Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του BUILDEXPO GREECE 2020, διοργανώνεται η ενότητα Architects Talk by Archisearch.gr με θέμα: Exploring the unknown, από το Βασίλη Μπαρτζώκα, το περιοδικό Archisearch.gr και επιμέλεια της Design Ambassador. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αρχιτέκτονες από τα κορυφαία γραφεία της χώρας, θα μιλήσουν για τη νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία και θα εξερευνήσουν το νέο αυτό περιβάλλον.

Turbulence is the new normality.

Το 2020 αναδείχθηκε στην εποχή που απρόσμενες εξελίξεις άλλαξαν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε καθημερινά.

Η περίοδος της καραντίνας κινητοποίησε δημιουργικά τα μεγαλύτερα μυαλά του πλανήτη. Κατόπιν, αναδυόμενα κινήματα σε διεθνές επίπεδο ζήτησαν τον εκδημοκρατισμό της κοινωνικής ζωής. Νέες ισορροπίες ανάμεσα στη φυσική και πνευματική παρουσία των ανθρώπων ορίζουν την εμπειρία και την επικοινωνία.

Σε κάθε γωνιά της γης οι αρχιτέκτονες επεξεργάζονται τα σημαντικά ζητήματα της νέας εποχής. Ποια είναι η νέα μορφή της ανοιχτής, δημοκρατικής πόλης; Πως επηρεάζει το μέλλον της εργασίας τον σχεδιασμό; Αλλά και με ποιους τρόπους θα αλλάξει το τοπίο η τεχνολογία που επιτρέπει την πραγμάτωση ολοένα και περισσότερων δραστηριοτήτων με το πάτημα ενός κουμπιού;

Στην Ελλάδα αναζοπυρώνεται η συζήτηση για τη λειτουργία του δημοσίου χώρου. Παράλληλα η χώρα παραμένει ένας από τους πλέον ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς για τον τουρισμό, με τον νέο ταξιδιώτη να αναζητά την αυτοβελτίωση μέσα από το ταξίδι, τη σύνδεση και τη συνεισφορά στην τοπική κοινωνία. Στον Πειραιά, ένας πύργος επικαιροποιεί την υπόστασή του στο παρόν, τη στιγμή που τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ελληνικό – με αισιοδοξία ή σκεπτικισμό.

Το σπίτι ανάγεται στο νέο καταφύγιο που μπορεί να στεγάσει διαρκώς εναλλασσόμενα «θέλω», ενώ η εργασία δυνάμει μεταφέρεται από ένα open plan γραφείο σε μία μητρόπολη του εξωτερικού σε μία πολυτελή κατοικία στο Αιγαίο.

Η πειραματική διάθεση ισορροπεί μοναδικά με μία νέα υπευθυνότητα προς τη φύση και τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο μέρος αυτής.

Η εποχή μας βιάζεται να αποτυπώσει τα μαθήματα του παρόντος σε ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για το βιβλίο της επόμενης ημέρας. Περισσότερο αισιόδοξο, περισσότερο πνευματικό, περισσότερο νηφάλιο και ευγενές.

H ενότητα Architect Talks by Archisearch.gr, διοργανώνεται φέτος για δεύτερη φορά και έχει ως θέμα της την εξερεύνηση του νέου αυτού περιβάλλοντος. Τίτλος της διοργάνωσης αυτής «Exploring the unknown».

_______________________________________________________________

Η ενότητα «ARCHITALKS (Architect Talks by Archisearch)» συνεχίζει την προβληματική που επί χρόνια απασχολεί το archisearch.gr και την Design Ambassador: την αρχιτεκτονική ως κινητήριο μοχλό της υγιούς επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, οι οποίες σέβονται τον τοπικό πολιτισμό και συμπεριλαμβάνουν τις κοινωνικές δυνάμεις κάθε τόπου.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμά της διοργάνωσης.
Aναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι ομιλητές.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την εκδήλωση στο facebook και να κάνετε εγγραφή για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις.

Agenda
Architects Talk​ by Archisearch​ – Buildexpo Greece 2020
Exploring the unknown

Ημερομηνία    Σάββατο 17 Οκτωβρίου   
Ώρα έναρξης   12.30
Τοποθεσία       Metropolitan Expo​

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή εδώ!

__________________________________________________

Δείτε εδώ τις σημαντικότερε στιγμές του Architect Talks 2019.

Architect Talks 2019 (Highlights) from Archisearch on Vimeo.


RELATED ARTICLES