Το εργαστήριο Where do we go from here? αποτελεί μέρος μιας σειράς συναντήσεων που έχει ως αντικείμενο εργασίας την συνδιαμόρφωση ενός διαγνωστικού χάρτη της απόκρισης των επαγγελμάτων του δομημένου περιβάλλοντος απέναντι στη διπλή κρίση της κλιματικής αλλαγής και της οικολογικής καταστροφής.

-text by the authors

Μέσω αυτών των συναντήσεων στοχεύουμε να κατανοήσουμε πρώτα το που βρισκόμαστε, ώστε να εξετάσουμε το πώς προχωράμε.

Απευθύνεται σε όσες και όσους έχουν ενδιαφέρον και σκέψεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα στο ελληνικό δομημένο περιβάλλον.

Είναι ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες του οικοδομικού κλάδου (αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κατασκευαστές/ριες) ανεξαρτήτως επιπέδου και εμπειρίας. Δεν προαπαιτείται εξειδικευμένη γνώση στο θέμα του εργαστηρίου, αλλά πρόθεση και διάθεση για κοινό προβληματισμό και δημιουργική συζήτηση.

Το εργαστήριο θα λάβει χώρα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια του επιστημονικού συνεδρίου Participatory Lab την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, στις 11.30.

Για δήλωση συμμετοχής ή απορίες, στείλτε μας στο [email protected] με τίτλο ‘Workshop’.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

KÆNA SESSIONS

Kουβέντες γύρω από τη βιωσιμότητα του ελληνικού δομημένου περιβάλλοντος
Σε συνδυασμό με το εργαστήριο, διοργανώνεται ενας κύκλος online συζητήσεων στις οποίες κουβεντιάζουμε μέσα από προσωπικές εμπειρίες και παρατηρήσεις, κατά πόσον το ελληνικό δομημένο περιβάλλον και οι διαδικασίες που το αφορούν αποκρίνονται στις προκλήσεις της επιταχυνόμενης κλιματικής κρίσης και οικολογικής καταστροφής.
Οι συναντήσεις γίνονται στο zoom ανάμεσα σε 5-6 άτομα, είναι φιλικές και ανεπίσημες, και δεν προϋποθέτουν εξειδικευμένη γνώση στο θέμα. Η συζήτηση είναι ανοιχτή σε όσες και όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο και θα ήθελαν να μοιραστούν και να ακούσουν οπτικές και προβληματισμούς πάνω στην επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα. Σκοπός είναι η ίδια η συζήτηση, η κατανόηση των εμποδίων και των ευκαιριών που προκύπτουν μέσα από την άσκηση του επαγγέλματος και την καθημερινή τριβή με τις εργασίες του κλάδου μας.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις γίνονται κάθε Παρασκευή 19:30 & Σάββατο ή Κυριακή 14:00. Για συμμετοχή στείλε μας στο [email protected] με τίτλο ‘Session’.

To εργαστήριο where we go from here αποτελεί μέρος ενός 3ήμερου συνεδίου-εργαστήριου, το οποίο θα διαρκέσει από τις 19 εώς τις 21 Νοεμβρίου, το πρώτο 1ο  Συνέδριο για τον Συμμετοχικό Σχεδιασμό και τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το συνέδριο φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και αποτελεί δράση του έργου “participatory LAB” χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 3: Συμμετοχικότητα Πολιτών «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2020».


RELATED ARTICLES