ΕΣΩ / 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 / ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ SPECIAL GUEST ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / SENIOR DESIGN ARCHITECT / HENNING LARSEN ARCHITECTS


Στις 15 Φεβρουαρίου το δεύτερο ΕΣΩ, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, με την υποστήριξη και ακαδημαϊκή συνεργασία της Σχολής Βακαλο Art &  Design και την αποκλειστική χορηγία της εταιρίας SIAS. Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της Αρχιτεκτονικής και του Design θα μιλήσουν από 10 – 18 λεπτά και θα μας παρουσιάσουν την δουλειά τους επάνω σε συγκεκριμένη θεματολογία που έχει ο καθένας επιλέξει. Ομιλητές είναι οι Ανδρέας Κούρκουλας/Μαρία Κοκκίνου KOKKINOU-KOURKOULAS ARCHITECTS θα μιλήσουν για έργα μεγάλης κλίμακας, Μουσεία & κτίρια γραφείων, Αλέξανδρος Βαίτσος DECA ARCHITECTS, θα μιλήσει για κατοικίες,, Δημήτρης Τσίγκος TDC ARCHITECTS, θα μιλήσει για έργα μικρής κλίμακας και παραμετρικό σχεδιασμό, Μιχάλης Μαυρολέων των A&M ARCHITECTS, θα μιλήσει για εμπορικές δραστηριότητες στα σύγχρονα Αεροδρόμια, Nικόλας Τραβασάρος DIVERCITY ARCHITECTS, θα μιλήσει για ξενοδοχεία, Μιχάλης Γεωργίου, Αλέξανδρος Γαβριλάκης απο το δημιουργικό γραφείο G, θα μιλήσουν για επικοινωνία.
 
Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο Senior Designer των HENNING LARSEN ARCHITECTS, Κώστας Πουλόπουλος ο οποίος θα μιλήσει για τους Τρίτους Χώρους.
 
Kλείστε έγκαιρα θέση στο [email protected] & 210 9523617. Όσοι παρευρεθούν στην ημερίδα και το επιθυμούν θα παραλάβουν και ονομαστικό πιστοποιητικό παρακολούθησης. ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΟΡΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ [περιορισμένος αριθμός θέσεων]
 
H καλλιτεχνική επιμέλεια, ο σχεδιασμός της σκηνής και το λογότυπο έχουν επιμεληθεί από τον Σταύρο Παπαγιάννη και το γραφείο Stage Design Office
 
Την παρουσίαση και τον σχολιασμό θα κάνει ο αρχιτέκτονας Μέμος Φιλιππίδης. 
 
Χορηγός επικοινωνίας και δημιουργικός συνεργάτης είναι το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
 
Χορηγοί επικοινωνίας είναι ακόμα ο όμιλος Αττικών Εκδόσεων, το περιοδικό CASAVIVA, το ηλεκτρονικό περιοδικό DECONOW.GR καθώς και το περιοδικό ΗΟΜΕ mag by Athens Voice, η ATHENS VOICE και το DELOOD.
 
Λίγα λόγια για τον κεντρικό ομιλητή:
Ο Κώστας Πουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβρη του 1978. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ (1996-2004), κάνοντας τη διπλωματική του εργασία με τον Τάσση Παπαιωάννου και τον Τάσο Μπίρη. Στο ΕΜΠ αντιλήφθηκε ότι ο αρχιτέκτονας είναι ένας ισορροπιστής δυνάμεων. Εργάστηκε στην Αθήνα σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία ως το 2007. Έζησε για 2 χρόνια στην Ιαπωνία, σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο στο εργαστήριο αρχιτεκτονικής του Chiba Manabu (2007-2009), ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε στο Kengo Kuma Architects and Associates (2008). Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών χρόνων , ταξίδεψε και γνώρισε την Άπω Ανατολή, όπου γνώρισε από κοντά μια κουλτούρα επιμονής τόσο στην ουσία όσο και στις λεπτομέρειες.
 
Από τον Δεκέμβρη του 2009 , εργάζεται ως senior design architect στους Henning Larsen Architects,Copenhagen ένα γραφείο με διεθνή εμβέλεια και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, όπου ο ρόλος του είναι να αναπτύσσει προτάσεις για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Με τους ΗLA, έχει κερδίσει πρώτα βραβεία σε έργα όπως: Aalborg School of Architecture,DK, Novo Nordisk Global Headquarters, (Copenhagen DK) Siemens Global Headquarters, (Munich DE), Nordea Headquarters, (Copenhagen DK ).
 
