ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
στην 15η BIENNALE Αρχιτεκτονικής στη Βενετία
 
Αγαπητές συναδέλφισσες & αγαπητοί συνάδελφοι,
Το προτεινόμενο θέμα της Ελληνικής συμμετοχής: «Επινοώντας στο εργοτάξιο της κρίσης»,  ορίζει το πλαίσιο του συλλογικού εγχειρήματος της Ελληνικής εκπροσώπησης και προκύπτει ως προϊόν συνθετικής συν-εργασίας και συνεισφοράς όλων των συμμετεχόντων.
 
Με στόχο την άμεση και επιτυχή υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος, η Επιστημονική Επιτροπή κατ αρχήν επισημαίνει το παρακάτω ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα της έκθεσης.
 
Παραδοτέα στην Biennale στην Βενετία / Χρονοδιάγραμμα:

10 Φεβρουαρίου τεχνική περιγραφή εξωτερικής εγκατάστασης –έκθεσης.
11 Μαρτίου υλικό καταλόγου.
14 Μαρτίου υλικό έκθεσης.
25 Μαΐου γενική πρόβα.
26-27 Μαΐου εγκαίνια.
27 Νοεμβρίου τέλος έκθεσης.
 
Και καλεί όλες τις ομάδες ή μεμονωμένους αρχιτέκτονες, που επιθυμούν να συνεισφέρουν από τώρα και μετά στο συλλογικό εγχείρημα, να καταθέσουν εκ νέου προτάσεις εφόσον το επιθυμούν, με το σκεπτικό της σύνθεσής τους στη θεματική -ως έχει διατυπωθεί-, στα γραφεία του Συλλόγου, ή στα e-mails: [email protected] ή [email protected], έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 3.00μ.μ.
 
Να συμμετέχουν σε εργαστήριο συν-εργασίας με την Επιστημονική Επιτροπή, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, 00-5.00 μ.μ. στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ Κλάδου και Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι στην Αθήνα, όπου όλα τα ανωτέρω θα συζητηθούν με σκοπό να προκύψουν ευρύτερες συνεργασίες. Από συναδέλφους της Επιστημονικής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, θα επιχειρηθεί αντίστοιχο εργαστήριο και εκεί.
 
Να καταθέσουν προτάσεις για τον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου όσες ομάδες προτείνουν την χρησιμοποίησή του, και να προχωρήσουν σε άμεση συγκρότηση συνεργασίας καταθέτοντας συνολική πρόταση -συσχετισμένη τεκμηριωμένα με τη θεματική-, με χρονοδιάγραμμα, εκτίμηση κόστους υλοποίησης, και τεχνική τεκμηρίωση μεταφρασμένη και στην αγγλική, όπως αυτό απαιτείται από τις τοπικές αρχές της Βενετίας (Δήμος, Εφορία Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αξιολογήσουν τη σκοπιμότητα του έργου και να εκδώσουν τις απαραίτητες άδειες). Οι συνολικές προτάσεις θα κατατεθούν, στα γραφεία του Συλλόγου, ή στα e-mails: [email protected] ή [email protected] έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 3.00μ.μ.
 
Η κάθε πρόταση θα φέρει είτε τον διακριτικό αριθμό (Α.Π.) με τον οποίο έχει καταχωρηθεί και με τον οποίο έχει περαστεί στο φόρουμ, είτε περισσότερους αριθμούς (Α.Π.) εφόσον πρόκειται για σύνθεση προτάσεων, είτε -εφόσον πρόκειται για καινούργια πρόταση- τον διακριτικό τίτλο: ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
 
Οι προτάσεις είναι ευχής έργον να αποτελούν προϊόν συνεργασίας περισσοτέρων ομάδων. Θα υποστηρίζουν συνθετικά το διατυπωμένο θέμα της Ελληνικής Συμμετοχής, και θα αναπτύσσονται σε κείμενο 300 λέξεων στο οποίο καλούνται να συγκεκριμενοποιήσουν πέραν της ανταπόκρισης στο θέμα, τα παρακάτω:
 
-Πώς επινοούν στα πλαίσια ενός οριζόντιου συλλογικού ή συμμετοχικού σχεδιάζω με την κοινότητα ή για την κοινότητα;
-Πώς σκέπτονται να υλοποιήσουν την συμμετοχή τους μέσα στη συλλογική πρόταση;
 
Ένα χρονοδιάγραμμα όπου θα ορίζουν επίσης παράλληλους χώρους δράσης.
Εκτίμηση κόστους ή άλλες απαιτήσεις.
Η κατάθεση προτάσεων εκ νέου προσπαθεί: να διευκολύνει τους συναδέλφους που βρίσκονται εκτός Αθηνών και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν συζητήσεις, και εργαστήρια, και ταυτόχρονα να συγκεκριμενοποιήσει τις τελικές διαθεσιμότητες συμμετοχής.
 
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ BIENNALE 2016
Φανή Βαβύλη, Νίκος Γαζέπης, Νίκος Γεωργιάδης, Βασίλης Γρηγοριάδης, Θωμάς Δαλαμπούρας, Λίνα Δήμα, Ιουλία Δρούγα, Στέλιος Ζερεφός, Τόνια Κατερίνη, Ράνια Κλουτσινιώτη, Αμαλία-Μαρία Κονίδη, Ανθή Κοσμά, Σάσα Λαδά, Μαίρη Μαυρίδου, Κώστας Ντάφλος, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, Σταύρος Σταυρίδης

RELATED ARTICLES