Τριήμερο δωρεάν workshop Concept Hotels by Vakalo και υποτροφία αξίας 4.000€ για το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Hotel Design

Με αφορμή το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Hotel Design που θα παρέχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 και σε συνεργασία με το ΕΣΩ 2018, η Σχολή Βακαλό θα πραγματοποιήσει τριήμερο δωρεάν workshop από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2018 με θέμα “Concept Hotels”.

Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος, θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους πάνω σε θέμα που θα τους δοθεί κατά τη διάρκεια του workshop. Για την πρόταση που θα κριθεί ως η πιο ολοκληρωμένη θα δοθεί υποτροφία αξίας 50% (αξίας 4.000€) για σπουδές στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Hotel Design.

CONCEPT HOTELS

> Μια σύγχρονη αντιμετώπιση ξενοδοχειακού σχεδιασμού προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του ταξιδιώτη

> Δυνατότητες εφαρμογής στα ελληνικά δεδομένα

> Θεωρία και πρακτική σχεδιασμού 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με δεδομένη τη ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα και την εξέλιξη των σύγχρονων τάσεων στον ξενοδοχειακό χώρο, τα concept hotels κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Τα μεγάλα πρακτορεία προσαρμόζουν τις ανάγκες του  ταξιδιώτη-πελάτη σε ένα ελεγχόμενο πλαίσιο και οι λειτουργοί-ξενοδόχοι επαναπροσδιορίζουν το χωρικό πλαίσιο με εργαλεία συγκεκριμένες προδιαγραφές σχεδιασμού. Στo πλαίσιo του workshop, εξετάζεται η έννοια των concept hotels, η φιλοσοφία και οι δυνατότητες εφαρμογής τους στα ελληνικά δεδομένα και συζητείται η πρακτική του σχεδιασμού.

Θα πραγματοποιηθούν 2 διαλέξεις και εργαστήριο σχεδιασμού που καταλήγει σε παρουσίαση, μέσα από την οποία θα προκύψει ένας νικητής ο οποίος θα λάβει υποτροφία 50% (αξίας 4.000€) για σπουδές στο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Hotel Design της Σχολής Βακαλό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η

  • Opening: Παρουσίαση προγράμματος
  • Διάλεξη: Η έννοια των concept hotels. Σύγχρονη θεωρία και πρακτικές εφαρμογής (μέρος A)
  • Εργαστήριο: Παρουσίαση θέματος, κεντρική ιδέα

Ημέρα 2η

  • Διάλεξη: Η έννοια των concept hotels. Σύγχρονη θεωρία και πρακτικές εφαρμογής (μέρος B)
  • Εργαστήριο: Εξέλιξη της πρότασης σχεδιασμού 

Ημέρα 3η

  • Εργαστήριο: Παρουσίαση και κριτική της πρότασης σχεδιασμού 
  • Ολοκλήρωση του workshop και αξιολόγηση των υποψηφίων

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ημέρες: 14 έως 16 Μαρτίου 2018
Ώρες: 18:00-21:30
Πού: Σχολή Βακαλό Art & Design, Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471, Αθήνα
Δικαίωμα συμμετοχής: Απόφοιτοι με πτυχία ΒA / AEI / ATEI, προπτυχιακού επιπέδου στον τομέα της Aρχιτεκτονικής, του Interior Design, του Product Design, της Aρχιτεκτονικής Tοπίου, της Σκηνογραφίας ή συναφών αντικειμένων.  

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 12 Μαρτίου μέσω της Γραμματείας της Σχολής Βακαλό στο info@vakalo.gr με θέμα “Hotel Design” ή στο 2106442514. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Χάρης Παπαϊωάννου, αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π., και αρχιτέκτων τοπίου MALS
Ειδικεύεται στο σχεδιασμό ξενοδοχειακών καταλυμάτων έχοντας υλοποιήσει ως σήμερα περισσότερα από 20 ξενοδοχειακά έργα σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, Aquis Hotels& Resorts, Kipriotis Hotels, The Stanley Athens, Holiday Suites, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έργα του στα ξενοδοχεία  Holiday Inn – Attica Av. και Crowne Plaza.

Μανώλης Ηλιάκης, architectural & spatial designer, υπεύθυνος τομέα Ιnterior Design
Πρόσφατα έλαβε το βραβείο του “καλύτερου ξενοδοχείου πόλης” για το π ATHENS SUITES στα Hotel Design Awards 2017.

Θεόφιλος Δασκαλόπουλος, interior designer με ειδίκευση στο σχεδιασμό εμπορικών καταστημάτων, bar, εστιατορίων και ξενοδοχείων

Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής εδώ.


RELATED ARTICLES