Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Arxellence 3: Η Ιστορική Μνήμη συναντά το Βιώσιμο Παρόν & Μέλλον

Το Archisearch ανακοινώνει ότι είναι Χορηγός Επικοινωνίας στο Arxellence 3, τον νέο, διεθνή, διεπιστημονικό διαγωνισμό αρχιτεκτονικών ιδεών, που διοργανώνεται από την ALUMIL και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ και τελεί υπό την εποπτεία και συνδιοργάνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Θέμα & Περιοχή Διαγωνισμού

Το θέμα του Arxellence 3 είναι η «Διατήρηση της ιστορικής μνήμης & ανάδειξη και προστασία των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της νήσου Γυάρου» και μέσω αυτού καλεί την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα να καταθέσει τις προτάσεις της, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ερευνητικού Κέντρου, το οποίο ως ένας «Φάρος» πολιτισμού θα συμβάλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την ανάπτυξη στρατηγικών βιοποικιλότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ημερίδα – Τελετή Έναρξης

Ο νέος διαγωνισμός πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα στις 28 Ιουνίου 2024 στην Ημερίδα – Τελετή Έναρξης με τίτλο “Η Ιστορική Μνήμη συναντά το Βιώσιμο Παρόν & Μέλλον” που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αναμένεται να συγκεντρώσει τα φώτα της διεθνούς αρχιτεκτονικής κοινότητας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία ενός οράματος αειφορίας για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Οι θεματικές της Ημερίδας

Εισαγωγή στον θεσμό του Arxellence: Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της ALUMIL που εμπνέει & επιδιώκει την εδραίωση ενός καλύτερου «αύριο» στη χώρα μας.

Σύντομη αναδρομή στο Arxellence 2: Όλα όσα πέτυχε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με θέμα τον επανασχεδιασμό του παρηκμασμένου δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης – Θεσμικό πλαίσιο & ενέργειες υλοποίησης και εφαρμογής του διαγωνισμού σήμερα. 

1ο Πάνελ ομιλητών: Επιστημονική προσέγγιση – Η Ευρωπαϊκή & Παγκόσμια οπτική σε ζητήματα βιωσιμότητας & αειφόρου δόμησης.

2ο Πάνελ ομιλητών: Το ελληνικό ζήτημα – Πώς αντιμετωπίζει η χώρα μας τα ζητήματα αειφορίας & τι μπορεί να αλλάξει.

Επίσημη Ανακοίνωση του Arxellence 3: Σε αναζήτηση μιας ολιστικής και διεπιστημονικής  προσέγγισης για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης & την ανάπτυξη στρατηγικών βιοποικιλότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κορυφαίοι Ομιλητές

Στην Ημερίδα της 28ης Ιουνίου πρόκειται να πάρουν μέρος διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες και ερευνητές, καταθέτοντας τις ιδέες και προτάσεις τους στα θέματα της αειφορίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους θα αναδειχθούν τα μείζονος σημασίας ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα, αναζητώντας ολοκληρωμένες απαντήσεις και βιώσιμες λύσεις. 

Εξασφαλίστε τη θέση σας

Δεδομένης της χωρητικότητας της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» και του αυξημένου ενδιαφέροντος που αναμένεται για την Ημερίδα – Τελετή Έναρξης του Arxellence 3, σας προτρέπουμε να προχωρήσετε άμεσα στην Εγγραφή σας, ώστε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην Ημερίδα.

Εγγραφείτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο: Ημερίδα και Επίσημη Tελετή Έναρξης του ∆ιεθνούς ∆ιαγωνισµού Αρχιτεκτονικής Arxellence 3 (eventora.com)


RELATED ARTICLES