Νοmint λέγεται το Ελληνικό θαύμα του motion design, το οποίο κατέκτησε τον κόσμο σε κάτι λιγότερο από 4 χρόνια !

Η NΟΜΙΝΤ είναι ένα δημιουργικό στούντιο, με βάση την Αθήνα, που σκηνοθετεί, σχεδιάζει και παράγει video.
 
Όλα ξεκίνησαν το 2000 περίπου, όταν ο Γιάννης Κωνσταντινίδης και ο Χρήστος Λεφάκης γνωρίστηκαν ενώ έκαναν τις σπουδές τους στην Αρχιτεκτονική σχολή Bartlett του Λονδίνου. Λίγα χρόνια μετά, το 2007, ίδρυσαν τη Nomint.
Τα τέσσερα αυτά χρόνια η εταιρία μεγάλωσε και σήμερα απαρτίζεται από 9 άτομα, με διαφορετική εξειδίκευση στο χώρο του design (αρχιτεκτονική, σκηνογραφία, illustration, character design, graphic design, industrial design, 3d animation).
 
Ασχολείται κυρίως με τη διαφήμιση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς πελάτες
από τον χώρο της επικοινωνίας από την ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Εκτός από τις εμπορικές δουλειές, μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια, έχει ολοκληρώσει πολλά εσωτερικά project με πιο πρόσφατα μία σειρά επεισοδίων για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το “Greek Crisis Explained” και την πρώτη της ταινία μικρού μήκους, το “Holy Chicken of Life and Music”. Τα τελευταία δύο χρόνια η NOMINT εκπροσωπείται στην Ευρώπη από την Strange Beast και στην Αμερική από την Passion Pictures U.S., δύο εταιρίες παραγωγής με παγκόσμιο κύρος.
 
Από τον πρώτο κιόλας χρόνο, η NOMINT απέσπασε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμπεριληφθεί στις λίστες προβολών πολλών φεστιβάλ παγκοσμίως. Ανάμεσα στις διακρίσεις της, συμπεριλαμβάνονται δύο χρυσά βραβεία European Design Awards, βραβεία ΕΒΓΕ, ΕΡΜΗΣ, HAFF, ΙF Design Communication Award και φεστιβάλ όπως Οne Dot Zero, Pictoplasma, Animated Dreams, Fantasporto και πολλά ακόμα. Η ΝΟΜΙΝΤ επίσης, είναι το πρώτο δημιουργικό γραφείο στην Ελλάδα που κέρδισε το ADC Young Guns, ένα αναγνωρισμένο βραβείο που δίνεται σε επιλεγμένους νέους δημιουργούς παγκοσμίως. Μία ακόμα από τις πιο σημαντικές διακρίσεις της ΝΟΜΙΝΤ, ήταν το Community Choice Αward του 2010 στην Experimental κατηγορία των Vimeo Awards, με την μικρού μήκους ταινία της “Holy Chicken of Life and Music”. Με αυτή τη σουρεαλιστική της ταινία η ΝΟΜΙΝΤ, κατάφερε να εμφανιστεί μέσα σε έξι μήνες από την πρώτη προβολή της, σε πολλές “μεγάλες οθόνες” φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.
 
Το “Holy Chicken of Life and Music” είναι μία ιστορία για τη ζωή και τη μουσική. Ένα ασύγκριτων διαστάσεων δικέφαλο κοτόπουλο, ένα πανέμορφο τέρας ανακαλύπτεται από τον άνθρωπο και γίνεται σύμβολο λατρείας και πειραματισμού. Μία ιστορία που δέχεται έμπνευση από τον τομέα την επιστήμης, της αρχιτεκτονικής και της τέχνης, αλλά και από την ίδια τη ζωή, την αγάπη, τη μετάνοια και την απόρριψη. Όλα αυτά, κάτω από τη μαγευτική φωνή της Ιερής Κότας που τραγουδάει όπερα, σε μία ταινία που κινείται ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, με έντονη την αίσθηση του χιούμορ και της ει-
ρωνείας (οfficial site: www.theholychicken.com ).
 
Το “Holy Chicken of Life and Music” ήταν η δεύτερη φορά που η ΝΟΜΙΝΤ ασχολήθηκε με την όπερα, αφού λίγο καιρό πριν την ολοκλήρωση της ταινίας, είχε σχεδιάσει τις προβολές για την όπερα του Georg Friedrich Handel “Theodora” που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Μάρτιο του 2010.
 
Η ΝΟΜΙΝΤ συνεργάζεται με τις περισσότερες διαφημιστικές εταιρίες στην Ελλάδα και τα δυο τελευταια χρόνια, με το άνοιγμα που έχει κάνει στο εξωτερικό, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνεργαστεί με ορισμένες από τις πιο σημαντικές διαφημιστικές της παγκόσμιας αγοράς.
 
