6 βραβεία και η κορυφαία διάκριση “Construction Fit out Company of the Year” για την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ, στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS Events.

Στα φετινά Interiors Awards της BOUSSIAS Events, η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ απέσπασε την κορυφαία διάκριση “Construction Fit out Company of the Year 2024”, ενώ έλαβε 6 ακόμη βραβεία για έργα της, αποδεικνύοντας για ακόμη μια χρονιά πως μια κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να παράγει, εκτός από μια άρτια κατασκευή και μια υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονική.

Ο κ. Ιωσήφ Αραμπατζής, CEO & founder της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ δήλωσε:

“Απόψε επιβραβεύεται η πίστη μας προς την αριστεία, αλλά και η πεποίθησή μας πως η δύναμη βρίσκεται στις επιμέρους ομάδες. Αρχιτέκτονες και μηχανικοί που δεν παράγουν απλώς αρχιτεκτονική, αλλά χτίζουν σε βάθος. Χτίζουν πάνω στις αξίες της εταιρείας. Χτίζουν στις σχέσεις με τους πελάτες και συνεργάτες. Χτίζουν ποιότητα, με πειθαρχία και συνέπεια.

Έπειτα από 15 χρόνια πορείας, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα έργα μας με την ίδια όρεξη και σεβασμό, όπως ακριβώς την πρώτη μέρα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η εμπειρία μας, η οποία μάς επιτρέπει να γινόμαστε πιο παραγωγικοί και κυρίως πιο δημιουργικοί.”

Τα έργα που διακρίθηκαν είναι τα εξής:

Gold βραβείο για το Κτίριο κατοικιών PURENEST και το πράσινο αποτύπωμά του στην κατηγορία: Μη Ολοκληρωμένα Έργα / Sustainable / Green Interior

Στην πολυκατοικία PURENEST, τόσο το κτίριο, όσο και οι κατοικίες είναι ενεργειακής κλάσης Α++, στοχεύοντας σε ένα πιο πράσινο μέλλον, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές βιωσιμότητας, σε συνδυασμό με μοναδικές παροχές και προνόμια που εξασφαλίζουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Το PURENEST σε αρχιτεκτονική μελέτη των Α2 Architects, συνδέει την κατοίκηση στην πόλη με την ποιότητα ζωής προαστίου. Η εκτεταμένη χρήση φυσικών υλικών όπως ο δρυς, το bamboo & το μάρμαρο, οι φυσικές βαφές πράσινης απόχρωσης και η επιλογή φυτών σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και το δώμα του κτιρίου, χαρίζουν στο Purenest μια εικόνα κτιρίου εναρμονισμένη με τη φύση. 

Δείτε το έργο εδώ!

Gold βραβείο για το Κτίριο κατοικιών CULTURES και το ξεχωριστό concept του στην κατηγορία: Μη Ολοκληρωμένα Έργα / Sustainable / Concept Storyline

Το «Cultures» σε αρχιτεκτονική μελέτη των Α2 Architects είναι ένα ξεχωριστό κτίριο κατοικιών, που στόχο έχει να προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό μέσα στην πόλη. Η αρχιτεκτονική και η κατασκευή αλληλεπιδρούν με την τέχνη, αλληλοσυμπληρώνονται και ενισχύουν η μία την άλλη, δίνοντας μια ιδιαίτερη ταυτότητα στο κτίριο, ενώ προσφέρουν παράλληλα ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία των κατοίκων. Σύγχρονα έργα τέχνης του διεθνούς φήμης εικαστικού και αρχιτέκτονα Ιωάννη Καραλιά έχουν ενσωματωθεί αρμονικά στους κοινόχρηστους χώρους και τις κατοικίες, με το καθένα να έχει το δικό του αφήγημα αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους κατοίκους και για τον καθένα ξεχωριστά…

Δείτε το έργο εδώ!

