Οι αρχιτέκτονες Point Supreme απέσπασαν την εξαγορά της πρότασής τους στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας θεάτρου. Η προτεινόμενη πλατεία είναι αφιερωμένη στην μαγεία της φύσης: Ένα αστικό δωμάτιο υλοποιημένο ώς ένας “κρυφός κήπος”. Υψηλά φοινικόδενδρα δημιουργούν ένα τοπόσημο στην κλίμακα της πόλης, ενώ στο επίπεδο του δρόμου, ο κήπος γίνεται ένας τόπος για την φαντασία, με εγχώρια φυτά και λουλούδια να δημιουργούν ανοικτούς και κλειστούς χώρους με φώς και σκιά.

Τα περιμετρικά κτήρια γραφείων μετατρέπονται σε σύγχρονες κατοικίες με επιπλέον εξώστες πάνω απο τον κήπο. Οι δρόμοι πεζοδρομούνται και καθαρίζονται απο εμπόδια, ενώ τοποθετούνται μια σειρά απο παιδικές χαρές που εξυπηρετούν τις γύρω οικογένειες και δραστηριοποιούν τον δημόσιο χώρο. Οι τρείς είσοδοι στον κήπο τονίζονται απο μεταλλικές εισόδους, που επίσης φυτεύονται. Σε κάθε είσοδο, κυπαρίσσια και αρωματικά φυτά ξυπνούν τις αισθήσεις και σημαίνουν την είσοδο.

Εμβαδό: 3900μ2

Αρχιτέκτονες: Κωνσταντίνος Πανταζής, Μαριάννα Ρέντζου,Beth Hughes,Γιώργος Πανταζής,Γιώργος Λιβανός, Jean-Sebastién Lebreton, Αργυρώ Βασσάλου

Archisearch - Ps Theatre Square LayersPS THEATRE SQUARE LAYERS
Archisearch - Ps Theatre Square axon 2PS THEATRE SQUARE AXON 2
Archisearch - Ps Theatre Square 2 levelsPS THEATRE SQUARE 2 LEVELS
Archisearch - final zoom planFINAL ZOOM PLAN
Archisearch - Collage BalconyCOLLAGE BALCONY
Archisearch - Main GateMAIN GATE

RELATED ARTICLES