Το ARCHISEARCH.gr γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων παρουσίας του με επιλεγμένες σειρές βιβλιοπαρουσιάσεων και αντίστοιχων δώρων στο κοινό του. Αυτή η σειρά παρουσιάζει μια επιλογή βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα συνεχίζοντας με το εντυπωσιακό φωτογραφικό λεύκωμα ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ το οποίο καταγράφει, μέσα από τον φακό του αρχιτέκτονα και φωτογράφου Γιώργη Γερόλυμπου, τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος του αρχιτέκτονα Renzo Piano.

-κείμενο από το δημιουργό

Tο βιβλίο προσφέρει, μέσα από 100 έγχρωμες φωτογραφίες του Γερόλυμπου και συνοδευτικά κείμενα, μια μοναδική ερμηνεία των εργασιών που έλαβαν χώρα όλα αυτά τα χρόνια για την ανέγερση του ΚΠΙΣΝ και μας παρουσιάζει την γιγάντια προσπάθεια που έγινε για να μετατραπεί το όραμα σε πραγματικότητα.

Επίσης, το μεγάλο του μέγεθος προσκαλεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν αναλυτικά τις συναρπαστικές φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου. Τα κείμενα είναι γραμμένα από αναγνωρισμένους αρχιτέκτονες και κριτικούς τέχνης και αναλύουν τη σημασία του Κέντρου και το ρόλο του στον μετασχηματισμό της φυσικής και πολιτιστικής τοπογραφίας της Αθήνας.

Την εισαγωγή του βιβλίου έχει επιμεληθεί ο αρχιτέκτονας του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano, ενώ τα κείμενα ανήκουν στους Katharine Storr, Robert Storr & Γιώργη Γερόλυμπο. 

Δείτε την παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ του Γιώργη Γερόλυμπου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης ΜοΜΑ την 1η Ιουνίου 2017 στο βίντεο που ακολουθεί!

Στοιχεία έργου
Τίτλος βιβλίου  ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ
Συγγραφέας  Γιώργης Γερόλυμπος, Katharine Storr, Robert Storr
Εκδοτικός οίκος  Μέλισσα
Χρονολογία έκδοσης  Δεκέμβριος 2016
Σελίδες  160 σελίδες, 100 έγχρωμες φωτογραφίες
Διαστάσεις  37,5×27,5 εκ.
Βιβλιοδεσία  Πανόδετη
Γλώσσα  Δίγλωσση έκδοση – Ελληνικά, Αγγλικά


RELATED ARTICLES