Ο Στέφανος Χανδέλης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Ασύμμετρη Απειλή την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 19.00 στον εκθεσιακό χώρο του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός στη καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Καρίτση σ ενα κτίριο με τόσο μεγάλη συμβολή στην ιστορία της εικαστικής γεωγραφίας της Αθήνας.
Ο τίτλος Ασύμμετρη Απειλή χρησιμοποιείται ειρωνικά ως σχολιασμός της επικαιρότητας και συνδέεται άμεσα με την αντίθεση στην κάθετη οργάνωση ως ουσία της κυρίαρχης κουλτούρας. Ο καλλιτεχνης οφείλει να ξεπεράσει ένα πλέγμα πολιτιστικών επικαθήσεων της ιστορίας της Δύσης που κανονικοποιεί τους ανθρώπους και την ηθική τους μετατρέποντας τους σε απλά εξαρτήματα της κάθετης μηχανής.
 
Στη συγκεκριμένη έκθεση, που περιλαμβάνει δουλειά των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, ο Στέφανος Χανδέλης χρησιμοποιεί απλές στρατηγικές που είχε επαναφερει ο μοντερνισμός και επικοινωνούν με την δεξαμενή της παγκόσμιας κουλτούρας. Πρόκειται για παραδοχή της εικαστικής γλώσσας,του αυτοσχεδιασμού, του παιχνιδιού,του πειράματος,της περιπλάνησης στην πόλη.
  
Δεν τον ενδιαφέρει η παραγωγή μιάς φορμαλιστικής αισθητικής, αλλά η ανίχνευση του πως θα μπορούσε να ανακτηθεί η δημιουργικότητα έτσι ώστε να καταργηθεί η επικρατούσα ηθική που καταλήγει στον ατομικισμό και να χτιστούν περισσότερες συλλογικές αφηγήσεις.
 
21 Ιουνίου -12 Ιουλίου 2012
ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.00-13.00 και 18.00-21.00
Σάββατο 10.00-13.00. Κυριακή κλειστά  

RELATED ARTICLES