Αναπόσπαστο κομμάτι του OPEN HOUSE, είναι το MADE in Thessaloniki το οποίο επανέρχεται φέτος την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Design Week. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα τριήμερο ξεναγήσεων σε 16 χώρους και 8 workshop, αναδεικνύοντας την κρυμμένη δημιουργική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.  Στόχος της εκδήλωσης είναι το κοινό να εξοικειωθεί με τις διάφορες παραγωγικές διαδικασίες  & τεχνικές και να γνωρίσει από κοντά ανερχόμενους δημιουργούς & designers.  

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη διαδικασία παραγωγής διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, υποδήματα, τσάντες, ποδιές, κοσμήματα, αξεσουάρ, σαπούνια, φαρμακευτικά προϊόντα, κούκλες, μουσικά όργανα, ξύλινες κατασκευές, ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια) καθώς και τις τεχνικές της χαρακτικής, της μεταξοτυπίας, της καλλιγραφίας, της βιβλιοδεσίας, της τυπογραφίας, της φωτογραφίας, της ξυλογλυπτικής, της υφαντικής, της συντήρησης επίπλων, του marquetry (ένθετη διακόσμηση), του graphic design και του airbrush painting. Οι ξεναγήσεις και τα workshop θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης , εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε χώρου.

Αναλυτικά συμμετέχουν στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων οι:
Alfa Handcrafted Guitars “Πνοή & Νύξη”
– Βιοτεχνία ενδυμάτων Αmma One’s Garment
– Κοσμήματα & αξεσουάρ Artpeckers
Christina Malle Bags
– Χειροποίητες κούκλες Creating Stories
– Βιοτεχνία υποδημάτων Fabrica Fabrica
– Creative agency Matiti Creative
– Custom made ποδιές Pukka
Εργαστήριο Μεταξοτυπίας
Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο
– Εργαστήριο συντήρησης επίπλων Ξύλο… Πελεκητό!
Τυπογραφείο από το 1959
– Φαρμακευτικό εργαστήριο Φαρμακείο της Φύσης
– Ηλεκτρικά ποδήλατα & πατίνια Elektronio
– Εργαστήριο υφαντικής Penelope
– Κοσμήματα Reλακ Tech Jewelry

Για τις ξεναγήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στον κάθε χώρο.

Τα Workshop που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

– Ηλεκτρικά ποδήλατα & πατίνια Elektronio
– Εργαστήριο υφαντικής Penelope
– Κοσμήματα Reλακ Tech Jewelry
– Εργαστήριο ξυλογλυπτικής ArtStreet52
– Καλλιγράφος Kallos Graphein
– Εργαστήριο παρασκευής σαπουνιών My Greek Soap
– Φωτογραφικό εργαστήριο Stereosis
Εργαστήριο Χαρακτικής

Για την συμμετοχή στα workshops απαιτείται κράτηση στα παρακάτω τηλέφωνα 6973970939, 6937213824 (11.00-15.00)

Για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις του MADE in Thessaloniki απαιτείται χρήση μάσκας, επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτότητα.

Με τη λήξη του MADE in Thessaloniki τη σκυτάλη παίρνει το OPEN WALK στις 23-24 Οκτωβρίου. Οι 500 εθελοντές του ΟΗΤ θα ξεναγήσουν το κοινό σε 10 θεματικές διαδρομές, συστήνοντας μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής, τα επίπεδα ιστορίας της μακραίωνης και άλλοτε πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης .  Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 16.00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 2ο Thessaloniki Design Week το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου 2021 επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  της διοργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗT 2021 θα βρείτε εδώ.

Για το Facebook event του MADE in Thessaloniki.

Για το Facebook event του OPEN WALK.

Ο ΘΕΣΜΟΣ OPEN HOUSE

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.


RELATED ARTICLES