ΜΑΖΙ για ένα «πράσινο» μέλλον: ALUMIL και we4all ενώνουν δυνάμεις με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών σε δημοτικά σχολεία

Η ALUMIL συμπράττει με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό we4all, στο πλαίσιο μιας σειράς από «πράσινες» ενέργειες που πραγματοποιεί η εταιρεία, με στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ευαισθητοποίησης όσον αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσω του προγράμματος “Green Future”, έλαβαν χώρα περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις, σε πάνω από 20 δημοτικά σχολεία που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ALUMIL στο Κιλκίς, την Ευκαρπία και τις Αχαρνές.

Με βασική αρχή ότι η ΓΗ είναι το σπίτι όλων μας, η ALUMIL συνεχίζει με συνέπεια τις «πράσινες» ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, με όραμα οι νεότερες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν όπως ονειρεύονται. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συμπράττει με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό we4all, πραγματοποιώντας μέσω του προγράμματος “Green Future” περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις σε 20 δημοτικά σχολεία «της γειτονιάς» της ALUMIL, σχολεία, δηλαδή, που βρίσκονται εγγύτερα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κιλκίς, την Ευκαρπία και τις Αχαρνές.

Η συνεργασία, η οποία ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, απέδωσε ήδη τους πρώτους καρπούς, καθώς 190 μαθητές και μαθήτριες από 5 δημοτικά σχολεία της περιοχής του Κιλκίς (3ο, 4ο, 7ο, 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης) είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα σήμερα, να παίξουν πρωτότυπα περιβαλλοντικά παιχνίδια και να φυτέψουν 95 φυτά, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνοι για την καθημερινή τους φροντίδα.

Το πρόγραμμα “Green Future”, στο οποίο η ALUMIL συμμετέχει ως “Earth Protector”, αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και στην παρακίνησή τους να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής φιλικό προς το περιβάλλον.

Κάθε εκπαίδευση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα ή και μεμονωμένα τμήματα του εκάστοτε σχολείου, αποτελείται από δύο μέρη: (α) τη θεωρητική κατάρτιση των παιδιών μέσα στην αίθουσα και (β) τη δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και, κυρίως, για τις επόμενες γενιές, η συνεργασία της ALUMIL με τη we4all στηρίζει τον θεσμό της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, μέσα από τον οποίο τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα:

  • Να κατανοήσουν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τη θέση του μέσα σε αυτό.
  • Να αντιληφθούν τον ρόλο του ανθρώπου τόσο στη δημιουργία όσο και στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον.
  • Να διαμορφώσουν μια υπεύθυνη στάση και ένα νέο ήθος απέναντι στο περιβάλλον, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία και τη συνεχή βελτίωσή του.

Η συνεργασία αυτή εναρμονίζεται απόλυτα με το όραμα της ALUMIL για έναν κόσμο αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς, καθώς και με τη στρατηγική της εταιρείας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα σημαντικά ζητήματα του πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ALUMIL στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα βρείτε εδώ.


RELATED ARTICLES