Με εξαιρετική επιτυχία οι αρχιτέκτονες & interior designers των σημαντικότερων αρχιτεκτονικών γραφείων  της πρωτεύουσας, υποδέχτηκαν τον διάσημο Chief  Designer Officer του Ομίλου Ideal Standard, Roberto Palomba. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στο Ίδρυμα  Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρή, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου showroom της  Ideal Standard [idealstandard.gr] στο Χαλάνδρι.

Video Highlights απο την εκδήλωση

Τη βραδιά προλόγισε ο Αθανάσιος Τσουμαλάκος, Γενικός Διευθυντής Ανατολικής Ευρώπης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Ελλάδος, λέγοντας πως η εταιρεία διευρύνει και εμπλουτίζει συνεχώς την εμπειρία πωλήσεων στα δίκτυα διανομής της, και περιέγραψε τον αναβαθμισμένο ρόλο των σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων στην προδιαγραφή των νέων κατοικιών, ξενοδοχείων και επαγγελματικών χώρων, με προιόντα και λύσεις που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την καινοτομία και το απαράμιλλο στυλ.

«Εργαζόμαστε μαζί με τους αρχιτέκτονες για να δημιουργήσουμε μια απρόσκοπτη συνέργεια λειτουργικής τελειότητας και αισθητικής ομορφιάς…Together for better” είπε ο κ. Τσουμαλάκος κλείνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του Massimo Vismara, Vice President Brand & Activation Ideal Standard International, που δήλωσε πως εργαζόμαστε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον και ανέπτυξε την δέσμευση της εταιρείας να εργαστεί ενεργά για την ουδετερότητα του άνθρακα, με τη χρήση ανακυκλώσιμων και βιώσιμων πηγών ενέργειας στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Την σκυτάλη πήρε ο Roberto Palomba, ιδρυτής του Palomba Serafini Associati studio. Σαν πρωτοπόρος και δυναμικός σχεδιαστής, εκφραστής της γενιάς του, μίλησε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, τονίζοντας τη σημαντικότητα της διάρκειας και όχι το εφήμερο της μόδας στο design. 

«Καθώς μεγαλώνουμε τις συλλογές μας στην Ideal Standard αξιοποιούμε την τελευταία τεχνολογία που βοηθά στη δημιουργία νέων και εμπνευσμένων συλλογών» είπε μεταξύ άλλων.

Μίλησε για τον σχεδιασμό από το studio του, του νέου showroom της Ideal Standard που άνοιξε πρόσφατα στη Λ. Κηφισίας 330 στο Χαλάνδρι, που αποτελεί χώρο πρόσκλησης για δημιουργία & έμπνευση, και παρουσίασε τις νέες μοναδικές συλλογές της εταιρείας μέσα από ένα εικονικό ταξίδι σε πόλεις ορόσημα για το design όπως είναι το Μιλάνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Ντουμπάϊ και η Σανγκάη.

Τέλος, οι θεατές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν πρώτοι σε παγκόσμια κλίμακα, μέρος συλλόγων που θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά το 2023.

 

Μετά την συναρπαστική του ομιλία και την ανάπτυξη της σχεδιαστικής του φιλοσοφίας «ethic & aesthetic», ακολούθησε για τους καλεσμένους ξενάγηση στο μουσείο, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα σπουδαίων ζωγράφων όπως είναι οι Cézanne, van Gogh,  Picasso,  Miró, Θεοτοκόπουλος,κτλ ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με προσωπικές συζητήσεις με τον σχεδιαστή για ανταλλαγή εμπειριών σε ένα μοναδικά σχεδιασμένο cocktail στην ταράτσα του νεοκλασικού κτιρίου του μουσείου, υπό τους ήχους άρπας με ελληνικά ακούσματα και εκλεκτών εδεσμάτων με απρόσκοπτη  θέα τον ναό του Παρθενώνα.

