Η εταιρεία ISOMAT παρουσιάζει μια ακόμα καινοτομία βασισμένη στις παγκόσμιες τάσεις στον χώρο της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, τις πισίνες “τύπου παραλίας”. Δύο νέα ολοκληρωμένα συστήματα για πισίνες τύπου παραλίας, το Sand Carpet και το Pool Flake Coating, ιδανικά τόσο για χώρους φιλοξενίας όσο και για ιδιωτικές κατοικίες.

Οι πισίνες τύπου παραλίας, γνωστές ως beach-entry ή zero-entry pools, αποτελούν ανερχόμενη αρχιτεκτονική τάση ιδιαίτερης και υψηλής αισθητικής, που κυριαρχεί στις προτιμήσεις αρχιτεκτόνων και διακοσμητών παγκοσμίως. Πρόκειται για πισίνες όπου η πρόσβαση προσομοιάζει φυσική ακτή και το τελικό φινίρισμα την υφή και τα χρώματα της άμμου.

Βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος είναι αφενός η προσαρμογή του σκελετού της πισίνας, ώστε η είσοδος να γίνεται διαμορφώνοντας κλίσεις, χωρίς υψομετρικές διαφορές, και αφετέρου η χρήση των κατάλληλων υλικών που θα προσδώσουν φυσικό αποτέλεσμα στο φινίρισμα.

Η ISOMAT, ανταποκρινόμενη στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των κατασκευαστών και παρακολουθώντας τις αρχιτεκτονικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει αναπτύξει δύο νέα ολοκληρωμένα συστήματα για πισίνες τύπου παραλίας, το Sand Carpet και το Pool Flake Coating, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα υψηλής ποιότητας της εταιρείας. Για τη δημιουργία beach-entry pool η ISOMAT, αφού εξασφαλιστεί η απόλυτη στεγάνωση τόσο σε θετικές όσο και σε αρνητικές υδροστατικές πιέσεις, προτείνει τις ακόλουθες εφαρμογές:

Sand Carpet: Προσφέρει το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα υφής και όψης της άμμου παραλίας στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας. Για την εφαρμογή του απαιτείται αρχικά η επάλειψη εποξειδικής βαφής με προτεινόμενη απόχρωση RAL 1013 (Oyster White) τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά της πισίνας. Στην είσοδο και στον περιβάλλοντα χώρο μόνο, μετά την τελευταία στρώση της εποξειδικής βαφής, ακολουθεί επίπαση χαλαζιακής άμμου μέχρι κορεσμού και σφράγιση με διάφανο πολυουρεθανικό βερνίκι, ανεπηρέαστο από τη UV ακτινοβολία.

Pool Flake Coating: Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το εσωτερικό της πισίνας, τοιχώματα και πυθμένα, και στον περιβάλλοντα χώρο. Οι νιφάδες (flakes) προσφέρονται σε πολλές αποχρώσεις και χρησιμοποιούνται είτε μονόχρωμες ή ως συνδυασμός αποχρώσεων, δίνοντας έτσι την ελευθερία για την επιλογή διαφορετικού αισθητικού αποτελέσματος. Αρχικά, εφαρμόζεται καθολικά εποξειδικό αστάρι και στη συνέχεια γίνεται επίπαση νιφάδων μέχρι κορεσμού. Προτείνεται η μπεζ απόχρωση για εμφάνιση προσομοίωσης άμμου ή εναλλακτικά, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, διαβαθμισμένες αποχρώσεις από λευκό στο εξωτερικό μέχρι σκούρο μπλε στο βαθύτερο σημείο της πισίνας (degrade). Το σύστημα σφραγίζεται με διάφανο πολυουρεθανικό βερνίκι, ανεπηρέαστο από τη UV ακτινοβολία.

Οι πισίνες με όψη παραλίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος, τόσο σε χώρους φιλοξενίας όσο και σε κατοικίες, ενώ παράλληλα εδραιώνονται στις προτιμήσεις ιδιωτών και αρχιτεκτόνων, επειδή προσφέρουν πολυάριθμα πλεονεκτήματα, όπως:

  • Μοναδικό, premium αισθητικό αποτέλεσμα
  • Πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον
  • Υφή άμμου χωρίς αποκόλληση των κόκκων

Μονολιθικές επιφάνειες χωρίς αρμούς και ενώσεις, που εξασφαλίζουν βέλτιστη υγιεινή

  • Αντιολισθηρή τελική επιφάνεια
  • Αντοχή στη UV ακτινοβολία και μεγάλη διάρκεια στον χρόνο
  • Ακολουθούν την επιθυμητή μορφή του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού

Δυνατότητα επιλογής της επιθυμητής απόχρωσης νερού, λόγω διαφορετικών χρωματικών συνδυασμών

  • Ομαλή πρόσβαση στην πισίνα, ιδανική για παιδιά και άτομα με κινητικά προβλήματα
  • Δημιουργία «ακτής», κατάλληλη για πλήθος δραστηριοτήτων

Bring the beach anywhere!

Μάθετε περισσότερα εδώ


RELATED ARTICLES

Η ALUMIL χορηγός σε ημερίδα για την αρχιτεκτονική πολιτική στην Ελλάδα