Κάποιες από τις εμπορικές δουλειές που έχει ολοκληρώσει τα τελευταία χρόνια είναι ένα video για την Ευρωπαϊκή καμπάνια της FANTA, μια σειρά δώδεκα stings για το αγγλικό κανάλι Ε4, ένα διαφημιστικό για το αγγλικό μη αλκοολούχο ποτό J2O, videos για την προώθηση της ταυτότητας της CARTECO, τα τηλεοπτικά για την προώθηση του Green Design Festival των τριών τελευταίων ετών, videos για τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής (ΕΒΓΕ) και πολλά ακόμη.
 
Το 2010, ήταν για τη ΝΟΜΙΝΤ η χρονιά που έγινε πιο γνωστή στο ευρύτερο ελληνικό κοινό με τη σειρά τριών επεισοδίων animation για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η τριλογία “Greek Crisis Explained” συμπεριλήφθηκε σε πάρα πολλά blog στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εξηγώντας τα γεγονότα με απλό και κατανοητό τρόπο μέσα από τα μάτια της δημιουργικής ομάδας. Η ιστορία έχει ως εξής: η Ελλάδα είναι ένα μικρό κοριτσάκι που της αρέσει να τρώει παγωτό και να φροντίζει το αγαπημένο της προβατάκι -το οποίο στην πραγματικότητα είναι το χρέος της-. Ξαφνικά, το μικρό και χαριτω-
μένο πρόβατο μεταμορφώνεται σε ένα τρομακτικό τέρας που είναι έτοιμο να τη κατασπαράξει. Το ερώτημα σήμερα είναι αν θα ζήσει η Ελλάδα ξανά ευτυχισμένη…
 
Το καλό design, η καθημερινότητα, η φαντασία και η δημιουργία είναι η κινητήρια δύναμη και τα χαρακτηριστικά της ΝΟΜΙΝΤ. Στόχος της είναι να ολοκληρώνει συνεχώς δουλειές που βοηθούν στη δημιουργική της εξέλιξη (official site: www.nomint.gr ).
Archisearch - MERRY CRITTERS WITH HOT WAX ON THEIR  NIPPLES  MERRY CRITTERS WITH HOT WAX ON THEIR NIPPLES
Archisearch - THEODORA OPERA, ATHENS CONCERT HALLTHEODORA OPERA, ATHENS CONCERT HALL
Archisearch - REPLACEREPLACE
Archisearch - NESCAFE PARADISENESCAFE PARADISE
Archisearch -  INTELLIGENT DESIGN (image 2) INTELLIGENT DESIGN (IMAGE 2)
Archisearch - INTELLIGENT DESIGN (image 1)INTELLIGENT DESIGN (IMAGE 1)
Archisearch - HE HOLY CHICKEN OF LIFE AND MUSIC (image 2)HE HOLY CHICKEN OF LIFE AND MUSIC (IMAGE 2)
Archisearch - THE HOLY CHICKEN OF LIFE AND MUSIC (image 1)THE HOLY CHICKEN OF LIFE AND MUSIC (IMAGE 1)
Archisearch - THE HOLY CHICKEN OF LIFE AND MUSIC (sketch 2)THE HOLY CHICKEN OF LIFE AND MUSIC (SKETCH 2)
Archisearch - THE HOLY CHICKEN OF LIFE AND MUSIC (sketch 1)THE HOLY CHICKEN OF LIFE AND MUSIC (SKETCH 1)
Archisearch - GREEN DESIGN FESTIVAL (image 2)GREEN DESIGN FESTIVAL (IMAGE 2)
Archisearch - GREEN DESIGN FESTIVAL (image 1)GREEN DESIGN FESTIVAL (IMAGE 1)
Archisearch - THE GREEK CRISIS , EXPLAINED - POSTERTHE GREEK CRISIS , EXPLAINED – POSTER
Archisearch - THE GREEK CRISIS , EXPLAINED (image 1)THE GREEK CRISIS , EXPLAINED (IMAGE 1)
Archisearch - THE GREEK CRISIS , EXPLAINED (SHEEP DESIGN)THE GREEK CRISIS , EXPLAINED (SHEEP DESIGN)
Archisearch - THE GREEK CRISIS , EXPLAINED (GREECE DESIGN)THE GREEK CRISIS , EXPLAINED (GREECE DESIGN)
Archisearch - FANTA UNDERWATERFANTA UNDERWATER
Archisearch - EAST OF THE ROCKY MOUNTAINS (image 2)EAST OF THE ROCKY MOUNTAINS (IMAGE 2)
Archisearch - EAST OF THE ROCKY MOUNTAINS (image 1)EAST OF THE ROCKY MOUNTAINS (IMAGE 1)

Nescafe Paradise

J20 Tangled Threads

Green Design FESTIVAL 2010

FANTA

THEODORA

REPLACE

East of the Rocky Mountains 1

Intelligent Design

E4 Merry Critters

Greek Crisis

The Holy Chicken of Life & Music


RELATED ARTICLES