 

Την επόμενη ημέρα στο νέο flagship showroom της Ideal Standard στην Αθήνα, που αποτελεί ένα από τα 4 συνολικά flagship showrooms του Ομίλου, μετά το Λονδίνο, το Ντουμπάι και το Παρίσι, παρουσιάστηκαν από τον σχεδιαστή Roberto Palomba, τα νέα κομμάτια των Atelier collections καθώς και παλαιότερα πολύ επιτυχημένα κομμάτια που επανασχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό του στούντιο.

Καλεσμένοι αυτή τη φορά μέλη της κοινότητας ΑΚΤΟ από το τμήμα interior design, που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά όλες τις δημιουργίες του, και να συνομιλήσουν μαζί του για το τρόπο που προσεγγίζει το σχεδιασμό του μπάνιου και του εξοπλισμού του, κάτι που εν αντίθεση με το παρελθόν, εξελίσσεται σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής & καινοτομίας.

Η παρουσίαση αυτή ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των αποφοίτων προς τον σχεδιαστή, ο οποίος τόνισε ότι η νέα γενιά φοιτητών και προσεχώς επαγγελματιών του κλάδου είναι εκείνη που πρέπει να μας διδάξει για το πως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το σύγχρονό και το μοντέρνο.

Και οι δύο αυτές ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις, υλοποιήθηκαν με την συνδρομή της εταιρείας επικοινωνίας Βrainstorm από τον χώρο των corporate events.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση στο ίδρυμα Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρής 5/10/22  τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 100 αρχιτεκτονικά της Αθήνας μεταξύ άλλων (αλφαβητικά) :

3SK STYLIANIDIS ARCHITECTS
360 ID
A2 ARCHITECTS
AK & ASSOCIATES ARCHITECTS
BUERGER KATSOTA ARCHITECTS
BLOCK 722 ARCHITECTS
DE-AR ARCHITECTS
DORIZAS NICHOLAS -ARCHITECT
ELASTIC ARCHITECTS
F & K KIDONIATIS ARCHITECTS
ISV ARCHITECTS
POTIROPOULOS & PARTNERS
TENBRINKE
VIKELAS ARCHIECTS
ΑΒΑΞ
ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
ΜΟΥΣΤΡΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΣ

Σχετικά με την Ideal Standard International

Η Ideal Standard International είναι ένας παγκόσμιος κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων μπάνιου υψηλής ποιότητας για οικιακούς, εμπορικούς και υγειονομικούς χώρους. Με έδρα τις Βρυξέλλες του Βελγίου, η ιδιωτική εταιρεία απασχολεί πάνω από 8.000 άτομα προσωπικό, δραστηριοποιείται σε 9 εγκαταστάσεις παραγωγής και εξυπηρετεί περισσότερες από 100 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το χαρτοφυλάκιό της συνδυάζει εξειδικευμένα, σχεδιασμένα προϊόντα με τεχνολογία αιχμής για να ηγηθεί της βιομηχανίας στην αισθητική και την απόδοση. Η δέσμευση της εταιρίας στον σχεδιασμό υψηλής αισθητικής, κατείχε πάντα εξέχουσα θέση στο DNA της και η στενή συνεργασία της με το καταξιωμένο ιταλικό studio σχεδιασμού Palomba Serafini Associati αποτελεί περίτρανη απόδειξη αυτού.

Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων μπάνιου, όπως είδη υγιεινής από πορσελάνη, προϊόντα κρουνοποιίας και εξαρτήματα, έπιπλα και αξεσουάρ, παρέχοντας μια ολιστική σειρά λύσεων μεταξύ κατηγοριών μέσω του Singular™. Η προσέγγιση Singular™ αναπτύχθηκε για να απλοποιήσει τον σχεδιασμό του μπάνιου και να υποστηρίξει τη διαδικασία επιλογής, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου αποκτούν έναν προμηθευτή και ένα αποκλειστικό σημείο επαφής ενώ θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε απεριόριστες εμπνευσμένες λύσεις μπάνιου και τα εργαλεία που θα τους υποστηρίξουν.


RELATED ARTICLES