υλικά της Damask  εδώ!


RELATED ARTICLES