Τεχνολογία του Τοπίου και Σχεδιασμός Φυτεύσεων | Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εξ Απόστάσεως Εκπαίδευσης

Ο σχεδιασμός τοπίου αποτελεί ένα δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο εργασίας. Ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες και επαγγελματίες αντιλαμβάνονται την ανάγκη επιμέλειας του υπαίθριου χώρου ως ζωτικού τμήματος της καθημερινής ατομικής και συλλογικής ζωής.

Σκοπός του Προγράμματος ” Τεχνολογία του Τοπίου και Σχεδιασμός Φυτεύσεων” είναι να παρουσιάσει στους εκπαιδευόμενους τις βασικές αρχές της δημιουργικής διαδικασίας και τις διαθέσιμες τεχνολογικές εφαρμογές για μια επιτυχημένη επέμβαση σ’ έναν υπαίθριο χώρο. 

Το πρόγραμμα εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στην ιστορία και τις έννοιες του σχεδιασμού τοπίου (landscape design) και τους εξοικειώνει με τις παραμέτρους που πρέπει να επισημαίνουν, να γνωρίζουν και να αξιοποιούν για μια επιτυχή διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου. Το πρόγραμμα διαθέτει ποικιλία αναφορών και υποδειγμάτων που βοηθούν στην κατανόηση και αφομοίωση των απαραίτητων εννοιών, ώστε ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα σχεδιασμού του τοπίου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ ΤΕΙ της ημεδαπής και αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης με σπουδές σε συναφές αντικείμενο, με απαραίτητη τη γνώση των συμβάσεων γραμμικής σχεδίασης σε δύο διαστάσεις. 

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες μηχανικούς, μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, γεωπόνους, εργαζόμενους σε δήμους που εμπλέκονται με σχεδιασμό φυτεύσεων, γραφίστες και σχεδιαστές τοπίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.


RELATED ARTICLES