Το αρχιτεκτονικό γραφείο  BIG σχεδίασε ένα κτήριο 53.000μ2 στην Taipei της Taiwan.
 
Το ΤΕΚ (Technology,Education & Knowledge center), το οποίο έχει διαστάσεις 57 x 57 x 57m είναι μία κυβιστική κατασκευή η οποία φιλοξενεί μία σειρά δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την σύγχρονη τεχνολογία και τα media, μέσα στην σπιροειδή του δομή.
Το `TEK`, εκμεταλεύεται πλήρως τον χώρο του και το μέγεθός του, ενώ οδηγεί το κοινό μέσα απο κάποια δημόσια “περάσματα” που ακολουθούν μια σπιροειδή διαδρομή στο roof garden. Ταυτόχρονα, η διαδρομή λειτουργεί ώς ένα μονοπάτι ενημέρωσης των προγραμμάτων του ΤΕΚ.Το μονοπάτι αυτό συνδέει τα καταστήματα, τους χώρους συνεδρίων, τις γκαλερί, τους εκθεσιακούς χώρους και τα εστιατόρια του κτηρίου. Ο σχεδιασμός έχει γίνει κατα τέτοιον τρόπο ώστε να παρέχει στην κάθε λειτουργική ενότητα όσο φώς χρειάζεται (ξενοδοχείο-γραφεία-συνεδριακούς χώρους κλπ).Οι χώροι λιανικού εμπορίου και εκθέσεων απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου.
 
Όλος ο όγκος αποτελείται απο τσιμεντένιες λαμέλες, ένα σύστημα το οποίο παρέχει σκίαση και βοηθά την δημόσια πρόσβαση. Η όψη γίνεται μια τεράστια δημόσια σκάλα ενώ στο επίπεδο της οροφής δημιουργείται ένας υπαίθριος χώρος για κοινωνικές συναντήσεις. 
 
Archisearch - κάτοψη 4ου ορόφουΚΑΤΟΨΗ 4ΟΥ ΟΡΟΦΟΥ
Archisearch - φωτογραφία μακέταςΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΚΕΤΑΣ
Archisearch - τομήΤΟΜΗ
Archisearch - τοπογραφικόΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ
Archisearch - BIG TEK CENTERBIG TEK CENTER
Archisearch - BIG TEK CENTER BIG TEK CENTER
Archisearch - BIG TEK CENTERBIG TEK CENTER
Archisearch - BIG TEK CENTER  BIG TEK CENTER
Archisearch - BIG TEK CENTER  BIG TEK CENTER
Archisearch - διαγράμματαΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

TED – TECHNOLOGY, ENTERTAINMENT & DESIGN CENTER


RELATED ARTICLES