Άλλη μία παράλληλη εκδήλωση του OPEN HOUSE Athens 2019, το OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus – 5 theatrical interventions, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 30 Μάιου έως το Σάββατο 1 Ιουνίου.  

Ένας πολύ ενδιαφέρων περίπατος στο κέντρο της πόλης σχεδιάζεται με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της σχολής του Bauhaus. Μέσα από στάσεις σε κτίρια με έντονες επιρροές από το Bauhaus ο περίπατος μας υπόσχεται ένα αρχιτεκτονικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ _ARIS-VEDERTSIS

Οι διαδρομές περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τους εθελοντές του Open House Athens, και θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30/05 το πρωί, την Παρασκευή 31/05 πρωί και απόγευμα και το Σάββατο 01/06, πρωί και απόγευμα.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ _ARIS-VEDERTSIS

Πέντε από τις συνολικά 18 διαδρομές θα ενσωματώσουν σύντομα θεατρικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα MAERZBUEHNE, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Martin Scharnhorst. Τα θεατρικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στα γερμανικά και το κοινό θα λάβει handouts των μεταφρασμένων κειμένων στα αγγλικά.

ΑΥΛΗ ΟΜΗΡΟΥ 55 _LILLY ANASTASIOU

Οι διαδρομές με τα θεατρικά δρώμενα περιλαμβάνουν στάσεις και ξεναγήσεις εσωτερικά στην Μπλε Πολυκατοικία, την Πολυκατοικία Βαλεντή, τη Μοντέρνα Πολυκατοικία στην Σίνα, τη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία και στον πεζόδρομο της οδού Ομήρου (με φόντο την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης).

ΑΥΛΗ ΟΜΗΡΟΥ 55 _LILLY ANASTASIOU

Οι υπόλοιπες διαδρομές περιλαμβάνουν στάσεις και ξεναγήσεις εξωτερικά των κτιρίων: Μπλε Πολυκατοικία, Πολυκατοικία Μιχαηλίδη-Βαλεντή, 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Κυβιστική Πολυκατοικία στη Διδότου, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, Πολυκατοικία Αντωνακάκη, 14ο Δημοτικό Σχολείο “Δημήτρης Πικιώνης”, Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία.

ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ_ MARTIN SCHARNHORST

Πέντε από τις συνολικά 18 διαδρομές θα ενσωματώσουν σύντομα θεατρικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα MAERZBUEHNE, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Martin Scharnhorst.

ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ_ MARTIN SCHARNHORST

Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας στη φόρμα που θα ανοίξει στις 20 Μαΐου στο: http://www.openhouseathens.gr/draseis/open-walk/

Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση.  

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.


RELATED ARTICLES