Το έργο για το νέο συγκρότημα Δικαστηρίων του Παρισιού, το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη, πραγματοποιείται με σύμπραξη δημόσιου & ιδιωτικού τομέα και θα συγκεντρώνει σε μία ενιαία περιοχή τις υποδομές δικαστηρίων του Παρισιού, ανακουφίζοντας το κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στη ζώνη αστικής ανάπτυξης του Clichy-Batignolles, στο βόρειο άκρο του Παρισιού, σε κομβικό σημείο μεταξύ των διοικητικών διαμερισμάτων του, με άμεση πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες.

© RPBW

Οι μεγάλες διαστάσεις του κτιρίου περιορίζονται με τον διαχωρισμό του σε τέσσερις επάλληλους κτιριακούς όγκους, λεπτούς και «διάφανους», μέγιστου ύψους 160m. Αυτό το κλιμακωτό σύστημα οδηγεί σε μεγάλες βεράντες στους τελευταίους ορόφους, όπου θα φυτευτούν 500 περίπου δέντρα, δημιουργώντας άνετους χώρους.

© RPBW

Ο πύργος είναι στενός και επιτρέπει την είσοδο μεγάλου ποσοστού του φυσικού φωτός και την επαφή με τον έξω κόσμο. Και στις δύο πλαϊνές πλευρές του κτιρίου το διπλό κέλυφος διακόπτεται από ένα ραχιαίο πτερύγιο – μία κατακόρυφη λωρίδα με ανελκυστήρες που προσφέρουν μεγάλη θέα στο Παρίσι.

Η χρήση του φυσικού αερισμού, η ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών πάνελ στην πρόσοψη και η συλλογή βρόχινου νερού είναι μερικές από τις περιβαλλοντικές λύσεις που βρίσκουν εφαρμογή σε αυτό το έργο, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς ως προς την κατανάλωση ενέργειας στα ψηλά κτίρια.

Για τις μεταλλικές επιφάνειες των προσόψεων του κτιρίου και τα κουφώματα επιλέχθηκαν από τους αρχιτέκτονες του Renzo Piano Building Workshop τα λεία λευκά matt & σατινέ και η απαλή γκριζογάλανη απόχρωση celestial blue της σειράς υπερανθεκτικών πουδρών Interpon D2525 της AkzoNobel.

© RPBW, FRANCESCA AVANZINELLI

Οι συγκεκριμένες πούδρες παρουσιάζουν αποδεδειγμένη αντοχή μεγαλύτερη των 25 ετών σε κτίρια σε όλον τον κόσμο και πραγματικές εγγυήσεις χρώματος έως και 25 χρόνια (υπόκεινται σε όρους και προϋποθέσεις).

Τα χρώματα Interpon D2525 της AkzoNobel μπορείτε να τα δείτε στις διάσημες αρχιτεκτονικές συλλογές Futura 2014-2017, Structura και Anodic και ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα Αμερικανικά πρότυπα AAMA 2604-5 (Test Florida 5 ετών).

© RPBW

Ταυτότητα έργου:
Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Renzo Piano Building Workshop
Κατασκευαστική Εταιρεία: Permasteelisa
Πούδρες Βαφής: ΥΑ216F, ΥΑ122Ι, ΥJ152F Interpon D2525

Μάθετε περισσότερα εδώ.


RELATED ARTICLES