Το έργο του σε συνεργασία με τους HLA, Culture Scapes, εκτέθηκε πρόσφατα στην έκθεση Made In Greece, στο Harvard Graduate School of Design καθώς και στο Museum of Natural History of Boston , ως ένα από τα 16 έργα νέων ελλήνων δημιουργών που συζητούν το μέλλον της ελληνικής αρχιτεκτονικής στο παρόν οικονομικό και κοινωνικό τοπιό.
 
Η ατομική δουλειά του έχει διακριθεί σε διεθνή fora, όπως για παράδειγμα ητο έργο Dunes/Caves, που δημοσιεύτηκε ως δεύτερο βραβείο στο κυπριακό περίπτερο της Biennalle Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2008. Τέλος, ο Κώστας συνδράμει συχνά ως guest critic στα μαθήματα σύνθεσης των εργαστηρίων αρχιτεκτονικής στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών της Κοπεγχάγης. 
 
Ο τίτλος της ομιλίας του είναι Τρίτοι Χώροι. Πιό αναλυτικά:  / Τριτοι Χώροι : « Κάθε διαδραστικό περιβάλλον που δεν είναι η κατοικία (πρώτος χώρος) ή το γραφείο ( δεύτερος χώρος) » Ray Oldenburg, αστικός κοινωνιολόγος (1932- ) // Η διαχρονικότητα των ¨τρίτων χώρων¨ και ο ρόλος τους στην εξέλιξη της σύγχρονης κατάστασης.// Η σημασία του ενδιάμεσου χώρου στην κοινωνικοποίηση και ιδίως την παραγωγή πρωτότυπης σκέψης//Ο αρχιτέκτονας ως δημιουργός όχι φορμαλιστικής καινοφάνειας, αλλά «χρήσιμων» συμπεριφορών // Ποιές είναι αυτές οι «χρήσιμες» συμπεριφορές και προς τί ακριβώς είναι χρήσιμες // Η λειτουργία και η σημασία των τρίτων χώρων στο εργασιακό περιβαλλον//Πώς/Γιατί να προωθήσετε το ¨κουβεντολόι¨ στον εργασιακό χώρο: η διάχυση, το zoom-out, η «άσκοπη» αναζήτηση και οι «άχρηστες ιδέες» των συναδέλφων // Οι τρίτοι χώροι ως το ιδανικό περιβάλλον χαλαρής αναζήτησης λύσεων σε δημιουργικά προβλήματα // Η αρχιτεκτονική της διάχυσης, και πώς ευνοεί την αποκλίνουσα σκέψη και το φαινόμενο «εύρηκα!»// Παραδείγματα projects με έμφαση στην προσέγγιση των ¨τρίτων χώρων¨, και πώς αυτή η προσέγγιση θεωρείται πολύτιμη από τους πελάτες, την πόλη, τις τοπικές κοινωνίες.//
 
Archisearch - Uppsala Koncert og kongreshusUPPSALA KONCERT OG KONGRESHUS
Archisearch - Uppsala Koncert og kongreshusUPPSALA KONCERT OG KONGRESHUS
Archisearch - 553 Operaen Ex A-001-H553 OPERAEN EX A-001-H
Archisearch - 553 Operaen553 OPERAEN
Archisearch - NORDEA CHRISTIANSHAVN_EXT NIGHTNORDEA CHRISTIANSHAVN_EXT NIGHT
Archisearch - Opera_Copenhagen_HallOPERA_COPENHAGEN_HALL
Archisearch - Opera_Copenhagen_HallOPERA_COPENHAGEN_HALL
Archisearch - Harpa_Concert_HallHARPA_CONCERT_HALL
Archisearch - Harpa_Concert_HallHARPA_CONCERT_HALL
Archisearch - Kostas Poulopoulos | Senior Design ArchitectKOSTAS POULOPOULOS | SENIOR DESIGN ARCHITECT

ΕΣΩ, μια ημερίδα αφιερωμένη στο interior design [μέρος δεύτερο] from Archisearch on Vimeo.

ESW [eso ] 2012 | Video of last year`s organization


RELATED ARTICLES