Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Γλυφάδα | Επίκυκλος

Ένα ξεχωριστό και απόλυτα λειτουργικό διαμέρισμα στη Γλυφάδα.Μία πλήρης ανακαίνιση, σχεδιασμένη από τo Γιώργο Δημητρακόπουλο, με στόχο να μετατραπεί σε μία σύγχρονη ευέλικτη κατοικία από την ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ 

Το διαμέρισμα αναδιαμορφώθηκε ριζικά με στόχο να μετατραπεί σε μία σύγχρονη ευέλικτη κατοικία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού και των υλικών.

Έτσι, οι επιμέρους κατασκευές του χώρου, αποκτούν τη δυνατότητα να εμφανίζουν και να αποκρύπτουν τις λειτουργίες τους (όπως συμβαίνει στην κουζίνα, τη μονάδα τηλεόρασης), καθιστώντας τον χώρο κατάλληλο, τόσο για διαβίωση όσο και για εργασία, ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών μέσα στη μέρα.

Μια συνεχόμενη καμπύλη γραμμή, στην είσοδο του σπιτιού, δημιουργεί απαλά σχήματα και διαμορφώνει ενδιαφέροντες όγκους για τους καμπύλους καναπέδες της τραπεζαρίας και του καθιστικού. 

Ένα δωμάτιο, ιδιαίτερης κατασκευής, επενδυμένο όλοκληρο με ξύλο, αποκτά τη δυνατότητα να μετατραπεί από απλό αποθηκευτικό χώρο, σε χώρο γραφείου, σε χώρο ύπνου. 

Η μετατροπή του χώρου, επιτυγχάνεται ανοιγοκλείνοντας κρυφά σημεία της επένδυσης, καθιστώντας το χώρο κατάλληλο τόσο για διαβίωση όσο και για εργασία, ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών.


Οι αποχρώσεις των κατασκευών κείμενονται ανάμεσα σε μαύρο, μπλε και πράσινο χρώμα, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις ξύλινες επενδύσεις και τα γκρι πλακάκια του δαπέδου, δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα, που σε συνδυασμό με τις καμπύλες μορφές, αποπνέουν αρμονία και ηρεμία.

_____________________________________________________________________________________

Credits & Details

Completion: Οκτώβριος 12, 2020
Project Type: Ανακαίνιση, 52τ.Μ.
Architects: Γιώργος Δημητρακόπουλος

RELATED ARTICLES