Το γραφείο South Constructions ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος του 1970 στην Ηλιούπολη. Η πρόκληση ήταν η μετατροπή του διαμερίσμετος της δεκαετίας του ’70, σε ένα χώρο με πλήρη λειτουργικότητα καθώς και ενδιαφέρον για τον ιδιοκτήτη του με βάση τα νέα δεδομένα. Ακόμα μια πρόκληση για το γραφείο ήταν τα περιορισμένα τετραγωνικά του, τα οποία αποτέλεσαν την αρχή για τον επανασχεδιασμό του διαμερίσματος.

-Κείμενο από τους δημιουργούς

Κοντά στην είσοδο του χώρου βρίσκεται  η κουζίνα, το καθιστικό και η τραπεζαρία, με κοινά στοιχεια που εναρμονίζουν τους χώρους, καθώς και έντονο color blocking. Η αρχική διαρρύθμιση διατηρήθηκε, με μόνη παρέμβαση την αφαίρεση ενός τοίχου στην είσοδο. «Αυτό έγινε με σκοπό να αξιοποιηθεί ο χώρος και να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση προς τις κρεβατοκάμαρες. Επίσης, θέλαμε ο επισκέπτης να νιώθει άνετα κατά την είσοδο του στο χώρο», εξηγεί ο Δημήτρης των South Constructions.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι παστέλ, με πολυτελείς λεπτομέρειες και υφές, γεγονός που δίνει μια ρετρό αισθητική στον χώρο. Ενας ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνδυασμός επιλέχθηκε για το χώρο τους κουζίνας, όπου κυριαρχεί το μπλε και το κιτρινό, ένας έντονος συνδυασμός. Τέλος, στην είσοδο επιλέχθηκε για τον τοίχο το χρώμα blue black, με σκοπό να δώσει την αίσθηση του βάθους, καθώς και να κάνει λιγότερο έντονη την παρουσία στοιχείων όπως οι δοκοί.

Η αντικατάσταση του δαπέδου από πλακάκι, με πατητή τσιμεντοκονία σε λευκό ματ χρώμα προσδίδει αίσθηση φωτεινότητας σε όλο το διαμέρισμα. «Η επιλογή αυτή έγινε με σκοπό τη δημιουργία ενός απλού χώρου, ώστε το διαμέρισμα να γίνει αυτομάτως ένας λευκός καμβάς όπου θα μπορέσουμε να “παίξουμε” με τα χρώματα και τα έπιπλα», διευκρινίζει ο Δημήτρης.

Όπως τονίζει η ομάδα, «Κάθε χώρος έχει την δική του ιστορία, και η ομάδα μας δίνει το απαραίτητο ενδιαφέρον σε κάθε χώρο ξεχωριστά. Σεβόμαστε τον ιδιοκτήτη και τις ανάγκες του, ενώ παράλληλα όταν βρεθούμε σε ένα χώρο καταλαβαίνουμε απόλυτα τι χρειάζεται για να αναδειχθεί». 

Στοιχεία έργου

Interior design South Constructions
Τοποθεσία Ηλιούπολη, Αθήνα
Επιφάνεια 68m2
Έτος  2018
Φωτογραφίες  Achilleas Colaclides


RELATED ARTICLES