A2OFFICE  renovated an old townhouse in Porto, Portugal.
-text provided by the architects

The aim of A2Office was to remodel and expand Jola House by opening some interior spaces and by bringing more natural light to the interior of the house.

The entire lower floor has been transformed into a continuous open space, with perfectly delimited and hierarchical functions, thus allowing a greater sense of space and brightness.

A new wooden staircase, lit by a generous lantern, connects the two floors and becomes the binding element.

Plans

GROUND FLOOR PLAN
FIRST FLOOR PLAN
ELEVATION 1
ELEVATION 2
SECTION 1
DETAIL 1
DETAIL 2

 

Facts & Credits
Project title  JoLa House
Architecture   A2OFFICE   
Lead Architect   Alberto Dias Ribeiro
Design Team    Bernardo Faria, Débora Nojiri, Alexandra Marques
Client    Private
Contractor    In-Proov  
Completion Year  2019
Built Area  160m²
Location  Vila do Conde, Porto, Portugal
Photography  Al.Ma Fotografia              

Brands / Products
Floor      Wicanders Cork flooring “Identity Moonlight”
Paint     Cin Paint for walls and ceilings “VinilSoft”
Electronic equipment       TEV2  “Karre”
Product Knauf Aquapenal Indoor, Cortizo 4200 RPT, Falmec Polar White
Lighting   Ineslam Lightning equipment     Nico, Tropic, Grand Sunlight, Parabolica


RELATED ARTICLES

Blueprints of nature | Όταν η αρχιτεκτονική εμπνέεται από τη φύση