Σε διπλοκατοικία της δεκαετίας του ’30,το διαμέρισμα του 1ου ορόφου άλλαξε ριζικά μορφή με προσεκτική αντιμετώπιση του κτίσματος από έμπειρους επαγγελματίες και χρήση σωστών τεχνικών και υλικών.
 
 
Το ακίνητο της δεκαετίας του ’30 σε έναν από τους πιο κεντρικούς και χαρακτηριστικούς δρόμους της Κυψέλης, υπήρξε μια μεγάλη πρόκληση για την εταιρεία Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική καθώς αποτελούσε ένα αρκετά μεγάλο και πολύ ταλαιπωρημένο διαμέρισμα, σε μια διώροφη κατοικία, που το πέρασμα των χρόνων και οι καιρικές συνθήκες άφησαν πάνω του έντονα το στοιχείο τους. 
 
Η ολική κατεδάφισή του ήταν η εύκολη σκέψη. Ωστόσο, η προσεκτική αντιμετώπιση του κτίσματος από έμπειρους επαγγελματίες και η χρήση σωστών τεχνικών και υλικών, έστρεψαν τη σκέψη αλλού. Οι υγρασία και οι διαλυμένες επιφάνειες έδωσαν τη θέση τους σε υγιείς επιφάνειες με ειδικές μονώσεις και σύγχρονα υλικά, με στόχο όχι μόνο να αναστρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά και να το επιβραδύνουν μέσα στον χρόνο.
Η αλλαγή των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών υποδομών, αλλά και της θέρμανσης έγινε εκ βάθρων, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
 
 
Η βασική ανάγκη του πελάτη ήταν να διατηρηθεί το ύφος του κτίσματος, με την αισθητική της ανάλογης εποχής. Ως εκ τούτου, στοιχεία όπως οι πόρτες, και τα δάπεδα -με εξαίρεση αυτά των μπάνιων-, διατηρήθηκαν και φρεσκαρίστηκαν ανάλογα.
Τα εξωτερικά κουφώματα έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονα, που όμως ταίριαξαν στο σύνολο του κτίσματος, ώστε η κατοικία να απομονωθεί από τη φασαρία της περιοχής και να προστατευτεί από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
 
 
Η κουζίνα σχεδιάστηκε και επανατοποθετήθηκε σε νέο χώρο, ώστε να εξυπηρετεί άψογα τις ανάγκες τις σύγχρονης ζωής, διατηρώντας καλύτερη σχέση με τους υπόλοιπους καθημερινούς χώρους.
 
Ο συνδυασμός σύγχρονων υλικών, τεχνικών και αισθητικής, έδεσε αρμονικά με τα επιμέρους vintage στοιχεία, δίνοντας ζωή σε ένα σχεδόν εγκαταλειμμένο οίκημα, προσφέροντας ενδιαφέρον αποτέλεσμα και πρακτικότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων του.
 
 
 
 
 
 
Στοιχεία έργου
Τίτλος έργου     Ολική ανακαίνιση σε οροφοδιαμέρισμα στην Κυψέλη
Έκταση   160τ.μ.
Έτος    2019
Κατασκευή  Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

RELATED ARTICLES