O Ιωσήφ Βασιλοδημητράκης ιδρύτης του αρχιτεκτονικού γραφείου IOSV-Designer, ανέλαβε το σχεδιασμό μιας εξοχικής κατοικίας στο Μαράθι, στα Χανιά Κρήτης. Σκοπός του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία μιας εξοχικής κατοικίας με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και συνεχή σύνδεση με το φυσικό τοπίο. Η χρήση πολυάριθμων εξωτερικών ημι-υπαίθριων χώρων και τα μεγάλα ανοίγματα προς αυτούς διατηρούν τη συνεχή επαφή με το γύρω περιβάλλον.
Στο εσωτερικό της κατοικίας χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά όπως πέτρα, ξύλο και μάρμαρο που εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο.

Όλοι μας έχουμε μια προσωπική αισθητική που μας βοηθάει να αισθανόμαστε άνετα στο χώρο και μας προσφέρει γαλήνη και ξεκούραση. Η φιλοσοφία όμως αυτής της κατοικίας είναι εμπνευσμένη απόλυτα από την φύση και τον περιβάλλων χώρο γι’ αυτό και απευθύνεται σε όλους. 

Αρχική αναζήτηση των ιδιοκτητών του σπιτιού ήταν να κοιτάμε την θάλασσα από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Η κατοικία αυτή βρίσκεται στην περιοχή Μαράθι  σε ένα αρκετά μεγάλο οικόπεδο με αμφιθεατρική κλήση προς τον μαγευτικό κόλπο.

Η villa Badia είναι μια κατοικία για να ζεις έξω. Αρχικά δημιουργήθηκε ένα χώρος με την φιλοσοφία υπαίθριου καθιστικού ανοιχτού  προς όλες τις πλευρές με θέα την θάλασσα και τον κήπο. Μια μεγάλη κουζίνα με κεντρική νησίδα στη μέση  για social cooking και εξοπλισμούς όπως pizza oven και BBQ, είναι κυρίαρχη στο χώρο μαζί με ένα τραπέζι από φυσικό μασίφ ξύλο suar μήκους 6 μέτρων με άνετες καρέκλες και με κατεύθυνση προς την θάλασσα.

Σε κάθε σημείο του οικοπέδου υπάρχουν μικρές cosy γωνιές για να απολαύσεις τον ήλιο, τον κήπο και την επαφή με το φυσικό τοπίο.

Η χρήση της κατοικίας και του εσωτερικού χώρου βρίσκεται εκεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του εξωτερικού καθιστικού και κουζίνας.

Ωστόσο και εδώ συναντάμε την ίδια φιλοσοφία με την χρήση φυσικών υλικών και μεγάλα ανοίγματα προς την θέα. 

Στο έργο δόθηκε μεγάλη έμφαση στα φυσικά υλικά όπως πέτρα, τσιμέντο σε φυσική υφή, μάρμαρο και μασίφ ξύλο. Η χρήση αυτών των υλικών δίνουν στον χώρο έναν αυθεντικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα προσαρμόζονται απόλυτα σε αυτό που βλέπεις γύρω σου.

Στην διακόσμηση του έργου έχει γίνει μια προσέγγιση και προσοχή στη λεπτομέρεια από έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα από το γραφείο μας αλλά και αντικείμενα με την ίδια φιλοσοφία κ αγάπη για τα φυσικά ακατέργαστα υλικά.

Στοιχεία έργου:
Έργο: The Beach house ‘’ A house to live’’
Σχεδιασμός-Μελέτη-μελέτη φωτισμού:
Ιωσήφ Βασιλοδημητράκης (IOSV) www.iosvdesigner.gr – instagramm iosv_designer
Κατασκευή: Μανιουδάκης Δημήτρης (Πολ.Μηχανικός)
Τυπολογία: Εξοχική κατοικία
Τοποθεσία: Μαράθι – Χανιά
Ημ/νία παράδοσης: 2021
Photos: Γιώργος Αναστασάκης


Iosif Vasilodimitrakis, founder of the architectural office IOSV-Designer, undertook the design of a holiday house in Marathi, Chania, Crete. The purpose of the design was to create a country house with unobstructed views of the sea and constant connection with the natural landscape. The use of numerous external semi-outdoor spaces and large openings to them maintain constant contact with the surrounding environment.
Inside the house, natural materials such as stone, wood and marble are used, inspired by the natural landscape.

The philosophy of this house is completely inspired by nature and the surrounding area.  The homeowners’ initial request was to look at the sea view from anywhere in the house. Badia beach house is located in Marathi area on a fairly large plot with an amphitheatre view to the magnificent bay.

In the decoration of the project there has been an approach and attention to construction details and furniture specially designed by our office with the same philosophy and love for natural raw materials.

 

Credits & Details:
Project: The Beach house ‘’ A house to live’’
Typology: Summer house
Design – Lighting: Iosif Vasilodimitrakis (IOSV) www.iosvdesigner.gr – instagramm iosv_designer
Construction: Dimitris Manioudakis (Πολ.Μηχανικός)
Location: Marathi-Chania 
Date: 2021
Photos: Giorgos Anastasakis


RELATED ARTICLES