Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του The Architect Show θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας “The Photographer’s EYE”,  στη οποία οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν, μέσα από το φακό καταξιωμένων φωτογράφων, την υλικότητα, τις υφές και το αρχιτεκτονικό έργο. Θεματικές της, “Η αρχιτεκτονική της σκιάς”, “η υλικότητα στον μεγεθυντικό φακό” και “Groundscapes και το μέλλον της underground αρχιτεκτονικής”.

Την έκθεση και την επιλογή των φωτογραφιών επιμελείται το Archisearch και η Design Ambassador, καθώς και μία ομάδα συμβούλων από το πεδίο της Αρχιτεκτονικής και του Design.

Nikos Vavdinoudis, Christos Dimitriou, Νίκος Βανδινούδης, Χρήστος Δημητρίου, studiovd, The Architect Show, The Photographer’s EYE, tas

Ο Νίκος Βαβδινούδης και ο Χρήστος Δημητρίου ξεκίνησαν την πορεία τους στην επαγγελματική φωτογραφία στον Δημήτρη Αθυρίδη στις αρχές της δεκαετίας του 90. Στην συνέχεια δημιούργησαν το studiovd.gr συνδυάζοντας την στιβαρή τεχνική κατάρτιση που απέκτησαν με την διαμόρφωση αισθητικής σε μια εποχή που άλλαζε ραγδαία, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο τα εφόδια για συνεργασίες με πελάτες υψηλών απαιτήσεων.

Μουσεία, εκδοτικές εταιρίες, βιομηχανίες, κατασκευαστικές εταιρίες, ξενοδοχεία, αρχιτέκτονες, συγκαταλέγονται στο πελατολόγιό τους. Με συνέπεια, συνεχή εξέλιξη και επαγγελματισμό, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να παρέχουν φωτογραφικές υπηρεσίες σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό πλέον κοινό.

Πέρα από το αμιγώς επαγγελματικό κομμάτι, η αγάπη τους για την φωτογραφία σε προσωπικό επίπεδο, απέφερε βραβεία με διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις, καθώς και ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Nikos Vavdinoudis, Christos Dimitriou, Νίκος Βανδινούδης, Χρήστος Δημητρίου, studiovd, The Architect Show, The Photographer’s EYE, tas

Εάν η αρχιτεκτονική φωτογραφία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο καταγραφής, αυτό που προσπαθούν οι studiovd ως φωτογράφοι, είναι να δώσουν στον θεατή την αίσθηση της φυσικής παρουσίας του στο έργο. Η απεικόνιση της αρχιτεκτονικής μέσω της φωτογραφίας δεν είναι μια απλή διαδικασία εφόσον υπάρχουν πολλές διαφορετικές παράμετροι που θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα: οι προθέσεις του αρχιτέκτονα για το κτίριο, οι προθέσεις του φωτογράφου με τη σύνθεση και το φως.

Η πετυχημένη αρχιτεκτονική φωτογραφία προϋποθέτει συνεργασία μεταξύ αρχιτέκτονα και φωτογράφου, είναι σημαντικό να περάσει το όραμα του δημιουργού στις φωτογραφίες. Ακούνε τον αρχιτέκτονα και κουβεντιάζουν για το έργο έτσι ώστε κατά την φωτογράφηση να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σημεία που το χαρακτηρίζουν και το καθιστούν μοναδικό.

Nikos Vavdinoudis, Christos Dimitriou, Νίκος Βανδινούδης, Χρήστος Δημητρίου, studiovd, The Architect Show, The Photographer’s EYE, tas

Η αρχιτεκτονική φωτογραφία συνδυάζει εξειδικευμένη τεχνική, βαθιά γνώση του φωτός, αισθητική και εμπειρία. Είναι ίσως από τους απαιτητικότερους τομείς στην φωτογραφία, καθώς είναι απαραίτητο να αναδειχθεί καθαρά η άποψη του αρχιτέκτονα, η οποία ταυτόχρονα οφείλει να ισορροπεί με την ματιά του φωτογράφου.

Η καλή φωτογραφία είναι σαν την καλή αρχιτεκτονική, θα πρέπει να είναι εύκολη στην ανάγνωση, η λειτουργικότητα και η χρηστικότητα της να είναι προφανής στον θεατή.

Η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο studiovd,gr οι αρχιτέκτονες με τους οποίους συνεργάζονται επί σειρά ετών, είναι το καλύτερο εύσημο για να συνεχίσουν την δουλειά τους στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Nikos Vavdinoudis, Christos Dimitriou, Νίκος Βανδινούδης, Χρήστος Δημητρίου, studiovd, The Architect Show, The Photographer’s EYE, tas

Το tAS είναι μια γιορτή της Αρχιτεκτονικής & του Σχεδιασμού και του Κόσμου των Υλικών για Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές και Διακόσμηση, όπου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια, Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκπαιδευτικές και Inspirational Διαλέξεις και workshops.

Το ARCHISEARCH.gr η κορυφαία Ελληνική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Αρχιτεκτονική και το Design σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα, ιδρυτή της εταιρείας επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και παραγωγών Design Ambassador, εγγυάται το πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και παράλληλα θα αναλάβει την επιμέλεια όλων των δράσεων με διακεκριμένους προσκεκλημένους. Το Architect Show διοργανώνεται από την εταιρεία MEDEXPO AE με μεγάλη οργανωτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα για τo The Architect Show 2019 στο σύνδεσμο και δηλώστε συμμετοχή εδώ!


RELATED ARTICLES