Ένα ακόμη Comicdom CON Athens ολοκληρώθηκε και ο ΑΚΤΟ ήταν στην πρώτη γραμμή! 

Η φετινή, 17η διοργάνωσή του Comicdom, του μακροβιότερου διεθνούς φεστιβάλ comics της Αθήνας, ήταν και η πιο επιτυχημένη από την καθιέρωση του. Ένα πολύχρωμο, ενθουσιώδες, κοινό από comics afficionadosκαι χαρακτήρες που λες ξεπήδησαν από τις σελίδες ενός manga, γέμισε και τις τρεις μέρες τους χώρους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, όπου φέτος φιλοξενήθηκε το Φεστιβάλ.

-Δελτίο τύπου

Όλο το τριήμερο 12-14/05 ξετυλίχθηκε μια ολοζώντανη γιορτή των κόμικς με διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις comics και εικονογράφησης, καταστήματα και εκδοτικές, προβολές animation, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, sketch events, ομιλίες και panels.

Ο ΑΚΤΟ είχε και φέτος πολύ έντονη παρουσία στο Artists’ Alley του Φεστιβάλ, στο οποίο έλαβαν μέρος 170 δημιουργοί comics και εικονογράφοι. Ανάμεσά τους 13 απόφοιτοι του ΑΚΤΟ ξεχώρισαν με τις ποιοτικές δημιουργίες και τα εντυπωσιακά comic book τους.

Παράλληλα, το «νέο αίμα» των σπουδαστών μας έδωσε το δημιουργικό στίγμα του στο sketch event που διοργανώθηκε και φέτος στο τραπέζι του ΑΚΤΟ. Σπουδαστές και από τα τρία έτη του προγράμματος ΒΑ (Hons) in Sketch-Comics-Cartoon σχεδίαζαν ζωντανά μπροστά στο κοινό και χάριζαν τα σχέδια τους στους εντυπωσιασμένους επισκέπτες. Από το event δεν μπορούσαν να λείπουν οι καθηγητές της ομάδας του προγράμματος, φτιάχνοντας μια αχτύπητη ομάδα με τους μαθητές τους, στην οποία το σκίτσο αποθεώθηκε! Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα πορτραίτα, που σε 5’ με εκπληκτική ακρίβεια και ευκολία δημιούργησε για τους περαστικούς ο σπουδαίος δημιουργός κόμικς και καθηγητής μας Δημήτρης Βιτάληs.

Παράλληλα, ο καθηγητής μας Θανάσης Πέτρου, ένας από τους πιο διακεκριμένους σχεδιαστές στη χώρα μας, ήταν και η “μορφή” του Φεστιβάλ, καθώς κέρδισε το “Βραβείο για το Καλύτερο Κόμικς“ και το “Βραβείο για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο“ στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2023, που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του Comicdom.

Ακόμα δύο από τους καθηγητές της ακαδημαϊκής ομάδας του προπτυχιακού BA (Hons) in SketchComicsCartoon παρουσίασαν ενδιαφέροντα workshops που έγιναν sold out. Η εικονογράφος Αιμιλία Κονταίου το workshop με θέμα «Illustration Flow, παραμύθια που ζωντανεύουν» και ο Διευθυντής του προγράμματος Γιώργος Μπότσος το workshop με θέμα «Storyboard, μεταξύ σινεμά και κόμικς». 

Για τους μικρούς φίλους του Festival, το ΑRKKI by AKTO, προσέφερε το εξειδικευμένο εργαστήριο “Μια πόλη σε comics”, που πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο χώρο του Innovathens, με εισηγήτριες τις αρχιτέκτονες – καθηγήτριες του Arkki Ιωάννα Πρίφτη και Ελευθερία Καψάλη.

To Comicdom 2023 τελείωσε και στον ΑΚΤΟ ήδη σχεδιάζουμε και «σχεδιάζουμε» για το 2024!


RELATED ARTICLES