Μπάνιο 5 αστέρων: Η συνεργασία της Ideal Standard με το Ikos Dassia Resort στην Κέρκυρα!

Άνοιξε τις πύλες του Μάιο και ήδη συγκαταλέγεται μεταξύ των Top 25 προορισμών της κατηγορίας luxury ultra all-inclusive στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Το Ikos Dassia Resort εμπιστεύεται την IDEAL STANDARD για κορυφαίες λύσεις στο μπάνιο. 

Η έννοια της εμπειρίας είναι ίσως αυτή που ακούγεται περισσότερο κάθε φορά που αναφερόμαστε σήμερα στην αρχιτεκτονική. Ειδικότερα όταν αυτή αφορά πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων. Ενώ τις περισσότερες φορές η συζήτηση επικεντρώνεται σε ένα εντυπωσιακό concept που προσφέρει ξεχωριστές στιγμές δίπλα σε εντυπωσιακές πισίνες υπερχείλισης και ινσταγκραμικά σποτς σε λαμπερά λόμπι, στην πραγματικότητα κάθε άρτια εμπειρία ξεκινά από την προσοχή στη λεπτομέρεια. Κάθε κατασκευή πρέπει να είναι όμορφη, λειτουργική, με αντοχή στο χρόνο και τη φθορά, να εξασφαλίζει την ενεργειακή εξοικονόμηση και την υγιεινή. Όταν ένας επισκέπτης πληρώνει διαμονή 5 αστέρων, απαιτεί πρώτα απ’ όλα ένα δωμάτιο στο οποίο τα πάντα αποπνέουν την αίσθηση του φιλικού, του καινούργιου, του καθαρού και του τεχνολογικά εξελιγμένου. Αυτό είναι η φιλοξενία σήμερα. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το μπάνιο είναι στο επίκεντρο της προσοχής και του αρχιτέκτονα και του κατασκευαστή και φυσικά του επενδυτή.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της λογικής βλέπουμε στο ξενοδοχείο Ikos Dassia Resort στην Κέρκυρα, το τρίτο Luxury All-Inclusive resort το οποίο μόλις προστέθηκε στην «κοσμηματοθήκη» της Ikos Resorts, θυγατρική του ξενοδοχειακού Ομίλου LBRI, μετά από άλλα δύο ξενοδοχεία στη Χαλκιδική. Σε μια καταπράσινη έκταση 100 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα, το συγκρότημα και αποτελείται από 411 πολυτελή δωμάτια, σουίτες και βίλες, όλα με απαράμιλλη θέα και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Το μοντέλο διακοπών Infinite Lifestyle των Ikos Resorts, προσφέροντας διακοπές πολυτέλειας στις οποίες η υπερπολυτελής διαμονή συνοδεύεται από high end παροχές όπως 8 εστιατόρια με την υπογραφή βραβευμένων με αστέρια Michelin chef και υπερπολυτελή spa. 

Για τους χώρους του μπάνιου, οι άνθρωποι της Ikos Resorts και η αρχιτεκτονική ομάδα NIMAND εμπιστεύτηκαν την IDEAL STANDARD. Βασικά κριτήρια στάθηκαν το design και το επίπεδο luxury προϊόντων σε συνδυασμό με ποιότητα και εγγύηση ενός μεγάλου καταξιωμένου brand ειδών υγιεινής.  

“ Σήμερα οι πελάτες των ξενοδοχείων έχουν πολλές απαιτήσεις από το μπάνιο του δωματίου τους. Περιμένουν να εντυπωσιαστούν, ελπίζουν να τους ενθουσιάσει και θέλουν να είναι κάτι πολύ πιο upgraded από το μπάνιο του σπιτιού τους», λένε οι άνθρωποι της IDEAL STANDARD.

« Από την άλλη, τους ξενοδόχους τους απασχολούν και άλλα πράγματα πέρα από την αισθητική. Πρέπει να ισορροπήσουν το στυλ με την ευκολία καθαρισμού, την απόδοση με την αντοχή μεγάλης διαρκείας και την εργονομία με την εξοικονόμηση νερού. Η συνεργασία τους μαζί μας βάζει τέλος στους συμβιβασμούς. Οι κορυφαίοι σχεδιαστές μας διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα μας είναι συγχρόνως όμορφα και πρακτικά. Επιπλέον, η αποδοτικότητα νερού, η συμμόρφωση με τη ρυθμιστική νομοθεσία και η ευκολία συντήρησης εμπεριέχονται στη σχεδίαση κάθε προϊόντος. Το μπάνιο του ξενοδοχείου δημιουργείται χωρίς περιορισμούς», υπογραμμίζουν.

