Περιοδικό Moments. Στιγμές Αρχιτεκτονικού Πολιτισμού. Ένα ντοκιμαντέρ σε χαρτί.

Περιοδικό Moments #1. Ένα νέο συλλεκτικό περιοδικό για την αρχιτεκτονική. Ιστορίες αρχιτεκτονικού πολιτισμού μέσα από τους πρωταγωνιστές τους. Ένα ταξίδι από την έρημο της Χιλής ως τη Νέα Υόρκη, και από τη Στοκχόλμη ως την οδό Λιοσίων. Ένα διαφορετικό, αντισυμβατικό περιοδικό. Ένα ντοκιμαντέρ σε χαρτί.

Το περιοδικό θα συμπεριλαμβάνεται στο Βήμα της Κυριακής στις 12.12.2021

Η εποχή των στιγμών

Στην Αθήνα του lock down γεννήθηκε ένα διαφορετικό περιοδικό. Μαζί με τον Άρη Μαρινάκη της ομώνυμης εταιρίας ειδικών εκδόσεων Aris Architectural Editions για την Αρχιτεκτονική, και τους συνεργάτες μας στο Archisearch και την Design Ambassador, μοιραστήκαμε με αισθητική ευαισθησία, την τεράστια περιέργεια για το πώς ζουν οι άνθρωποι και την ιδέα ότι για να αποτυπωθεί και να υπάρξει ο κόσμος, που εμείς «βλέπουμε», χρειάζεται ένα νέο μέσο. Η ομάδα μας αυτή με Editorial Director την Danai Makri και το Creative Direction & Design του ταλαντούχου Nikos Georgopoulos, ξεκινά ένα νέο είδος έκδοσης για τις στιγμές του αρχιτεκτονικού πολιτισμού.

Το περιοδικό «Moments», αντισυμβατικό και γεννημένο σε μία παράξενη εποχή, βλέπει πέρα και πάνω από αυτήν. Μέσα στον πυκνό χρόνο ψάχνει για να βρει και να γνωρίσει τις λαμπρές ανθρώπινες στιγμές. Γράφεται αργά και υπεισέρχεται σε βάθος, για να τιμήσει το διαχρονικό και ουσιαστικό. Η «επικαιρότητα» και η ιλιγγιώδης ταχύτητα δεν το αφορούν.

Έτσι στις σελίδες του “Moments”, κάθε θέμα καταλαμβάνει μία δίκαιη έκταση, χωρίς κανόνες και περιορισμούς.

Οι ιστορίες εξελίσσονται σαν ένα ντοκιμαντέρ σε χαρτί, μέσα από τους πρωταγωνιστές τους, ενώ η εικόνα και ο γραφισμός αφηγούνται το δικό τους εσωτερικό και παράλληλο λόγο, αποκαλύπτοντας ακόμα περισσότερα.

Αυτό το τεύχος, μεταξύ άλλων, ταξιδεύει τον αναγνώστη από τις ερήμους της Χιλής ως τα γυάλινα κτίρια της Ιαπωνίας, μαζί με τη φωτογράφο και ακαδημαϊκό Εριέτα Αττάλη. Μετρά τα σημάδια του χρόνου στην Αθήνα από την κορυφή του Πύργου της. «Διαβάζει» τις εξομολογήσεις του συγγραφέα Θωμά Σκάση στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό και ακολουθεί τα χνάρια της αρχιτέκτονα Μαρίας Παπαφίγκου και της οικογένειάς της από τη Σουηδία στο Κουκάκι. Οραματίζεται μία πόλη που η τέχνη και η αρχιτεκτονική ορίζουν την καθημερινή διαβίωση μέσα από τη δουλειά του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή.

Το περιοδικό «Moments» θα βγαίνει κάθε φορά που έχει κάτι να πει στους αναγνώστες του. Η πρώτη έκδοσή του δημιουργήθηκε με ειλικρινή σεβασμό για εκείνους.

12.12.2021 το πρώτο μας τεύχος μαζί με το Βήμα της Κυριακής. Μην το χάσετε.

 


RELATED ARTICLES