Οι Amalgama Architects σχεδιάζουν το Κ2 Apartment στα Μελίσσια προσαρμοσμένο στις ανάγκες των νέων χρηστών του, μια σύγχρονη οικογένεια. Τροποποιούν το χώρο σεβόμενοι τη γεωμετρία του και με τη χρήση γήινων και αρμονικών υφών επιδιώκουν να πετύχουν τη διαχρονικότητα.

-κείμενο από τους αρχιτέκτονες

Το διαμέρισμα βρίσκεται κοντά στη φύση των βορίων προαστίων της Αθήνας και τροποποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να στεγάσει τις ανάγκες μιας νέας οικογένειας.

Οι Amalgama Architects, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των ιδιοκτητών, καθώς και τη γεωμετρία του χώρου, στόχευσαν στην δημιουργία ενός χώρου με εκλεπτυσμένη διαχρονικότητα.

Η ενιαία κάτοψη συγκεντρώνει αρμονικά τους χώρους του καθιστικού, της κουζίνας και της τραπεζαρίας σε μια ενότητα. Το εσωτερικό του διαμερίσματος διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργικό αλλά και σύγχρονο. Οι ήπιοι χρωματικοί τόνοι που χρησιμοποιήθηκαν μαζί με έντονο το στοιχείο του ξύλου αντανακλούν αρμονικά το φως σε ένα ηλιόλουστο σπίτι.

Ο σχεδιασμός στοχεύει σε ένα συνθετικό παιχνίδι υφών και γεωμετρίας.

 

Στον χώρο του καθιστικού  το τζάκι σε συνδυασμό με την βιβλιοθήκη αποτελούν κεντρικό στοιχείο του χώρου. Υλικά και υφές συνδιαλέγονται αρμονικά και δημιουργούν ένα ήρεμο περιβάλλον όπου έργα τέχνης βρίσκουν την θέση τους. Τα κρεμαστά φωτιστικά –Spokes 2 & Spokes 3 Designed by the Studio Garcia Cumini της εταιρίας Foscarini– στο κέντρο του καθιστικού δημιουργούν ένα παιχνίδι με το φως και ολοκληρώνουν τον σχεδιασμό.

Η κουζίνα αποτελεί σημαντικό στοιχείο του διαμερίσματος. Ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει λεπτομέρειες τόσο στην αισθητική προσέγγιση όσο και στην λειτουργικότητα του χώρου. Οι περσίδες λειτουργούν ως ελαφρύ όριο προς το καθιστικό, ενώ ο πάγκος κατασκευασμένος από ξύλο και neolith ξεχωρίζει στον χώρο. Το ξύλο σε όλη την επιφάνεια της κουζίνας προσδίδει μια ζεστασιά στον συνολικό χώρο, ενώ η τραπεζαρία ολοκληρώνει τους χώρους διημέρευσης της οικογένειας.

 

Στο μπάνιο το έπιπλο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για τον χώρο, ώστε να είναι λειτουργικό -με πολλούς χώρους αποθήκευσης- αλλά και αισθητικά αρμονικό.

Τέλος, προχωρώντας στους ιδιωτικούς χώρους του διαμερίσματος, κάθε υπνοδωμάτιο απέκτησε το δικό του χαρακτήρα. Στο κύριο δωμάτιο της κατοικίας λευκοί τόνοι δημιουργούν ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης, ενώ τα φωτιστικά Nostalgia, Design by Dima Loginoff της εταιρίας Lodes ξεχωρίζουν για τον σχεδιασμό τους.

 

Στο παιδικό δωμάτιο βασική πρόθεση υπήρξε η δημιουργία χώρων με διαφορετικές ποιότητες ώστε να καλυφθούν πολλαπλές ανάγκες ενός παιδικού-εφηβικού δωματίου. Σε λεπτομέρειες σχεδιασμού του χώρου αναζητείται η παιδικότητα και το παιχνίδι. Λόγω περιορισμένου χώρου το κρεβάτι τοποθετήθηκε σε ένα μεταλλικό πατάρι,  ενώ στο επίπεδο του δαπέδου δημιουργήθηκε ένα καθιστικό σε συνδυασμό με το γραφείο και την βιβλιοθήκη. Ένας ιδιωτικός ξεχωριστός χώρος χαλάρωσης στο επίπεδο του κρεβατιού δημιουργείται με δίχτυ. Παστελ γαλάζιες αποχρώσεις ολοκληρώνουν τον σχεδιασμό.

Στοιχεία Έργου

Έργο  K2 Apartment
Τυπολογία  Interiors, Ανακαίνιση διαμερίσματος
Αρχιτεκτονική ΜελέτηΚατασκευή  Amalgama-Architects
Εμβαδόν  200 τμ
Τοποθεσία  Μελίσσια, Αθήνα
Ολοκλήρωση Έργου  2022
Φωτογραφία  Γιάννης Ζινδριλής
RELATED ARTICLES