Αρχιτεκτονικές ιστορίες: "Λε Κορμπιζιέ" των Φρανσίν Μπουσέ, Μισέλ Κοέν, Μισέλ Ραμπί & "Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας" του Φρανκ Βίβα

Το ARCHISEARCH.gr γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων παρουσίας του με επιλεγμένες σειρές βιβλιοπαρουσιάσεων και αντίστοιχων δώρων στο κοινό του. Αυτή η σειρά παρουσιάζει μια επιλογή βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα ξεκινώντας με δύο αρχιτεκτονικές ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά που αφορούν δύο σημαντικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής σκηνής, τον Λε Κορμπιζιέ και τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

Η πολυσχιδής και άκρως επιδραστική σκέψη των δύο δημιουργών, που άλλαξε και διαμόρφωσε το περιεχόμενο της φράσης “κάνω αρχιτεκτονική” για πάντα, παρουσιάζεται στο κάθε βιβλίο μέσα από μια σειρά πολύχρωμων και ευφάνταστων σκίτσων και κειμένων που εισάγουν τα παιδιά, με απλό και μεστό τρόπο, στον μαγικό σύμπαν των αρχιτεκτονικών θαυμάτων. Η συγγραφική ομάδα του βιβλίου “Λε Κορμπιζιέ” απαρτίζεται από τους Φρανσίν Μπουσέ, Μισέλ Κοέν και Μισέλ Ραμπί ενώ δημιουργός του βιβλίου “Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας” είναι ο Φρανκ Βίβα. Την απόδοση και των δύο βιβλίων στα ελληνικά ανέλαβε ο Χρήστος Μπουλώτης.

-κείμενο από τους δημιουργούς

Έχει κυλήσει πάνω από ένας αιώνας από τη γέννηση του Λε Κορμπιζιέ. Ήταν ένας αρχιτέκτονας διαφορετικός. Πολλοί υποστηρίζουν ότι χωρίς αυτόν τα κτήρια και οι πόλεις δεν θα είχαν  τη σημερινή τους μορφή.

Στοιχεία έργου
Τίτλος βιβλίου  Λε Κορμπιζιέ_Ένας σπουδαίος αρχιτέκτονας
Συγγραφείς  Φρανσίν Μπουσέ, Μισέλ Κοέν, Μισέλ Ραμπί
Εκδοτικός οίκος  Μέλισσα
Χρονολογία έκδοσης  Νοέμβριος 2020
Σελίδες  40
Διαστάσεις  27,5 x 20,5 εκ.
Ηλικίες  6+
Βιβλιοδεσία  Σκληρόδετη 
Γλώσσα  Ελληνικά
Μετάφραση  Χρήστος ΜπουλώτηςΟ μικρός Φρανκ είναι αρχιτέκτονας. Ζει στη Νέα Υόρκη με τον παππού του, τον μεγάλο Φρανκ, και τον σκύλο τους, τον Έντι. Οι δύο αρχιτέκτονες έχουν πολύ διαφορετική άποψη για το τι φτιάχνουν οι αρχιτέκτονες για τους ανθρώπους.

Αυτή η ιστορία λέει πως μια επίσκεψη στο Μουσείο Μο­ντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης κάνει τον μικρό Φρανκ να νιώσει μεγαλύτερος και τον μεγάλο Φρανκ να αισθανθεί νεότερος – και λίγο πιο σοφός.

Στοιχεία έργου
Τίτλος βιβλίου  Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας
Συγγραφέας  Φρανκ Βίβα
Εκδοτικός οίκος  Μέλισσα
Χρονολογία έκδοσης  Σεπτέμβριος 2014
Σελίδες  40
Διαστάσεις  30,5 x 23,5 εκ.
Ηλικίες  4+
Βιβλιοδεσία  Σκληρόδετη με έγχρωμη κουβερτούρα
Γλώσσα  Ελληνικά
Μετάφραση  Χρήστος Μπουλώτης


RELATED ARTICLES