Η Μονοκατοικία στο Πάτημα Χαλανδρίου έλαβε Bronze βραβείο στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Urban house

Η αρχιτεκτονική μελέτη της Ανδριανής Παπαθεοδώρου για την κατασκευή της μονοκατοικίας στο Πάτημα Χαλανδρίου ξεκίνησε από το όραμα ενός νέου ζευγαριού. Στην πορεία, οι ανάγκες των ιδιοκτητών άλλαξαν, με το έργο να ωριμάζει και να παίρνει το τελικό του μέγεθος παράλληλα με την οικογένεια που κατοικεί μέσα σε αυτό.

Μαζί με το κτιριολογικό διάγραμμα της κατοικίας, ο προσανατολισμός του οικοπέδου, τα υλικά, οι υφές και η χρωματική παλέτα, ήταν οι βασικοί άξονες που συνετέλεσαν καθοριστικά στον τρόπο σχεδίασης του.

Το περίοπτο γεωμετρικό κτίριο, με την πλαστικότητα των όγκων εμφανή από κάθε σημείο, γίνεται το ιδιωτικό καταφύγιο για την οικογένεια και σημείο αναφοράς της γειτονιάς.

Δείτε το έργο εδώ!

Η Μονοκατοικία στον Λόφο Φιλοπάππου έλαβε επίσης Bronze βραβείο στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Urban house

Η ολική ανακαίνιση μιας μονοκατοικίας και ενός επιπλέον χώρου-γραφείου, σύνολο 145 τ.μ. στον Λόφο Φιλοπάππου, σε αρχιτεκτονική μελέτη του Αναστάση Μπαχά, έγινε προκειμένου το ακίνητο να στεγάσει τις ανάγκες μιας σύγχρονης τριμελούς οικογένειας. Αποτέλεσε ένα σύνθετο έργο υψηλής δυσκολίας, καθώς τα μόνα στοιχεία που διατηρήθηκαν, ήταν τα δομικά και οι περιμετρικοί εξωτερικοί τοίχοι. Δύσκολα μπορεί κανείς σήμερα να φανταστεί τη διαφορετική διάταξη και να ανακαλέσει στην μνήμη του την προηγούμενη κατάσταση. Κάθε περιορισμός και κάθε τεχνική δυσκολία αποτέλεσαν στοιχεία για έμπνευση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Δείτε το έργο εδώ!

Ο Διαχωρισμός ρετιρέ στο κέντρο έλαβε Bronze βραβείο στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Apartment

Το ρετιρέ των 190 τ.μ. βρίσκεται στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, με απεριόριστη θέα προς την Ακρόπολη. Ο χώρος, σε αρχιτεκτονική μελέτη της Έλενας Κρινή,  ανακατασκευάστηκε ριζικά με στόχο τον διαχωρισμό σε δύο νέα λειτουργικά διαμερίσματα, ένα μεγάλο διαμέρισμα 145 τ.μ. το οποίο μελετήθηκε με στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο την απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη και μια μικρή γκαρσονιέρα 45 τ.μ. 

Δείτε το έργο εδώ!

Το Οροφοδιαμέρισμα στο Παγκράτι με θέα την Αθήνα έλαβε Bronze βραβείο στα Interiors Awards 2024 της BOUSSIAS, στην κατηγορία: Ολοκληρωμένα Έργα / Residential Interior / Apartment

Το έργο αφορά στην ολική ανακαίνιση 95 τ.μ. οροφοδιαμερίσματος 8ου ορόφου, κατασκευής του ’90. Η κατοικία, σε αρχιτεκτονική μελέτη της Χριστίνας Περβολαράκη, προορίζεται για περιστασιακή χρήση από τους ιδιοκτήτες της, οι οποίοι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό. Βασικό κριτήριο για την επιλογή και αγορά του ακινήτου αλλά και τη γενικότερη αρχιτεκτονική μελέτη αποτέλεσε η μεγάλη μπροστινή βεράντα με την εξαιρετική θέα στην Αθήνα.

Δείτε το έργο εδώ!


RELATED ARTICLES