Στα μπάνια του Ikos Dassia, οι κρεμαστές λεκάνες Tesi συνδυάζουν τον μινιμαλισμό με το δυναμικό design και την υψηλή υγιεινή. Συμπληρώνονται από τη διακριτική γεωμετρία νιπτήρων, ενώ στις μπαταρίες, επιλέχθηκαν τα μοντέλα Tonic II και Strada. Για την εμπειρία στην μπανιέρα χρησιμοποιήθηκαν οι  Melange μπαταρίες λουτρού ελεύθερης τοποθέτησης δαπέδου, σε συνδυασμό με Dea μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης αλλά και τα συστήματα ντους με κεφαλές ντους και τηλέφωνα ντους  Idealrain. Όλα τα προϊόντα συνεισφέρουν σε ένα σύνολο αρμονίας, με χαρακτηριστικά την υψηλή υγιεινή, την ποιότητα εγγύησης αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα για το design και την IDEAL STANDARD στη συνέντευξη με τον Master of Royal Designers και βασικό σχεδιαστή της IDEAL STANDARD, Robin Levien εδώ!

Συνοψίζοντας τα προϊόντικά χαρακτηριστικά της IDEAL STANDARD, οι βασικές έννοιες είναι το design, η τεχνολογία και η ενεργειακή διαχείριση με «πράσινα» προϊόντα εξοικονόμησης φυσικών πόρων, τα οποία επιπλέον δεν υποκύπτουν στη φθορά και είναι απόλυτα ασφαλή στη χρήση τους. Πέρα όμως από τα ίδια τα προϊόντα, που φυσικά αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ανάθεση του έργου στην IDEAL STANDARD, για ένα ξενοδοχείο που μόνο οι ιδιωτικοί του χώροι αριθμούν τους 411 χρειάζεται ένα ευρύτερο μείγμα ιδιοτήτων. Καταρχήν χρειάζεται η εμπειρία.

Η IDEAL STANDARD έχει ενισχύσει τη φήμη της ολοκληρώνοντας υψηλής ποιότητας λύσεις μπάνιου σε οικιστικά, ξενοδοχειακά και εμπορικά κτίρια, αλλά και σε κτίρια του τομέα περίθαλψης υγείας.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου που αναλαμβάνει η εταιρεία, προκειμένου να διασφαλίσει στον πελάτη της ότι το έργο θα βγει σωστά, on time και on budget. Σε αυτό μάλιστα αφιερώνεται ένα ολόκληρο, άρτια εκπαιδευμένο τμήμα Έργων και Προδιαγραφών που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά τον σχεδιασμό του έργου, προσφέρει τεχνική καθοδήγηση κατά την διάρκεια εκτέλεσης του, επιμελείται την ομαλή διεξαγωγή εργασιών κατασκευής ή ανακαίνισης και υποστηρίζει και μετά την πώληση κάθε ανάγκη προϊόντος που μπορεί να προκύψει.

«Στην Ideal Standard έχουμε μάθει να δεχόμαστε τις προκλήσεις και να ξεπερνάμε ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό κάθε φορά που πρόκειται για ένα τόσο υψηλού κύρους και απαιτητικό έργο! Και φυσικά η απάντησή μας σε αυτές τις προκλήσεις είναι η μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία του Τμήματος μας σε τέτοιου τύπου σύγχρονα έργα σε συνδυασμό με την άρτια και ολοκληρωμένη γκάμα των προϊόντων μας!», λέει ο Διευθυντής Πωλήσεων & Τμήματος Έργων και Προδιαγραφών Ideal Standard, κ. Λευτέρης Νίτης.

Τα προϊόντα της Ideal Standard, θα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα ειδών μπάνιου σε όλη την Ελλάδα και στο Εκθεσιακό Κέντρο της εταιρείας στο Ν. Ψυχικό στην Αθήνα.

Για περισσότερες  πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.idealstandard.gr  


RELATED ARTICLES