Αρχιτεκτονική Μεσογειακών Φυτεύσεων | Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Φαινόμενα όπως η έλλειψη υδάτινων πόρων, η κλιματική αλλαγή και η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για διαμορφώσεις πρασίνου με βιώσιμο και αειφόρο χαρακτήρα φέρνουν στην επικαιρότητα την ανάγκη ένταξης ενδημικών δένδρων και φυτών στον σχεδιασμό.

Σκοπός του Προγράμματος ” Αρχιτεκτονική Μεσογειακών Φυτεύσεων” είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στον τρόπο σχεδιασμού φυτεύσεων με φυτικές ποικιλίες που ανήκουν στη μεσογειακή χλωρίδα. Ειδικότερα, μέσα από την προσφορά ειδικών γνώσεων και μεθόδων σχετικά με την αξιοποίηση, τη διάταξη και την ιεράρχηση των φυτικών ποικιλιών οι εκπαιδευόμενοι θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με τη δημιουργική διαδικασία σε έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, γίνεται η παρουσίαση της δημιουργικής προσέγγισης και της αντιμετώπισης με τρόπο οργανωμένο και μεθοδικό των φυτεύσεων με ενδημικές, μεσογειακές ποικιλίες. Παρουσιάζονται αναλυτικά οι τρόποι διάταξης των φυτών ανάλογα με το μέγεθος, την υφή, το χρώμα και τα επιμέρους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ώστε να προκύψει ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα επιδιώκει να προετοιμάσει τους εκπαιδευόμενους ώστε να μπορούν να οργανώσουν ένα σχέδιο φύτευσης και να προχωρήσουν στην επιτυχή υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, γεωπόνους, εργαζόμενους στον τομέα της κηποτεχνίας, εργαζόμενους στον τομέα της εμπορίας φυτών, συντηρητές πρασίνου, διακοσμητές και σε όσους έχουν ένα ειδικό ενδιαφέρον για τα φυτά και τον τρόπο που μπορούν να διαμορφωθούν οι φυτεύσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα θα βρείτε εδώ


RELATED ARTICLES