Το GBD Art District στο Πεκίνο προσκάλεσε αρχιτέκτονες και designers από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν μία ενεργή και πλούσια καλλιτεχνική κοινότητα. Η κοινότητα θα έπρεπε να φιλοξενεί σε μία περιοχή του GBD 200 καλλιτέχνες οι οποίοι θα καλούνταν να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τα έργα τους σε ένα περιβάλλον ανοιχτό στο κοινό. Κάθε κτίριο θα έπρεπε να καλύπτει επιφάνεια 50 τ.μ., να έχει ύψος έως 10 μ. και να καταλαμβάνει χώρο έως 500 κ.μ.

Σύμφωνα με την πρότασή μας οι μονάδες του 500Μ3 έχουν διανεμηθεί στο οικόπεδο χρησιμοποιώντας ως κάνναβο τη χάραξη των θεμελίων των προϋπαρχόντων κτιρίων και εργοστασίων, ώστε να δημιουργήσουμε μία σύνδεση με το βιομηχανικό παρελθόν της περιοχής. Τα κτίρια/μονάδες διαφοροποιούνται μεταξύ τους μέσω χρωματικών ομάδων, από το μπλε έως το κόκκινο, διαμέσου πράσινων, κίτρινων και πορτοκαλί αποχρώσεων Οι μονάδες είναι αριθμημένες με εμφανή χρήση της τυπογραφίας, ώστε να διευκολύνουν την εύρεση της κάθε έκθεσης.

Ο πυρήνας των μονάδων 500Μ3 έχει διατηρηθεί ουδέτερος, με σκοπό τη δημιουργία ενός καθαρού χώρου έκθεσης, όπου οι επισκέπτες και καλλιτέχνες θα μπορούν να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην τέχνη. Ο χώρος εργασίας του καλλιτέχνη καθώς και ο χώρος έκθεσης είναι ευέλικτοι, ανοιχτοί χώροι, ενώ τα πάνελ του ισογείου χώρου είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν πλήθος διαφορετικών συνδυασμών με σκοπό να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του εκάστοτε καλλιτέχνη.
Archisearch - ΤομήΤΟΜΗ
Archisearch - Κατόψεις (γκαλερί, ατελιέ, σπίτι)ΚΑΤΟΨΕΙΣ (ΓΚΑΛΕΡΙ, ΑΤΕΛΙΕ, ΣΠΙΤΙ)
Archisearch - Πιθανοί συνδυασμοί των πάνελΠΙΘΑΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛ
Archisearch - Όψεις και προοπτική άποψη της κάθε μονάδαςΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑΣ
Archisearch - Κάτοψη του 500M3 με τον χρωματικό διαχωρισμόΚΑΤΟΨΗ ΤΟΥ 500M3 ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ
Archisearch - Κάτοψη του GBD Art District, με την περιοχή της επέμβασηςΚΑΤΟΨΗ ΤΟΥ GBD ART DISTRICT, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
Archisearch -  Άποψη της καλλιτεχνικής κοινότητας 500Μ3 ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 500Μ3
Archisearch -  Άποψη της καλλιτεχνικής κοινότητας 500Μ3 ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 500Μ3
Archisearch -  Άποψη της καλλιτεχνικής κοινότητας 500Μ3 ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 500Μ3

RELATED ARTICLES