Η μοναδικότητα του γαλλικού Savoir Faire στην πολυτέλεια και τον σχεδιασμό | DS3 CROSSBACK

Η μοναδικότητα του γαλλικού Savoir Faire στην πολυτέλεια και τον σχεδιασμό

Ανάγλυφες λεπτομέρειες “Clous de Paris” με στοιχεία από την υψηλή ωρολογοποιία

στο DS3 CROSSBACK

Δυναμικό και σμιλευμένο design, έμφαση στη λεπτομέρεια, εντυπωσιακό στιλ, τεχνογνωσία. Χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου που το κατατάσσουν στην avant garde των premium SUV. Συνδυάζοντας την κομψότητα, την άνεση και την τεχνολογία, το πολυτελές Urban SUV DS 3 CROSSBACK διακρίνεται για τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, και οι οποίες το καθιστούν εξαιρετικά μοντέρνο και στιλάτο.

Ο ξεχωριστός σχεδιασμός στον εσωτερικό διάκοσμο του DS 3 CROSSBACK γίνεται ιδιαίτερα διακριτός χάρη στα μοναδικά του αισθητικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη γαλλική κομψότητα. Ένα από αυτά είναι οι ανάγλυφες λεπτομέρειες “Clous de Paris” με στοιχεία από την υψηλή ωρολογοποιία.

Οι τεχνίτες της DS εμπνεύστηκαν από την πολυτελή ωρολογοποιία,
και συγκεκριμένα από τη διακοσμητική τεχνική Guilloché «Clous de Paris»
και χάρισαν στο αυτοκίνητο μία μοναδική κομψότητα και πολυτέλεια.

Η τεχνοτροπία Guilloché είναι ουσιαστικά μία τέχνη δημιουργίας λεπτών και εξαιρετικά λεπτομερών μοτίβων με τη χρήση μίας σμίλης που χαράσσει την υποκείμενη επιφάνεια. Η τεχνοτροπία αυτή ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από τα τέλη του Μεσαίωνα για διακοσμητικούς κυρίως σκοπούς και εφαρμόστηκε σε υλικά, όπως το ξύλο και το ελεφαντόδοντο. Περίπου στα τέλη του 18ου αιώνα, άρχισε να χρησιμοποιείται στην ωρολογοποιία και συγκεκριμένα στα ρολόγια τσέπης. Η πιο γνωστή διακόσμηση είναι η Guilloché “Clous de Paris”, η οποία περιλαμβάνει χαρακτική που μοιάζει με διαδοχή καρφιών και είναι ένα από τα πιο γνωστά μοτίβα που χρησιμοποιούνται στην πολυτελή ωρολογοποιία.

Το συγκεκριμένο μοτίβο, συναντάται σε πολλά σημεία στον εσωτερικό διάκοσμο του DS 3 CROSSBACK, όπως στην κεντρική κονσόλα και στο ταμπλό.
Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύεται η προσήλωση των τεχνικών της DS στη λεπτομέρεια, που σε συνδυασμό με τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας, συντελούν στη δημιουργία του πολυτελούς κόσμου του DS 3 CROSSBACK, σε έναν κόσμο που μπορείτε να γίνετε μέρος του.


RELATED ARTICLES