Η ταινία Getting Frank Gehry θα προβληθεί στο ADFF: ATHENS 2018 το Σάββατο, 28.4 (17.00 Μικρό θέατρο) και Κυριακή 29.4 (19.00 Αμφιθέατρο) στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς), ενώ την προβολή θα ακολουθήσει πάνελ ομιλητών.

Ο Frank Owen Gehry, είναι μια από τις κυρίαρχες μορφές του ντεκονστρουκτιβισμού και της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Πολλά από τα κτίριά του αποτελούν αξιοθέατα και αναφέρονται ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το έργο του χαρακτηρίζεται από ρευστές γραμμές και επιφάνειες, με τη χρήση νέων υλικών και λογισμικών σχεδιασμού.

Getting Frank Gehry, ADFF Athens, ADFF: ATHENS 2018
GETTING FRANK GEHRY

Το University of Technology, το νέο επιχειρηματικό σχολείο του Σίδνεϋ, είναι το τολμηρό «Treehouse project» του Frank Gehry, γνωστό και ως «τσαλακωμένη καφέ χάρτινη σακούλα» από τους κριτικούς του.

Εκ πρώτης όψεως, το κτίριο σίγουρα θα ταράξει όποιον δεν είναι ήδη εξοικειωμένος με το παγκόσμιο έργο του Gehry. Σχεδιασμένο να είναι ριζοσπαστικό μέσα και έξω, το κτίριο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει συγκρούσεις για δεκαετίες!  Παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό να χαρακτηριστεί και ως αριστούργημα της αρχιτεκτονικής των αρχών του 21ου αιώνα, όπως ακριβώς έχει ήδη συμβεί με πολλές άλλες δημιουργίες του.

Η ταινία ακολουθεί το δράμα, καθώς το όραμα του Gehry ξετυλίγεται!

Facts
Έτος  2015
Διάρκεια  52 λεπτά
Χώρα  Αυστραλία
Σκηνοθεσία  Sally Aitken
Παρακολουθήστε το  Trailer


Η πρώτη εμφάνιση του Architecture and Design Film Festival στην Ευρώπη, θα γίνει επί ελληνικού εδάφους, στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς) και είναι αποτέλεσμα της συνέργειας μεταξύ του Archisearch.gr και της Demand, δύο σημαντικών φορέων που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια έναν συστηματικό διάλογο με τον κόσμο της Αρχιτεκτονικής και του Design.

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών εδώ!

Getting Frank Gehry, ADFF Athens, ADFF: ATHENS 2018


RELATED ARTICLES