Έκθεση Αρχιτεκτονικής "End of Year Show 2018" στο Toms Flagship από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

at TOMS FLAGSHIP (ΤΣΙΜΙΣΚΗ 22, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Το πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής, BA (Hons) Architecture, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης διοργανώνει την έκθεση “End of Year Show 2018” με έργα των φοιτητών του προγράμματος. Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται στο ευρύ κοινό – κυρίως σε φοιτητές, αποφοίτους και επαγγελματίες Μηχανικούς και Αρχιτέκτονες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 18.30 στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Toms Flagship (Τσιμισκή 22, Θεσσαλονίκη). Την έκθεση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο κ. Αναστάσιος Μ. Κωτσιόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ., ο οποίος θα πραγματοποιήσει εισήγηση σχετική με την αρχιτεκτονική στη σημερινή εποχή. Σε αυτή θα παρουσιαστεί μια σύντομη επισκόπηση της πορείας της αρχιτεκτονικής, από τους μεγάλους του Μοντέρνου Κινήματος μέχρι σήμερα ενώ θα περιγραφούν και οι δραματικές αλλαγές της τελευταίας εικοσαετίας όσον αφορά στον τρόπο παραγωγής της αρχιτεκτονικής, τα νέα υλικά και τη διάδοση των αρχιτεκτονικών ιδεών.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν εργασίες των φοιτητών των προγραμμάτων Foundation και Bachelor της Αρχιτεκτονικής Σχολής από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, καθώς και επιλεγμένες εργασίες προηγούμενων ετών, οι οποίες περιλαμβάνουν σχέδια, μακέτες και κατασκευές.

Η θεματική των εργασιών καλύπτει ένα ευρύ πεδίο ενδιαφέροντος, τόσο από το χώρο του Art & Design, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης του προγράμματος του Foundation, όσο και αρχιτεκτονικές προτάσεις οι οποίες αφορούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τους κατοίκους της, ως φιλοσοφία του Bachelor και της σχολής γενικότερα, για μια τοπική αρχιτεκτονική με κοινωνική ευαισθησία.

TOMS Flagship Store, Έκθεση Αρχιτεκτονικής, End of Year Show 2018, METROPOLITAN COLLEGE, Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής, BA (Hons) Architecture, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2013, και μαζί με το αντίστοιχο τμήμα στο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι, αποτελεί μέχρι και σήμερα το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών στην Αρχιτεκτονική στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και μάλιστα, με πιστοποίηση πτυχίου (RIBA I) από τον Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων. Καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο παραδίδεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του UEL του Ηνωμένου Βασιλείου, προσαρμόζεται μεν στη φιλοσοφία, στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του Bachelor Αρχιτεκτονικής του UEL, προσαρμόζει δε, το πλαίσιο αυτό στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της πόλης της Θεσσαλονίκης, και στο ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον του κλάδου στην Ελλάδα.

Agenda
End of Year Show 2018
Ημερομηνίες: 20 Iουνίου – 20 Ιουλίου 2018
Τοποθεσία: TOMS Flagship Store (Τσιμισκή 22 Θεσσαλονίκη)

Εγκαίνια: Τετάρτη 20 Ιουνίου | 18.30
Είσοδος ελεύθερη


RELATED ARTICLES